23.4.19

ΟΔΟΣ: «Τυχερή» Καστοριά



Τα "μεγάλα" έργα που γίνονται στην Καστοριά, είτε από την Περιφέρεια είτε από τον Δήμο, είναι πλέον ορατά. Το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. Ενδεικτικές και μάλιστα είναι αληθινές, δεν είναι μακέτες.

Στις φωτογραφίες αυτές, μπορεί κανείς να διαπιστώσει το σημαντικό έργο στον εσωτερικό παραλίμνιο ("Γύρο") της Καστοριάς.




Πυραμίδες φαραωνικού τύπου και κώνοι, προφυλάσσουν τους διερχόμενους από κακοτοπιές και ατυχήματα, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν την ευόδωση των προσπαθειών όλων των συναρμοδίων, που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της Καστοριάς και την τουριστική υποδομή της περιοχής.




Στην δεύτερη δε φωτογραφία με κώνους (περιοχή «Γκουλουμπίντσα») ξεχωρίζει η μέριμνα των αρμοδίων, για μια εντελώς μικρή και ακίνδυνη λακκούβα, ουσιαστικά διάβρωση του ορίου της ασφάλτου. Αν θα έπρεπε να τοποθετούν κώνους ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε θα έπρεπε ΟΛΗ η Καστοριά να είναι γεμάτη με κώνους.

«Μπράβο» πάντως στους υπεύθυνους αντιδημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες. Άξιος ο μισθός τους και η αποζημίωσή τους. Καθημερινότητα και τουριστική ανάπτυξη, τα επιτεύγματά τους.




Στο ίδιο πλαίσιο της ίδιας αποτελεσματικότητας, οι αρμόδιοι του Δήμου Καστοριάς έχουν εγκαταλείψει χριστουγεννιάτικα φώτα σε δένδρα που ανάβουν την νύχτα (αν δεν είναι νυχθημερόν αναμμένα – όπως στην περιοχή του άλλοτε Πνευματικού Κέντρου) και τους διακοσμητικούς φωτεινούς αγγέλους.

Κάθε βράδυ, ανάβουν και λαμπρύνουν το περιβάλλον, κι’ ας πλησιάζει η Σαρακοστή. Ποιος ξέρει ίσως τους κρατήσουν ως και το Πάσχα καθώς θα μπορούν οι γονείς να εξηγούν στα παιδάκια, ότι τον καλό Χριστούλη τον πήραν οι Άγγελοι την Μεγάλη Πέμπτη. Και δεν τον σταύρωσαν οι Τελώνες και Φαρισαίοι.

Και να ήταν μόνο αυτά: Σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς, ξεχωρίζει ένα μεγαλόπρεπο «εν όψη», ενώ στο ταμείο της Σπηλιάς του Δράκου ένα μεγαλειώδες «εισητήριο». Δεν γράφουν μόνο ιστορία. Αλλά και ξαναγράφουν την ορθογραφία.

Με 10-11 υποψήφιους και φιλόδοξους δημάρχους, μόνο ένδοξο μπορεί να αναμένεται το μέλλον στην τυχερή Καστοριά.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ