6.3.20

Πρόσωπα 2019 [2]


ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Από τις περιπέτειες ενισχυμένος



[+] Η επανεκλογή για τρίτη συνεχή θητεία του κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο αξίωμα του δημάρχου Άργους Ορεστικού και μάλιστα με το εντυπωσιακό –καθηλωτικό ίσως– ποσοστό του 79,46%,  είναι η αφορμή που για αναγνώστες της ΟΔΟΥ, αλλά και φίλους της εφημερίδας (όχι μόνο από το Άργος Ορεστικό αλλά και την Καστοριά, όπως και ευρύτερα) που οδήγησε στην αθρόα υπόδειξή του ως προσώπου για το 2019.

Δεν είναι μόνο που αν και η διαδρομή του στις δύο προηγούμενες δημαρχιακές θητείες του δεν ήταν ακριβώς ανέφελη αλλά πέρασε από "σαράντα κύματα" –όπως σχολίασε ειδικά ένας αναγνώστης της ΟΔΟΥ– με πολλές περιπέτειες και δικαστικές ακόμη δοκιμασίες, προσωπικά του ίδιου για διάφορα θέματα, ούτε που η μόλυνση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του μέσα στο 2019, ενδεχομένως υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν παράγοντας αρνητικός σε μια προεκλογική περίοδο, ούτε που δεν πιστώνεται με κλασσικά δημοτικά έργα που να εξηγούν την δημοφιλία του.

Είναι που σύμφωνα με τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, όλα αυτά δεν ανέκοψαν την πορεία του, συν το γεγονός ότι ο κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου εξήλθε μέσα από αυτές τις περιπέτειες ενισχυμένος και όχι αποδυναμωμένος. Όπως συμπεραίνεται από την σύνθεση του ψηφοδελτίου και του νέου δημοτικού συμβουλίου, επιπλέον δείχνει να έχει διευρύνει την απήχησή του στην τοπική κοινωνία, κάτι που βέβαια αποτυπώνεται στο εντυπωσιακό ποσοστό του. Έχει έτσι αναγορευθεί σε σημαντικό πολιτικό πόλο.



ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019


Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι που ο ίδιος, όπως παρατηρούν οι σχολιαστές, χωρίς να αναλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα likes και τις σταρ εμφανίσεις, οικοδομεί ένα πιο κοντά στα παραδοσιακά πρότυπα πολιτικό προφίλ του δημάρχου, που αποφεύγει την υπερβολική έκθεση στην ρηχή προσέγγιση της τοπικής ενημέρωσης.

Γνωρίζει ότι αν δεν είσαι Ψινάκης, γίνεσαι Ψωνάκης –σημείωσε φίλος. Και ότι με την εκλογή του, το Άργος Ορεστικό σπεύδει να εξισορροπήσει όσα η Καστοριά δεν μπορεί να εξασφαλίσει για τον εαυτό της, ως πρωτεύουσα της περιοχής και διοικητικό κέντρο, για λογαριασμό της ευρύτερης εκλογικής περιφέρειας.

Εντυπωσιάζουν παράλληλα οι αριθμοί και τα ποσά δημοτικών έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για το Άργος Ορεστικό και η απορρόφησή τους. Αλλά και η εκτέλεση των έργων τους αναμένεται να επιβεβαιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα ενός δήμου που κατόρθωσε μέσα από αντίξοες συνθήκες –και όταν η Καστοριά κυριολεκτικά και μεταφορικά κοιμόταν (και κοιμάται), να αναβαθμίσει την θέση του και προπαντός να εγγυηθεί σχετική ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Με το αρχαιολογικό μουσείο και το πολιτιστικό κέντρο που υπάρχουν ήδη από χρόνια, το Άργος Ορεστικό δεν αφήνει ευκαιρία που να μη εκμεταλλευθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του ίδιου. Η εμποροπανήγυρη είναι ένα παράδειγμα που εκμεταλλεύθηκε επ’ ωφελεία του ο Δήμος Άργους Ορεστικού και στα χρόνια του κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου έφθασε στο απόγειό της.

Όμως την ίδια στιγμή, αξιόλογες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις σημειώνονται στο δραστήριο Άργος Ορεστικό σε όλη την διάρκεια του χρόνου, ενώ ύστερα από την αυταρχική διακοπή των αναμεταδόσεων της όπερας στην Καστοριά, διά του δημάρχου του έδειξε ενδιαφέρον να φιλοξενεί πλέον αυτό.

Σημειώνουν πολλοί πώς ακόμη κι’ αν κατόρθωσε να εξουδετερώσει αμφισβητίες και εναλλακτικές λύσεις στα πρόσωπα άλλων, δεν είναι απίθανο να αποφασίσει στο μέλλον πιο τολμηρό βήμα για την κεντρική πολιτική σκηνή.


Φωτογραφία: Ο "Σκεπτόμενος" της αρχαίας Ορεστίδας είναι εύρημα της πρώιμης εποχής του Σιδήρου (περ. 10ος-7ος αι. π.Χ.) και με ομόφωνη  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους Ορεστικού,  καθιερώθηκε ως σύμβολο του δήμου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ