8/5/17

Αυλαία
Στην Καστοριά στράφηκαν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες οι «προβολείς» του κλάδου στην παγκόσμια αγορά γούνας, κατά τη διάρκεια της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας από τις 4 έως τις 7 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, κυριάρχησαν η ομορφιά, η λάμψη και η πολυτέλεια, χωρίς να υστερεί το εμπορικό κομμάτι, με την Καστοριά να παίρνει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα του κλάδου.

Οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες προερχόμενοι από τις σημαντικότερες αγορές γούνας της υφηλίου (1.128 επισκέπτες από 32 χώρες) που επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο, κατέστησαν την Έκθεση ένα πραγματικά διεθνές γεγονός, αντάξιο των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού. Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας μετατράπηκε σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι, όπου έθνη και φυλές ενώθηκαν έχοντας ως συνδετικό κρίκο τη ζεστασιά και την αίγλη της γούνας, οι δε πρωτότυπες κολεξιόν των εκθετών κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις μετουσιώθηκε σε πράξη, γεμίζοντας ικανοποίηση τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» το κεντρικό Fashion Show (Gala) της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό περιβάλλον της πλατείας των Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυματολογικές προτάσεις των ελλήνων γουνοποιών για τον χειμώνα 2017-2018. Ο γοητευτικός πολιτισμός της πόλης και το φυσικό κάλλος της περιοχής «παντρεύτηκαν» με την λάμψη και την πολυτέλεια της γούνας, συνθέτοντας ένα υπέροχο σκηνικό το οποίο πρόβαλλε τουριστικά την πόλη.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε και το εργαστήρι γούνας για νέους σχεδιαστές, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών του, «μυήθηκαν» στην τέχνη της επεξεργασίας γούνας. Οι νέοι σχεδιαστές επιδόθηκαν σε γούνινες δημιουργίες, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο υλικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη και στους διοργανωτές φορείς της Έκθεσης ( Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ΔΕΘ Helexpo, Αντιπεριφέρεια Καστοριάς), για τη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, για την πραγματοποίηση της οποίας συνέβαλαν και αρκετοί χορηγοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας δεν θα εμφανισθεί αμέσως. Θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ. Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα δεν δημοσιεύει σχόλια που έχουν προσβλητικό χαρακτήρα.