26.2.18

Φεστιβάλ γαστρονομίαςΤο Επιμελητήριο Καστοριάς με σκοπό να καθιερώσει ένα νέο ετήσιο θεσμό για τον νομό αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση Φεστιβάλ γαστρονομίας με την ονομασία «Ελλήνων γεύσεις και αρώματα πολιτισμού Καστοριάς» που θα πραγματοποιηθεί 4 & 5 Μαΐου 2018.

Στην διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος εστιατόρια, οινοποιεία, παραγωγοί ειδών διατροφής, ελληνικές μικροζυθοποιίες, συνεταιρισμοί των γύρω περιοχών με διαλεχτά προϊόντα και βιολογικές λιχουδιές, παραγωγοί παραδοσιακών γλυκισμάτων και αρτοζαχαροπλαστεία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν γευστικές δοκιμές και ζωντανές επιδείξεις με σκοπό να συνθέσουν –όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου- «ένα μοναδικό μωσαϊκό, που θα παρασύρει κοινό και συμμετέχοντες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας και θα βοηθήσει το κοινό να ανακαλύψει τα γαστρονομικά μονοπάτια της πόλης μας μέσα από προϊόντα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο».

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι τόσο η αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Καστοριάς όσο και η δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, αλλά και η ανάδειξη της Καστοριάς ως γαστρονομικού προορισμού για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Για την επίτευξή του φεστιβάλ το Επιμελητήριο απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σ’ αυτήν. Πληροφορίες στα τηλ. του Επιμελητηρίου: 2467027537.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ