30.4.18

Phonograph




Οι τραγουδιστές της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης Piotr Beczala και Susanna Phillips, καταγράφουν αποσπάσματα από άριες σε εξοπλισμό πρώϊμου φωνογράφου (phonograph) κέρινων κυλίνδρων του Θωμά Έντισον (1847-1931), που χρησιμοποιείτο ήδη από το 1909. Ο Έντισον επινόησε τον φωνογράφο το 1877.

Οι κέρινοι κύλινδροι είχαν την δυνατότητα διαγραφής μιας ηχογράφησης, αφαιρώντας την επιφάνεια του κέρινου κυλίνδρου με την χρήση αιχμηρής λεπίδας.

Με βάση αυτή την πρώτη συσκευή, ο επίσης αμερικανός Emil Berliner (1851-1929), επινόησε δέκα χρόνια αργότερα μια άλλη συσκευή, το γραμμόφωνο (gramophone), που αντί για κέρινο κύλινδρο χρησιμοποιούσε μια κυκλική πλάκα (δίσκο) από μίγμα γομαλάκας (shellac) για να καταγράφει τον ήχο.

Ο Piotr Beczala ερμηνεύει ένα απόσπασμα από το "Quando le sere al placido" από την Λουΐζα Μίλλερ του Βέρντι, ενώ η Susanna Phillips ένα απόσπασμα από το "Per Pieta" από το Έτσι κάνουν όλες του Μότσαρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ