16.1.17

Απολογισμός τεχνικών έργων του δήμου Καστοριάς


ΟΔΟΣ 21.7.2016 | 845 | σελίδα 5


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής
Σημείωμα απολογισμού έργων 2015 -2016 

Σεπ. – Δεκ. 2014
Στο 3µηνο µετά την ανάληψη των καθηκόντων µας ήρθαµε αντιµέτωποι µε µια διττή πρόκληση: να αντιµετωπίσουµε την πολύµηνη απραγία της εκλογικής περιόδου και να ρυθµίσουµε µια σειρά από σηµαντικά ζητήµατα της τοπικής κοινωνίας. Παρά τις δυσκολίες των µηδενικών υπολοίπων στον Προϋπολογισµό και των χρονικών περιορισµών στο κλείσιµο του έτους, η ∆ηµοτική Αρχή κατάφερε να ασχοληθεί και να επιλύσει χρόνια προβλήµατα µε µια σειρά από παρεµβάσεις και ενέργειες.

Ιαν. – Δεκ. 2015
∆ιανύσαµε την χρονιά κινούµενοι ταυτόχρονα σε δυο παράλληλες ράγες: 1) την αντιµετώπιση της δύσκολης και ποικίλης καθηµερινότητας, και 2) την διάσωση και ολοκλήρωση µεγάλων έργων και παρεµβάσεων.
Σε ελάχιστο χρόνο καταφέραµε και κλείσαµε ολόκληρο τον κύκλο υλοποίησης έργων που εντάχθηκαν από την ∆ηµοτική µας αρχή ή είχε καθυστερήσει σηµαντικά η υλοποίηση τους στην προηγούµενη περίοδο. Την ίδια στιγµή υλοποιείται ένας τεράστιος αριθµός παρεµβάσεων που έδωσαν λύση σε µακροχρόνια ή/και έκτακτα προβλήµατα και ανάγκες των δηµοτών µας. Όλα αυτά πραγµατοποιήθηκαν στο δυσκολότερο µίκρο και µάκρο χρηµατοοικονοµικό πλαίσιο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας µας: από την µια µεριά υποστελέχωση και ελλιπής χρηµατοδότηση του ∆ήµου και από την άλλη, συνεχόµενες εκλογικές αναµετρήσεις, δηµοψήφισµα, capital controls, και νέο µνηµόνιο.

Ιαν. 2016 έως σήμερα
Στην διάρκεια της πιο κρίσιµης ίσως χρονιάς, που θα σηµατοδοτήσει όλη την επόµενη περίοδο, συνεχίζουµε µε ακόµα πιο εντατικούς ρυθµούς. Στηρίζουµε διαρκώς τις τοπικές κοινωνίες υλοποιώντας µια ευρεία γκάµα έργων και δράσεων που αφορούν την ποιότητα στην καθηµερινή τους ζωή. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουµε και υλοποιούµε σταδιακά µεγαλόπνοα έργα υποδοµών και άυλων δράσεων που θα ενισχύσουν την µελλοντική προοπτική του τόπου µας.

Ο Δήµος της καρδιάς µας
Δήμος Καστοριάς


Λεζάντες φωτογραφιών του Δήμου Καστοριάς: 
ΟΔΟΣ 21.7.2016 | 845 | σελίδα 5 (από αριστερά επάνω, προς δεξιά)
«Αποκαταστάσεις οδοστρώματος και συντήρηση γύρου λίμνης»
«Τοποθέτηση με σημαίες βυζαντινές και Ελληνικές στις δύο εισόδους της Πόλης»
«Εργασίες καθαρισμού στα βυζαντινά τείχη και κατασκευή βυζαντινής πόρτας σε αποθήκη του κάστρου, σε συνεγρασία με την αρχαιολογία Καστοριάς»
«Συνεργασία με την εθελοντική ομάδα εργασίας για παρεμβάσεις επί της Λεωφ Κύκνων και Νότιας παραλίας»
«Επιτόπιες επισκέψεις για το σχεδιασμό του νέου κοιμητηρίου Καστοριάς»
«Τοποθέτηση ATM στην οικισμό Μανιάκων»
«Εγκατάσταση στάσης με κοινωνικά μηνύματα στον Μελισότοπο, Λιθιά & άλλες Τοπικές Κοινότητες: Δήμος Καστοριάς: Ό,τι πράττεις για τον άλλον, το πράττεις για τον εαυτό σου»
«Απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών από την πλαζ της λίμνης».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουλίου 2016, αρ. φύλλου 845

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ