6.5.17

Επίσκεψη γερμανού προξένου

Τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή επισκέφθηκε  εθιμοτυπικά ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.Βάλτερ Στέχελ. Κατά την συζήτηση ο δήμαρχος ενημέρωσε τον γενικό πρόξενο για την πολιτισμική, οικονομική ζωή του δήμου και τις προοπτικές που υπάρχουν στην επιχειρηματικότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην γουνοποιία και στα αγροτικά προϊόντα.
Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά στην εξέλιξη των δράσεων μέσω της ελληνογερμανικής φιλίας (γεωργία, περιβάλλον κλπ). Από την πλευρά του ο γερμανός πρόξενος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καστοριάς και  τις μεγάλες προοπτικές ανάδειξης του τόπου μας αλλά και σε νέους  τρόπους προβολής του δήμου στην Γερμανία.

* * *

Ενημέρωση γύρω από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Δυτική Μακεδονία και τις προοπτικές διμερών συνεργασιών σε θέματα ενέργειας και λιγνίτη έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στο γερμανό πρόξενο Βάλτερ Στέχελ, που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η ενεργειακή περιφέρεια της χώρας» τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αξιοποιούμε τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, επιθυμώντας να κάνουμε τον TAP, αγωγό γνώσης, συνέργειας και φιλίας μεταξύ των λαών». Ο Θ. Καρυπίδης έθεσε στη συζήτηση με τον πρόξενο τα ενεργειακά ζητήματα, ως τα σημαντικότερα στην ατζέντα. «Μια χώρα που δεν κατέχει την ενέργεια και τα νερά της, δεν μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον και πολύ περισσότερο για την παραγωγική της ανασυγκρότηση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να καινοτομήσουμε και γιατί όχι, μέσα από κάποιο μνημόνιο συνεργασίας με περιοχές, όπως η κοιλάδα του Ρουρ που είναι η βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας, να αναπτύξουμε νέα μοντέλα» τόνισε. Επίσης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις συνεργασίες, μεταξύ των τριών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εξωστρέφειας των προϊόντων τους, με στόχο τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο γερμανός πρόξενος δήλωσε ότι υπήρξε μια γόνιμη συνεργασία και ενημέρωση κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία να γνωρίσει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της και να συμβάλλει στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ