29.12.16

Έναρξη του μεταπτυχιακού τμήματος για το φυσικό αέριο

Η 16η Δεκεμβρίου ήταν η ημέρα επίσημης έναρξης στην πόλη της Καστοριάς, του πρώτου κύκλου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τις «Τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης ενεργειακών πόρων».
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αμαλία Κούσκουρα  καθώς και φορείς του τόπου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με χρηματοδότηση μέσα από τα αντισταθμιστικά έργα του TAP. ήταν μια απόφαση της περιφερειακής αρχής για αποκατάσταση σε ένα βαθμό της αδικίας που είχε γίνει στο παρελθόν σε βάρος της Καστοριάς και της απώλειας της αρχιτεκτονικής σχολής.
Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η τριτοβάθμια εκπαιδευτική κοινότητα με την υποστήριξη της περιφέρειας ανοίγει νέους δρόμους, ώστε η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία να γίνει κέντρο αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και πόλος επιστημονικής έρευνας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τις γείτονες χώρες διέλευσης του αγωγού».
Ο αριθμός εισακτέων  είναι έως σαράντα φοιτητές ανά έτος και  η ελάχιστη διάρκεια σπουδών είναι δύο υποχρεωτικά διδακτικά εξάμηνα, τα οποία θα έχουν δοµηµένη µορφή µε τακτική υποχρεωτική παρακολούθηση µαθηµάτων, γραπτές εξετάσεις και κατ’ οίκον εργασίες, ενώ ένα τρίτο εξάμηνο θα αφιερώνεται στην εκπόνηση ανεξάρτητης μεταπτυχιακής εργασίας.
Επίσης ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης της έναρξης των μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος και συναντήθηκε με τον διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθηγητή κ. Ευάγγελο Σίσκο, καθώς και με τον αζέρο καθηγητή και αρχιμηχανικό  πετρελαϊκής εταιρείας δρ. Vusal Shafieyv, ο οποίος διδάσκει στο πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Καστοριά από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Μπακού Αζερμπαϊτζάν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Δεκεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 865

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ