9.12.19

ΟΔΟΣ: [Γαλάζιας] Δρυός πεσούσης


Efimerida tis Kastorias, ODOS.
ΟΔΟΣ 12.9.2019 | 1000

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Πέμπτη, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που κατέφθασε την Καστοριά (επρόκειτο για τους βουλευτές της Ν.Δ. Βασίλειο-Πέτρο Σπανάκη (Β3΄ νοτίου τομέα Αθηνών) και Ανδρέα. Νικολακόπουλο (Ν. Ηλείας), μαζί με τον βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια που συντόνισε την περιήγηση, επισκέφθηκε φορείς της περιοχής (την αντιπεριφέρεια, δήμους, αλλά και την μητρόπολη Καστοριάς, όπως και παραγωγικούς φορείς). Η περιήγηση είχε μάλλον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ίσως και γενικά ενημερωτικό, ενώ συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις για την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την άφιξη εκεί του πρωθυπουργού.

ΒΕΒΑΙΩΣ είναι άλλο ζήτημα το ότι το κλιμάκιο δεν πραγματοποίησε επίσκεψη σε άλλους χώρους και φορείς (πχ το βυζαντινό ή αρχαιολογικό μουσείο, το αεροδρόμιο) ή το απονευρωμένο παλιό κέντρο της Καστοριάς, για να έχει μια πιο σφαιρική πρώτη εικόνα της Καστοριάς. Ως εκεί όλα (σχεδόν) καλά.

ΜΟΝΟ που η ΝΟΔΕ (Νέα Δημοκρατία) Καστοριάς, έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό, παραλείποντας φωτογραφίες από την επίσκεψη, όχι μόνο στον νέο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, αλλά προπαντός στον νέο δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, με αποτέλεσμα (όχι πάντως για τον κ. Δ. Σαββόπουλο) να προκληθούν δηκτικά σχόλια από μερίδα του χώρου της ενημέρωσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ περιστράφηκαν στην ασέβεια της… ΝΟΔΕ προς τον νέο δήμαρχο Καστοριάς, και μαζί τους εκφράστηκαν υπαινιγμοί σε βάρος της ΝΟΔΕ, προερχόμενα από κύκλους που γνωρίζουν να χειρίζονται τα ζητήματα της φιλτραρισμένης προβολής.

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ δεν είναι μόνο ότι στα σχόλια για το φοβερό ατόπημα, τσίμπησε αμέσως η ΝΟΔΕ Καστοριάς, που με νεώτερη ανακοίνωσή της ζήτησε δημοσίως... συγγνώμη τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς (για τον οποίο πάντως δεν εκφράστηκαν τα αυθόρμητα παράπονα του Τύπου), όσο και από τον δήμαρχο Καστοριάς.

ΔΙΟΤΙ «εκ παραδρομής», όπως αναφέρθηκε στην αίτηση ελέους, δεν προωθήθηκαν οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Και έσπευσε να αποκαταστήσει διοχετεύοντας πλούσιο υλικό από το σχετικό φωτορεπορτάζ, κατάλληλο για τον πολιτικό ναρκισσισμό που ενδημεί.

ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφθανε η ταπεινή αίτηση συγνώμης από την ΝΟΔΕ για το... έγκλημα καθοσιώσεως που διέπραξε, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται (με την αυτούσια ορθογραφία της ανακοίνωσης), ότι η «ΝΟΔΕ Καστοριάς με ενέργειες της βρίσκετε στο πλευρό του Δημάρχου Καστοριάς προκειμένου να βοηθήσει ως προς την επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την οικτρή κατάσταση την οποία παρέλαβε» (σχετικά στην σελ. 7 του σημερινού φύλλου)

ΔΗΛΑΔΗ, η ΝΟΔΕ παρεμβαίνοντας αναρμόδια στα αυτοδιοικητικά πράγματα, όχι απλά παραδέχεται ότι από απλό κομματικό όργανο, λειτουργεί ως γραφείο τύπου εξωθεσμικά, υποκαθιστώντας ατύπως τους αρμόδιους και εκλεγμένους (όπως ανάλογα ενεργούσε η αντίστοιχη οργάνωση του ΣυΡιζΑ Καστοριάς για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ Καστοριάς).

ΑΛΛΑ και στοχοποιεί τον τέως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τέως δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, για την οικτρή κατάσταση που παρέδωσε στον Δήμο Καστοριάς. Παρηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Ιωάννη Κορεντσίδη.

ΜΟΝΟ που δεν πέρασαν παρά ελάχιστοι μήνες που οι δυο τους (κ.κ. Αγγελής και Κορεντσίδης), αντήλλασσαν φιλοφρονήσεις, διαβεβαιώσεις, εγγυήσεις αγαστής συνέχειας και συνοχής στην δημοτική ζωή, συνεργασίας και ενημέρωσης, ακόμη και μπροστά στον μητροπολίτη Καστοριάς.

ΕΝΩ παράλληλα, η ΝΟΔΕ Καστοριάς δείχνει να λησμονεί ότι αρκετούς συνεργάτες του τέως δημάρχους στα οικτρά που παρέλαβε ο κ. Κορεντσίδης, τους επέλεξε και τους διατηρεί ακόμη και ο ίδιος ως συνεργάτες, συμβούλους, αντιδημάρχους.

ΕΚΤΟΣ κι αν για την ΝΟΔΕ Καστοριάς, το «όλοι μαζί» ισχύσει μόνο στο «μπορούμε». Και όχι στο «δεν μπορέσαμε».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ