12.12.16

Εκ περιτροπής λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Κοζάνης και Πτολεμαϊδας

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ.Γιαννακίδη, όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Περιφέρειας, στις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν για εκ περιτροπής ανά 15νθήμερο λειτουργία των παθολογικών κλινικών των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας και μεταφορά των ασθενών από το Μαμάτσειο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναζήτησε τις ευθύνες αυτής της απόφασης που προξένησε τεράστια αναταστάτωση στους πολίτες και ζήτησε να παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο των δύο νοσοκομείων που προχώρησε στην υλοποίησή της.
Με συνεχείς επαφές της περιφερειακής αρχής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ αποφασίστηκαν εσπευσμένα συναντήσεις αργά το βράδυ της π. Παρασκευής και στα δύο νοσοκομεία με τη συμμετοχή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ που έχει και την τελική ευθύνη, προκειμένου να δοθεί λύση σε μηδενκό χρόνο στο τεράστιο ζήτημα που ανέκυψε. Εντέλει οι συναντήσεις απέδωσαν καρπούς και ήδη από το βράδυ της π. Παρασκευής 1ης Ιουλίου οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ και των δύο Νοσοκομείων λειτουργούν κανονικά.

-«O κ. Καρυπίδης ξέρει καλά αυτό που κάνει: να στήνει ένα παιχνίδι εντυπώσεων» ήταν η απάντηση της επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» κ. Γεωργίας Ζεμπελιάδου. «Αυτό μπορεί, αυτό κάνει! Τώρα, απαξιώνει και επιτίθεται στους γιατρούς. Αύριο, ίσως στους  πολίτες, τους οποίους πιθανόν να απαγορεύσει να αρρωσταίνουν; Δεν μας εκπλήσσει πια ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του. Μας φοβίζει όμως», σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου  όπου μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:
«Κάθε τους ενέργεια μαρτυρά πως δεν είναι επικίνδυνοι μόνο για το δημόσιο συμφέρον, είναι και για την υγεία των ανθρώπων. Το μόνο τους μέχρι σήμερα θετικό έργο στον τομέα αυτό ήταν όταν... εγκαινίασαν τον μαγνητικό τομογράφο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, έργα που βρήκαν έτοιμα από άλλους! Επί των ημερών του σημερινού περιφερειάρχη η ανευθυνότητα, σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που μας απειλεί σοβαρά όλους ως πολίτες. Κάθε ταξίδι του περιφερειάρχη στην Αθήνα και κάθε επίσκεψη υπουργού στην Περιφέρεια κατέληγε με την επωδό “να μην ανησυχούμε”. Όλα θα τα έλυνε ο υπουργός μαζί με τον περιφερειάρχη.  Ποιος ευθυνόταν γι΄ αυτή την άσχημη εξέλιξη; Όχι όσοι μοίραζαν αφειδώς ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά όσοι έκαναν το λάθος να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να δίνουν καθημερινά τη μάχη για να κρατηθούν τα νοσοκομεία μας όρθια.; Οι γιατροί, τα διοικητικά συμβούλια κι οι προσωρινοί διοικητές; Ο περιφερειάρχης στο… ύψος του.  Σήκωσε το δάχτυλο και  ζήτησε παραιτήσεις και ΕΔΕ, επικαλούμενος το φόβο κατάλυσης της δημοκρατίας! Αλήθεια ξέρει τη βαρύτητα και τη σημασία κάποιων λέξεων;  Φυσικά όχι τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, αλλά εκείνων που κράτησαν ανοιχτά και όρθια τα νοσοκομεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό έδωσε εντολή στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας να κάνει και μηνύσεις στους γιατρούς. Ως εδώ κ. Καρυπίδη. Σταματήστε αμέσως κάθε ενέργεια που πλήττει την αξιοπρέπεια των γιατρών των νοσοκομείων μας και αν δεν μπορείτε να συμβάλλετε στο να επανέλθει η ηρεμία στον  τομέα της υγείας, καθίστε στο γραφείο σας. Ο διχαστικός σας λόγος, τα λογίδρια στα όρθια σε ταλαιπωρημένους λειτουργούς της υγείας και τα χαμόγελα στους υπουργούς, δεν είναι αυτά που σήμερα χρειάζεται ο τόπος».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιουλίου 2016, αρ. φύλλου 843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ