26.12.17

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Χριστούγεννα 2017




Μας υποσχέθηκε ειρήνη στη γη επάνω. Δεν πάτησε την υπόσχεσή Του∙ εμείς καταλύουμε διαρκώς την ειρήνη, τόσο πολεμοχαρείς που έχουμε αποδειχτεί ανά τους αιώνες. Αφού δεν υπάρχει στιγμή στην Ιστορία της ανθρωπότητας που να μην ποτίζεται το χώμα με αίμα, με το ίδιο το αίμα μας.

Κι ευδοκία στους ανθρώπους υποσχέθηκε. Ούτε αυτή την υπόσχεσή Του πάτησε∙ εμείς οι ίδιοι διαλύουμε διαρκώς τη χαρά μας, τόσο άπληστοι που έχουμε αποδειχτεί ανά τους αιώνες. Αφού η απληστία δε μας αφήνει να χαρούμε με αυτά που έχουμε, γιατί όλο λαχταράμε αυτά που οι άλλοι έχουν και μας φαίνονται πάντα καλύτερα και περισσότερα από τα δικά μας.

Μας μένει, λοιπόν, το τρίτο από τα όσα έψαλαν γλυκά το βράδυ της γέννησής Του οι άγγελοι. Μας μένει να Τον δοξάσουμε. Έχουμε τόσους σοβαρούς λόγους να το κάνουμε. Ένας απ’ όλους πως αντέχουμε ακόμα. Τόσον καιρό σ’ αυτή τη χώρα που παραπαίει από φταιξίματα πολλών, ίσως και δικά μας –πάντοτε απαραίτητη η αυτοκριτική κι ωφελιμότατη-,αντέχουμε ακόμα.

Ας δοξάσουμε τον Θεό γι’ αυτό κι ας Τον παρακαλέσουμε να ευλογήσει και την παραμικρή μας προσπάθεια για αυτοβελτίωση. Μονάχα αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πολλαπλασιαστούν οι ελπίδες για γενικότερη βελτίωση και καλυτέρευση της ζωής όλων μας!
Καλά Χριστούγεννα! Καλός να ‘ναι με όλους μας κι ο νέος χρόνος!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Δεκεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 915. Φωτογραφία: H γέννηση του Χριστού (λεπτομέρεια), Ιερό Κοινόβιον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλια Χαλκιδικής. Αντίγραφο από την εικόνα της Βενετίας του 15ου αιώνα (σχετικά "εδώ").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ