24.9.16

Συνέχεια...

Το σχετικό δελτίο τύπου του τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς που έγινε αναφορά στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο φύλλο της εφημερίδας με τίτλο «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη», με αφορμή την εξαγγελία του αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Δ. Πετρόπουλου για την δημιουργία πολλών πλαζ στην λίμνη της Καστοριάς, και στην συνέχεια την πρόσφατη ματαίωση αυτών των σχεδίων από  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καστοριάς για την εξυγίανση της λίμνης κ. Λ. Παπαδημητρίου, δημοσιεύεται ως έχει, μετά από αίτημα αναγνωστών:

«Από το τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στη λίμνη Ορεστιάδα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της ποιότητας των νερών της. Τα δείγματα στάλθηκαν για Μικροβιολογική και Φυσικοχημική ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους στα Ιωάννινα. Από τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα -ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους- ήταν εντός των επιθυμητών ορίων και υπερκάλυπταν τα οριζόμενα από την ΚΥΑ Η.Π. 8600/416/Ε103/2009 (Φ ΕΚ 356/Β΄), όρια για εσωτερικά ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας. Μάλιστα, σε ορισμένα εκ των δειγμάτων, τα αποτελέσματα των αναλύσεων προσομοίαζαν με σχετικές τιμές δειγμάτων πόσιμου νερού. Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Καστοριάς, τηλ.: 2467350261 και 24 67350266».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 833

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ