14.5.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν... ακροβολισμοί


■ 21.12.2018 Η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ.) – μη, προς Θεού πάει ο νους σας «Βόρειο» Μακεδονικών – από της ιδρύσεώς της το 1929, εκφράζει την καρδιά, την ψυχή και το φρόνημα των Μακεδόνων (τ.ε. όλων των Ελλήνων). Έχει προβεί στην έκδοση: «Πρώτη αποτίμηση της υπογραφείσης συμφωνίας των Πρεσπών».
Αμφιβάλλω αν τη διάβασαν ή την έλαβαν υπόψιν τους οι κ. Κοτζιάς και Τσίπρας. Εξετάζουν και ελέγχουν τη Συμφωνία οι συγγραφείς σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία και καταλήγουν ότι είναι επιβλαβής για το έθνος μας με πολλά ερωτηματικά για το εγγύς ή και απώτερο μέλλον. Αν διάβασαν το βιβλίο, αλλ’ αγνόησαν το περιεχόμενό του, αυτόχρημα σημαίνει ότι αγνοούν, μας περιφρονούν κι εμάς τους Μακεδόνες και προσβάλλουν και την ιστορία μας. Αν δεν το διάβασαν, είναι όχι απλώς αδικαιολόγητοι, αλλά και ιταμοί, θρασύτατοι, συνεπώς και επικίνδυνοι, κυβερνώντας χωρίς να ακούουν τις ελληνικές φωνές των συλλαλητηρίων αλλά υπείκοντες σε αόρατες αλλά γνωστές δυνάμεις, προσφέροντας δώρο στον προκλητικό κ Ζάεφ την «Βόρεια Μακεδονία», που από τον Ιούνιο κι εντεύθεν είναι όλος χαρά.

■  15.12.2018 Διατυμπανίζει ο κ. πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι με το κοινωνικό μέρισμα ανακουφίζει τους οικονομικά ασθενέστερους. Αν χορηγείται σε πραγματικώς ασθενέστερους, τότε πράγματι είναι  κοινωνική πολιτική. (από περίσσευμα ...  με τις περικοπές των συντάξεών μας!). Δεν ξέρω όμως αν γίνεται έλεγχο επιτρεπόμενος κι επιβαλλόμενος για κάθε περίπτωση. Συνέλληνες, εργασθέντες στην Γερμανία πήραν σύνταξη και διαμένουν τώρα στην Ελλάδα. Η σύνταξή τους κατατίθεται σε Γερμανική Τράπεζα. Παράλληλα, παίρνουν και μια μικρή σύνταξη του ΟΓΑ γι αυτό εντάσσονται στους «ασθενέστερους». Το λιγότερο που θα έπρεπε να προβλέψουν: Μια υπεύθυνη δήλωση για το εισόδημά τους. Ασφαλώς κι άλλος, άλλοι τρόποι υπάρχουν για τον αναγκαίο έλεγχο.

■  2.12.2018 Η εφημερίδα “Το Βήμα” (Βηματοδότης). Ανοιχτά σχολεία.
Πάλι: Εθνικιστικό – πατριωτικό.
Αναφέρεται στον «Βηματοδότη»: «Το συναίσθημα του πατριωτισμού φαίνεται ότι αναμείχθηκε με εκείνο του εθνικισμού». Γιατί το “Βήμα”, μια τόσο σοβαρή εφημερίδα – κρίνει έτσι, κάπως επιπόλαια; Ποιο, τι επικίνδυνο «εθνικιστικό» διέγνωσε στην πατριωτική εκδήλωση των μαθητών στο συλλαλητήριό τους; Επειδή με την αγνή τους ψυχή φώναξαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική»! Βάζουμε φρένο στα αγνά πατριωτικά συναισθήματα των παιδιών μας; Συστοιχούμεθα με τα φληναφήματα εκείνων οι οποίοι, παριστάνοντας τους δημοκράτες για κομματικά οφέλη, σπερμολογούν  τα περί εθνικιστικών ιδεών και τάσεων κα με το φόβητρο αυτό θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ψηφοθηρία. Κινούνται δηλαδή με μοχλό των ενεργειών τους την απάτη και τη δημαγωγία.

■  Σε προηγούμενο δημοσίευμά μου ξεκαθάρισα ευθαρσώς και ευθέως τα περί έθνους και περί πατριωτισμού και συνεπώς δεν περιμένουμε να μας διδάξουν μαθήματα δημοκρατίας δημαγωγοί και ιδιαζούσης φύσεως αριστεροί. Αναφορικά δε με το σχόλιο του “Βήματος” , τίθεται το ερώτημα τι ελπίζουμε ή προσδοκούμε για το μέλλον του έθνους και της πατρίδος, όταν αριστερή κυβέρνηση εξοβελίζει από τα σχολικά βιβλία το Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά, υπείκουσα στις θελήσεις και εισηγήσεις του Ζάεφ. Διερωτάται κανείς όταν ο κ. Τσίπρας στο Λύκειο, μαθητής ών, διδασκόταν την ελληνική ιστορία, αυτός ανέτρεχε στην ιστορία των γειτόνων, για να βρει την αλήθεια; Κρίμα, πολύ κρίμα, καθώς είναι από τόπο της ευάνδρου Ηπείρου. Το σχολείο – απευθύνομαι στο “Βήμα”  – να μην ετοιμάζει για την αύριο πολίτες δημοκρατικούς, που να αγαπούν το έθνος και την πατρίδα και να υπερασπίζονται τα δύο ιερά ονόματα, αν το απαιτήσει (ό μη γένοιτο) κάποια απαίσια στιγμή εθνικού κινδύνου από επίβουλο εχθρό; Να μην ετοιμάζει πολίτες που κάνουν το σταυρό τους;...

Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ