29.3.16

ΟΔΟΣ: Αναβάθμιση της Καστοριάς




Με μια ακόμη αναμετάδοση απ’ ευθείας από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης έχει προγραμματισθεί να γίνει μεθαύριο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στις 19:30 στο ΤΕΙ Καστοριάς, πρόκειται για την όπερα Lulu του A.Berg.

Με την ευκαιρία αυτή διαπιστώνεται ότι η Καστοριά, χάρη στην βούληση του Δήμου Καστοριάς, του δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή, αλλά και του προέδρου της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης «Ορεστειάς» κ. Δημητρίου Λίτσκα, ανήκει πλέον απ΄ όλη την Ελλάδα στις 5-6 πόλεις της χώρας που παρέχουν αυτού του είδους και επιπέδου ευκαιρία ψυχαγωγίας στους φίλους της όπερας.

Πιο συγκεκριμένα αν και ο αριθμός των συμβεβλημένων, με τον όμιλο Αντέννα, Δήμων ποικίλει από παράσταση σε παράσταση, τουλάχιστον φέτος, μαζί με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Χανιά, Μυτιλήνη… Η Καστοριά είναι η μοναδική μικρή πόλη της περιφέρειας που χάρη σε όσα προαναφέρονται εξακολουθεί να στηρίζει την ιδιαιτέρως σημαντική προσπάθεια.

Η ανταπόκριση του κοινού, είναι βεβαίως πολύ ικανοποιητική εν όψει και των συνθηκών που επικρατούν, αλλά  είναι βέβαιο επίσης  ότι υπάρχουν περιθώρια σημαντικής ακόμη διεύρυνσης του κοινού που θα θελήσει να γίνει μέτοχος των εξαιρετικής ποιότητας θρυλικών παραστάσεων, από την καρδιά της Νέας Υόρκης, σε πραγματικό χρόνο, στην Καστοριά.

Εισέρχεται σταδιακά και με την αφορμή αυτή, η πόλη της Καστοριάς στο κλαμπ των Δήμων που έχουν το προνόμιο αλλά και την διορατικότητα να καθιστούν εφικτή σε όσους περισσότερους γίνεται την ασύγκριτη εμπειρία και απόλαυση μιας παραγωγής σαν τις όπερες της ΜΕΤ. Χωρίς αμφιβολία ο Δήμος Καστοριάς αναβαθμίζεται.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Νοεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 812


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/3/16

    Μαζί με τη ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ, η ΛΟΥΛΟΥ, ήταν οι καλύτερες όπερες μέχρι στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ