6.2.16

Λόγος & Αντίλογος




«Περί Αρχιτεκτονικής Σχολής»

Παραμένουν αμετανόητοι ψεύτες και υποκριτές  μέχρι το τέλος. Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και έχουν παλαβώσει. Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (που κανένας δεν γνωρίζει, από ποιους αποτελείται) τώρα τάζει και Αρχιτεκτονική σχολή στην Καστοριά. Αφού έταξαν τα πάντα στους πάντες και τους κορόιδεψαν συνεχίζουν τα ίδια. Ψυχραιμία «σύντροφοι», πολύ σύντομα θα καταλήξετε  εκεί που σας αξίζει. Στο 3%. Μέχρι τότε προλαβαίνετε να τάξετε και καμιά σοβαρή ιατρική ανακάλυψη. Πώς και σας ξέφυγε αυτό αλήθεια;  Και βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε και την άποψη των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν έχει αναλάβει να δίνει τις «υποσχέσεις», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που κανένας δεν γνωρίζει από ποιους αποτελείται.
Μαρία Αντωνίου


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Το ξεκαθαρίζω προκαταβολικά: Δεν είμαι ΣυΡιζΑ, δεν ψηφίζω ΑνΕλ, δεν άγομαι από κανένα εσωκομματικό αντίπαλο της, στην Νέα Δημοκρατία. Επίσης όταν ήμουν (μέτριος) μαθητής είχα κάποια προβλήματα έκφρασης και γραφής, αλλά κουτσά - στραβά, τα κατάφερα. Είμαι δηλαδή ένας συνηθισμένος συμπολίτης.

Άκουσα επίσης πολλές από τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις και διάβασα τις πολιτικές ανακοινώσεις όσων περισσότερων υποψηφίων της Καστοριάς μπορούσα  -κάνω συλλογή βλέπεις, απ' όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων. Μιας και η λογοτεχνία με νυστάζει, προτιμώ να μορφώνομαι παρακολουθώντας την επικαιρότητα. Στην Καστοριά δηλαδή δεν κάνω τίποτε, μιας και δεν υπάρχει επικαιρότητα.

Ωστόσο, ομολογώ, ότι κόλλησα με την ανακοίνωση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που διάβασα στο προηγούμενο φύλλο της ΟΔΟΥ, δηλαδή της κυρίας Μαρίας Αντωνίου στον ΣυΡιζ Α. Είναι οι επίσημες γραπτές δηλώσεις της απαντώντας σε σχόλια και ανακοινώσεις του κυβερνητικού κόμματος σχετικά με την Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά.

Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα λέξη. Και την διάβασα πολλές φορές. Από την αρχή ως το τέλος, αλλά και από το τέλος προς την αρχή. Τι στ' αλήθεια εννοεί; Και για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάει; Εξίσωση για δυνατούς παίκτες μου μοιάζει, γρίφος για γερά νεύρα, τραγωδία χωρίς τέλος για να χρησιμοποιήσω δανεικά τις εκφράσεις της μόδας.

Πες μου την αλήθεια αγαπητή ΟΔΟΣ, μη μου την στερείς. Και θα το αντέξω το χτύπημα. Τι είναι αυτό που δεν κατάλαβα; Και πώς θα γίνει;

Καλή συνέχεια –και όπως λέγανε και στις εκλογές, καλή ευκολία να χεις. Και περαστικά να είναι.

Θερμός αναγνώστης σου

ΥΓ. Στόχος των σχολίων μου, δεν είναι σε καμιά περίπτωση η κ. Μ. Αντωνίου. Αλλά η αμηχανία και η άσκοπη χωρίς περιεχόμενο φλυαρία των πολιτικών. Που θεωρούν ότι μπορούν να ανακοινώνουν ακόμη και με προχειρότητα τις απόψεις τους. Χωρίς να λογαριάζουν τους αναγνώστες - πολίτες. Και αυτό φυσικά και δεν αφορά μόνο την κ. Αντωνίου. Αφορά ομοίως και όσους ενώ μιλούν συνετά από συντακτική άποψη δεν τηρούν τον λόγο τους γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα τον τηρήσουν. Και αυτοί είναι ίσως ακόμη πιο επικίνδυνοι από τις αθώες γραμματικές ασυνταξίες.   

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Οκτωβρίου 2015 αρ. φύλλου 805


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/2/16

    Είναι ο πολιτικός λόγος της Καστοριάς, ανόητε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/16

    Είναι ο πολιτικός λόγος της Καστοριάς, ανόητε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ