11.7.17

Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Δυτική Μακεδονία

11 & 12 Ιουλίου

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

18:30-21:00 | 1η Ενότητα: "Επιχειρηματικότητα – χρηματοδοτικά εργαλεία – ανάπτυξη της υπαίθρου"
Συντονιστές: αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου ΠΔΜ κ. Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΜ κ. Θεόδωρος Θεοδώρου.
Ομιλητές: υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. ΑλέξηςΧαρίτσης,υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. ΕυάγγελοςΑποστόλου.

2η Ενότητα: "Παιδεία-Έρευνα και νέες τεχνολογίες"
Συντονιστής: αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού ΠΔΜ κ. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης. Ομιλητές: υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Φωτάκης.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

12:30-16:30 | 3η Ενότητα: "Υποδομές και προσπελασιμότητα"
Συντονιστές: αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ΠΔΜ κ. Μαρία Καρυπίδου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ΠΔΜ κ. Σταύρος Γιαννακίδης. Ομιλητής: υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

4η Ενότητα: "Περιβάλλον και ενέργεια"
Συντονιστές: εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αθηνά Καλαϊτζόγλου, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΠΔΜ κ. Κωνσταντίνος Γέρου. Ομιλητής: υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης.

16:30-18:30 Διάλειμμα.

Κεντρική Εκδήλωση
18:30 Ομιλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη «Παραγωγική ανασυγκρότηση με ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία: Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας».

19:00 Υπογραφή συμφωνίας «Σύσταση Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας».

19:30 Ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.


* * *
Στόχος του συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η επεξεργασία της πολιτικής και των πρωτοβουλιών, που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα.
* * *

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ