13.1.19

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού



Για επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις αύριο Δευτέρα από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το βράδυ της κεντρικής, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

Την Τρίτη αναμένεται να σημειωθούν κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από το βράδυ στα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αύριο Δευτέρα από το βράδυ το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Εύβοιας. Την Τρίτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ αναμένονται από αύριο στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ