9.10.18

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε Διευθυντή,

Mήπως παράγινε ... με την αδιάκοπη δημοσίευση «Ανθός της λίμνης»; Χρόνος; Μήνες; Συμπαθούμε, είμαστε φίλοι με τους Ισραηλίτες, μάλιστα δε έχουμε και διακρατικές σχέσεις πολύ καλές. Σεβόμαστε μάλιστα και ιδιαίτατα το Ολοκαύτωμα και την μνήμη των Εβραίων της Καστοριάς, για όσα δεινά υπέστησαν από τους ΝΑζί του Χίτλερ.
Προς τι όμως η δημοσίευση, ονοματεπώνυμα Εβραίων ατελείωτα, αντιγραμμένα από νεκροταφεία Κωνσταντινούπολης; Τόσο ενδιαφέροντα για το ευρύ αναγνωστικό κοινό; Στο πίσω μέρος του μυαλού ας μην ξεχνά κανείς και τον ρόλο του σιωνισμού, που τον βαρύνει η αρνητική πλευρά ότι αντιμάχεται την Ορθοδοξία.

Ευχαριστώ διά την φιλοξενία
Καστοριά 4/5/2018

Αναγνώστης
της εφημερίδας  ΟΔΟΣ


ΟΔΟΣ


Η ΟΔΟΣ καταχωρεί την επιστολή ανώνυμου αναγνώστη ώστε να προβάλλει το σχόλιό του και να το θέσει στην κρίση των αναγνωστών της σε σχέση με τα αφιερώματα για το Εβραϊκό στοιχείο της Καστοριάς. Δεν μπορεί όμως να αφήσει ασχολίαστη την αντίφαση μεταξύ της αρχικής διαβεβαίωσης του ανωνύμου ότι συμπαθεί και είναι φίλος με τους Ισραηλίτες - αναφερόμενος προφανώς στους Ισραηλινούς, κατοίκους του κράτους του Ισραήλ και ότι συμπάσχει για το Ολοκαύτωμα, πλην όμως υπάρχει και κάποιος ρόλος του Σιωνισμού που βαρύνεται διότι "αντιμάχεται" την Ορθοδοξία.

Ο επίλογος της επιστολής του ανωνύμου λογικά αναιρεί την εισαγωγή και τις "διαβεβαιώσεις". Το χειρότερο είναι ότι επαναλαμβάνει στερεότυπα και σκοτεινές προκαταλήψεις για τον Σιωνισμό και την αποδιδόμενη σ' αυτόν ιστορική ευθύνη έναντι της... ανθρωπότητας και μάλιστα ειδικά της... Ορθόδοξης, κάτι που αποτελεί ιστορική ανακρίβεια. Ανάλογα πάντως στερεότυπα επικράτησαν στην Ναζιστική Γερμανία και προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα, ώστε το λογικό χάσμα στην επιστολή του ανώνυμου αναγνώστη που οχυρώνεται πίσω από τις διαβεβαιώσεις, να μη μπορεί να εξηγηθεί.

Η ΟΔΟΣ εκφράζει διαφωνία σε κάθε προκατάληψη και γενίκευση ανεξαιρέτως. Άλλωστε δεν απέχει πολύ χρονικά η εποχή, που η ρατσιστική γελοιότητα έπεισε χιλιάδες στην Ελλάδα, ότι είχαν ειδοποιηθεί οι Εβραίοι και δεν βρίσκονταν στους διδύμους πύργους της Νέας Υόρκης, την 11η Σεπτεμβρίου 2001 όταν άλλαξε για πάντα η ιστορία από το μένος Ισλαμιστών, που προφανώς πίστευαν και οι ίδιοι τα ίδια για τον ρόλο του... Σιωνισμού.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 31 Μαΐου 2018 αρ. φύλλου 938


2 σχόλια:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ