3.8.19

Διαβάστε επίσης:


ΟΔΟΣ | το βήμα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 1.8.2019 | 997
ΟΔΟΣ:
Αύγουστος 2019
Μπορεί η Καστοριά να μοιάζει ισχνή ως περιβάλλον και θέατρο στην παρουσίαση της ιρλανδικής ποίησης, αλλά τα ονόματα της παγκόσμιας φήμης και εμβέλειας, όπως και οι αναφορές τους στην Ελλάδα, δίνουν νόημα στο φετινό αφιέρωμα, με αφορμή το οποίο η ΟΔΟΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στην κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου, για την υψηλή πνευματική χορηγία της στην Καστοριά. Του αύριο ίσως, αλλά στην Καστοριά. 

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ-ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Σχόλιο για την ιρλανδική ποίηση
Προσπάθησα να αποδώσω ελεύθερα το ύφος και τη ροή του καθενός από αυτά τα ποιήματα χωρίς, πάντως, να είμαι σίγουρη ότι πέτυχα τον στόχο. Ελπίζω, όμως, πως κατάφερα, τουλάχιστον, να αποτυπώσω τη μεταβολή στον τρόπο έκφρασης των Ιρλανδών ποιητών ανά τους αιώνες.

Α.Λ.:
Η Σούλα η Μπάρμπα
Και έτσι η Σούλα «η Μπάρμπα» της εφηβείας, της καρδιάς μας, η Σούλα της Καστοριάς που έζησε στα Ιωάννινα, το «καμάρι», περνούσε εκείνη την Κυριακή 14 Ιουλίου το πρωΐ μπροστά μου, με το καταπράσινο καφτάνι της. Ήταν η πρώτη φορά που πέρασε αθόρυβη. 

MARILENA NIK:
Η Όστρια έχει μυστικά
Κάτω απ’τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό με τους μακρινούς ήχους των τραγουδιών, με το σκοτάδι της νυχτιάς και τη ζεστασιά της Όστριας να μας τυλίγει, ζούμε τα πρώτα μας ερωτικά χάδια και χάνουμε την αθωότητα μας.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Βρισκόμενοι στην μετάβαση από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, κι έχοντας διανύσει αρκετή από την καλοκαιρινή περίοδο, σκοπός της σημερινής στήλης είναι να αποπνεύσει χαρακτήρα καλοκαιρινής και χαλαρής παραλιακής διάθεσης. Έτσι, θα ασχοληθεί και πάλι με νούμερα. 

ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Λόγος & Αντίλογος
Η γενιά η δική μου από το 1940 μέχρι σήμερα είδε πολλά, υπέφερε πολλά, γνώρισε καλά αυτούς που την ωφέλησαν και αυτούς που την έβλαψαν. 

-Μία μικρή εισαγωγή στην ιρλανδική ποίηση

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Éire | Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 | 997

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ