28.7.17

Λόγος & Αντίλογος

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Νόμισαν οι αριστεροί της Ελλάδος και οι σύντροφοί τους πως θα μας ξαφνιάσουν με τη κατάργηση των θρησκευτικών, την οποία εισηγήθηκε ο απερχόμενος υπουργός Φίλης της Εθν. Παιδείας. Οι πιο πιστοί λάτρεις του (πατερούλη ή θεού κατά πολλούς) Στάλιν στην ανθρωπότητα φαίνεται ότι υπήρξαν οι αριστεροί Έλληνες, τους γνωρίσαμε την περίοδο 1942-1945, πόση αγάπη και σεβασμό έδειχναν στο πρόσωπο του, όταν αναφωνούσαν το γνωστό «Ούρα Στάλιν». Ηχούσε στα βουνά και στα ορεινά χωριά αυτή η ιαχή τους, πολύ δυνατά και με υψωμένη την γροθιά. Άρα δεν ήταν άθεοι, όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Πίστευαν σε πρόσωπα τα οποία δολοφόνησαν 20 εκατομμύρια ανθρώπους στη Ρωσία για να επιβάλουν το καθεστώς που κράτησε 70 χρόνια.

Κάποια ώρα το ίνδαλμα τους πέθανε, γκρεμίστηκαν τα αγάλματά του μαζί με τα πιστεύω του. Η πατρίδα του τον περιποιήθηκε όπως έπρεπε, εξαφάνισε τα έργα του, δεν κλαίνε πια γι’ αυτόν, ούτε οι άλλες χώρες τον θυμούνται, διατηρούν τις χαμένες θρησκείες των, πιο σεβαστά και όσο γίνεται πιο συναισθηματικά, πιστεύουν στον Πλάστη αυτού του κόσμου με τη σκέψη τους, ότι δεν εγκληματεί, αλλά συμβουλεύει, βοηθά, ενισχύει την ελπίδα τους για την ζωή.

Το αντίθετο μ’ όλη την ανθρωπότητα, οι δικοί μας Αριστεροί κ.λ.π. συνεχίζουν, σαν συμφεροντολόγοι ζουν μέσα στην αντάρα περιμένοντας κάποια ευκαιρία και νομίζουν πως θα ξεριζώσουν την πίστη του λαού. Τους πληροφορούμε πως η πίστη του λαού μας είναι βαθειά ριζωμένη από τα αρχαία χρόνια της ιστορίας μας.

Δεν είναι μακριά η προηγούμενή τους θεότητα: ο «Ανδρέας ζεις εσύ μας οδηγείς». Ο τελευταίος θεός τους: ο Φιντέλ Κάστρο, τον ομολογήσαμε τον πιστέψαμε. Μάλιστα ένας πανεπιστημιακός έβρισε με την γνωστή πεζοδρομιακή λέξη, τον κάθε Έλληνα που είναι αντίθετος στο θεϊκό έργο του Κάστρο.

Τους υπενθυμίζουμε τούτο. Δεν υπάρχει κανένας λαός στη γη, από τις πιο υποανάπτυκτες χώρες του Αμαζονίου με το τοτέμ στο χέρι, μέχρι τις πιο αναπτυγμένες, που να μη πιστεύουν στην ανωτέρα δύναμη, με όποια θεώρηση, φόβο και σεβασμό, γιατί καθημερινά υποτάσσονται στο μεγαλείο της φύσης και υμνούν τον Δημιουργό.

Οι πρόγονοι μας τα αθάνατα σοφά πρόσωπα, σχετικά με την ψυχή έγραψαν τα μεγαλύτερα έργα τους που φωτίζουν την ανθρωπότητα. Αυτοί γύρω από τον Δημιουργό φαντάστηκαν τον Δία, τους δώδεκα θεούς με την ανθρώπινη αποστολή τους, της καθημερινότητας τους. Μάλιστα τον Δία τον έβαλαν στο ψηλότερο βουνό της τότε γνωστής χώρας. Τον έκαναν ξεχωριστό χώρο στο Δίον της Πιερίας. Χάρισαν στον καθένα την αποστολή του, όπως τον Ποσειδώνα στη θάλασσα.

Ο σημερινός Άγιος Νικόλαος για τους ναυτικούς. Την Δήμητρα στο άλλο έργο τους προστάτιδα στην γεωργία. Την Αθηνά την έδωσαν την σοφία και τους άλλους τ’ αντίστοιχα καθημερινά φυσικά εμπόδια στην διαβίωση τους. Έφτιαξαν κτήρια, θαυμάσιους ναούς που σήμερα μαγνητίζουν την ανθρωπότητα. Στον Παρθενώνα έβαλαν την Αθηνά κύριε Φίλη και όχι τον σύντροφο Βελουχιώτη που ετοιμάζετε εσείς να τοποθετήσετε. Ρωτάμε; Ποια έργα παρέμειναν αιώνες με θρησκευτικό συμβολισμό ή τα πολεμικά, Ώρα καλή. Χιροσίμα;

Λοιπόν αυτό το καθαρά ελληνικό προϊόν, το μυαλό, θέλει να το διαλύσει ο Φίλης και η παρέα του σημερινοί σοφοί, άλλοι Αετόπουλα, άλλοι ΕΠΟΝίτες ή ΕΑΜίτες-ΕΛΑΣίτες. Πρέπει να σβήσουμε το ένδοξο παρελθόν της χώρας μας και να γράφουμε τα τραγούδια του ΕΑΜ; Στ’ άρματα, στ’ άρματα για τον Στάλιν όχι για την Ελλάδα;

Κύριε Φίλη, όλη η ανθρωπότητα διδάσκει στα σχολεία της την ελληνική μυθολογία η οποία έχει ως κύριο και διδακτικό σκοπό την αρετή, τον ηρωισμό γύρω από την ζωή, τον σεβασμό, την υπερηφάνεια, την ηθική.

Μυθοποίησε τον Αλέξανδρο, τον Θησέα, τον Ηρακλή και πόσους άλλους για να διδάξει τον σωστό δρόμο στον τότε γνωστό κόσμο, όπως προαναφέραμε τους δώδεκα θεούς, με πνεύμα ελεύθερο, κι όχι μ’ ένα χέρι, μ’ ένα πόδι με μισό εγκέφαλο, χωρίς την φαντασία του πνεύματος δεν θα είχαμε ούτε τον Όμηρο, ούτε τους μεταγενέστερους σοφούς με ολοκληρωμένη σκέψη.

Είναι αλήθεια πως μ’ όλα αυτά που φαίνεται να στοχεύετε σχετικά με το πνευματικό πεδίο του Έλληνα, δείχνει ότι φοβάσθε το αύριο και νομίζετε, πως αν γκρεμίσετε την σκέψη του Έλληνα γύρω από τον Θεό, θα γίνεται εσείς οι νέοι θεοκράτορες … αλά Στάλιν.

Αισθάνομαι μεγάλη θλίψη για τους χιλιάδες σημερινούς εκπαιδευτικούς με διδακτορικά και διακρίσεις θρησκευτικής προσηλώσεως, γιατί άφησαν μόνο τον Ιερώνυμο να μάχεται τα σχέδια σου. Δεν είναι λίγοι αλλά χιλιάδες, γιατί τους θεωρώ, πολύ λίγους στο πνεύμα, το αρχαίο και στην σημερινή τους παρουσία στην κοινωνία.

Κύριε Φίλη και σύντροφοι, το μεγαλύτερο πνεύμα του αιώνος, ο κ. Αϊνστάιν, αφού περιπλανήθηκε ενενήντα χρόνια στο σύμπαν, τα τελευταία χρόνια γύριζε στις Εκκλησίες της Ν. Υόρκης συνοδευόμενος από γραμματείς και προσκυνούσε μαζί με τους άλλους ανθρώπους αυτό που πίστευαν: Τον Δημιουργό. Και έλεγε κοιτάξτε στους Ουρανούς. Γι’ αυτό, εάν οι σύντροφοι της περιόδου 1942-1945 λειτουργούσαν με χριστιανικό πνεύμα, δεν θα ζητούσαν να τους δοθεί αμνηστία.

Ευχαριστώ 
για την φιλοξενία 
Ν. Πρώϊος

Υ.Γ. Σήμερα η Εκκλησία μας έχει υπό την προστασία της ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες που συντηρεί διατροφικά με υπέρ φροντίδα για την χώρα μας. Ποιος υπουργός φροντίζει για την κοινωνία όσο η ψυχή του Χριστιανού;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ