9.5.16

Λόγος & Αντίλογος

Τον περασμένο... Ιούνιο 



EFHMERIDA KASTORIAS NTOLTSO XOROS MYHSIS

ΟΔΟΣ: Σύμφωνα με δελτίο τύπου της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Καστοριάς, ο οργανισμός Fondation Santé ο οποίος ιδρύθηκε στην ΗΠΑ, με την ευκαιρία συνεδρίου βιοτεχνολογίας που έγινε γνωστό (με καθυστέρηση... 5 μηνών) ότι  πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο (24-27)  στην Καστοριά,  έδωσε 10.000,00 €  δωρεά στον δήμο Καστοριάς, ο οποίος, μετά από πρόταση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, θα τα αξιοποιήσει  για την σηματοδότηση και προβολή των μνημείων της πόλης.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την α) δεξίωση-δείπνο στο Ντουλτσό και β) το γεύμα στην Μαυριώτισσα που παρέθεσε (;) ο δήμος Καστοριάς στους 150 συνέδρους.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ, στις 26 Νοεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 813

* * *

Κύριε Μπαϊρακτάρη,

Στο τελευταίο φύλλο (26.11.2015) της εφημερίδος σας "ΟΔΟΣ" αναφέρετε κάποιες πληροφορίες για ένα συνέδριο βιοτεχνολογίας που έγινε τον Ιούνιο του 2015 στην Καστοριά. Διατυπώνετε δε ένα ερώτημα εάν ο Δήμος Καστοριάς προσέφερε δείπνο ή δείπνα στους συνέδρους. Θα ήθελα λοιπόν να επεξηγήσω κάποιες λεπτομέρειες για αυτό το συνέδριο ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

1. Ήταν μεγάλη τιμή για την Καστοριά μας που ένα συνέδριο πολύ υψηλού επιπέδου, από κάθε πλευρά, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Αυτό δε έχει διαπιστωθεί και από τους επαγγελματίες της Καστοριάς που ενεπλάκησαν στην εξυπηρέρησή του. Το αισθάνθηκε δε και η αγορά σε πολλούς κλάδους.

2. Οι οργανωτές δεν ήθελαν να διαφημισθεί το συνέδριο γιατί τους ενδιαφέρει να το πραγματοποιήσουν εν ηρεμία. Δημοσιοποιήθηκε τώρα γιατί η δωρεά των 10.000 Ευρώ έγινε μόλις αποδεκτή από τον Δήμο μας, λόγω γραφειοκρατείας.

3. Πραγματοποιήθηκε μία δεξίωση-δείπνο στη πλατεία Ντολτσού με δικά τους έξοδα. Επειδή υπήρχαν αρκετά σπασμένα φανάρια στην πλατεία το Fondation Sante αγόρασε τα ανταλλακτικά και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κα Σιστοβάρη, ανέλαβε να αποκαταστήσει τα φανάρια. Η σημερινή κατάσταση φωτισμού της πλατείας είναι πολύ καλή.

Το γεύμα που πραγματοποιήθηκε στη Μαυριώτισσα έγινε με έξοδα του Fondation Sante.  Η κατάσταση στην περιοχή του εστιατορίου της Μαυριώτισσας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Καθαρίσθηκε λοιπόν όλη η περιοχή, βάφτηκε μέρος του κτηρίου και εσωτερικά και εξωτερικά και φυτεύθηκαν καλλοπιστικά φυτά στην περιοχή. Ολα αυτά έγιναν με έξοδα του Fondation Sante.

4. Εξοδα που προέκειψαν από συμμετοχή πολιτιστικού συλλόγου στην παρουσίαση εθίμων της πόλης μας στην πλατεία Ντολτσού καλύφθηκαν πλήρως από το Fondation Sante.

Τι προσέφερε ο Δήμος Καστοριάς:

1. Σε κάθε σύνεδρο ένας μισόκιλος καλαίσθητος φάκελλος με φασόλια γίγαντες της περιοχής μας με την ανάλογη συνταγή μαγειρεύματος στα Αγγλικά.

2. Κυρίως όμως προσφέραμε με την καρδιά μας την γνωστή Καστοριανή φιλοξενία η οποία αναγνωρίσθηκε από τους συνέδρους, μερικοί από τους οποίους μας απέστειλαν θερμότατα ηλεκτρονικά μηνύματα για την φιλοξενία. Το επιστέγασμα δε όλων ήταν η απόφαση του Fondation Sante να δωρήσει 10.000 Ευρώ στον Δήμο μας. Ανελαβα δε προσωπικά την ευθύνη η δωρεά αυτή να αξιοποιηθεί για ευπρεπή σηματοδότηση μνημείων της πόλης μας, κάτι που είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

Κύριε Μπαϊρακτάρη, αυτά για πλήρη πληροφόρηση του Καστοριανού κοινού.  Ευχαριστώ προκαταβολικά για την αναμενόμενη δημοσίευση του παρόντος μια και ετέθη στο τελευταίο φύλλο σας κάποιο ερώτημα.

Με τιμή
Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης- Εξυγίανσης Λίμνης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Δεκεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 814

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/5/16

    Γράφει ο κ. Παπαδημητρίου:
    "Οι οργανωτές δεν ήθελαν να διαφημισθεί το συνέδριο γιατί τους ενδιαφέρει να το πραγματοποιήσουν εν ηρεμία" (!!!)
    -Ποια ηρεμία είναι αυτή με τα γεύματα φανφάρες στο Ντολτσό και στη Μαυριώτισσα?
    -Αν "ηρεμία" ήταν αυτό που συνέβη στο Ντολτσό και στη Μαυριώτισσα, τότε εγώ έχω παραισθήσεις, και μάλλον ο κ. Αντιδήμαρχος ταυτίζεται με το... "σεμνά και ταπεινά" του Κ. Καραμανλή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ