14.12.18

«Πηνελόπη Δέλτα-Ίωνας Δραγούμης-Τελευταία Συνάντηση»



Στο θέατρο "Αθήναιον" στην Θεσσαλονίκη η Δ. Παπαδήμα θα υποδυθεί την Πηνελόπη Δέλτα στο θεατρικό έργο της Μ. Παπαδήμα «Πηνελόπη Δέλτα-Ίωνας Δραγούμης-Τελευταία Συνάντηση». Στο ρόλο του Ιωνα Δραγούμη, ο Μ.Κωστής. Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ευαγγελάτου.

Σκοπός και επιδίωξη της παράστασης είναι να έρθει το ευρύ κοινό πιο κοντά και να κατανοήσει βαθύτερα τις δύο προσωπικότητες που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Εκείνης που υπήρξε κορυφαία γυναικεία προσωπικότητα και μια εξαιρετική συγγραφέας, η προσφορά της οποίας, ιδιαίτερα στην παιδική λογοτεχνία, ήταν καθοριστική. Τα έργα της αποτελούν ιστορικές πηγές των πιο σημαντικών πολιτικών και πολεμικών γεγονότων της εποχής της.

Εκείνου που υπήρξε διπλωμάτης, πολιτικός, λογοτέχνης, διανοούμενος και ο βασικός διοργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον μακεδονικό αγώνα. Εκείνος, που πάνω απ’ όλα υπήρξε ένας ρομαντικός και που αμφισβητήθηκε και παρερμηνεύθηκε όσο κανένας άλλος.

Η ζωή και των δυο, δεμένη με την δημοτική γλώσσα και της ιστορία της χώρας τους αλλά και δεμένη μ’ έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που γεννήθηκε και εξελίχθηκε στην δίνη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ένας έρωτας "ακέραιος", γεμάτος θαυμασμό και σεβασμό του ενός προς τον άλλο και που δεν "ξέφτισε" ούτε κι όταν βρέθηκαν σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα...

Παραστάσεις από σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00). Πληροφορίες τηλ. 2310832060, 6932177826.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ