29.3.20

Λόγος & Αντίλογος




Αγαπητή ΟΔΟΣ,
Πώς τεκμαίρεται η δήλωσή σας ότι το Νοσοκομείο αποτελεί κέντρο διασποράς του ιού; Έχετε κάνει κάποια σχετική επιδημιολογική έρευνα ή πέφτετε στην παγίδα κάποιων που ή δεν ξέρουν τι λένε ή συνειδητά παραπληροφορούν τους πολίτες;

Στέφανος Μπαλταγιάννης
[Το σχόλιο αφορά την ανάρτηση της ΟΔΟΥ "εδώ" και "εδώ"]



* * *
Κύριε Μπαλταγιάννη,

Δεν είναι αναμενόμενο να εκφράζετε την προφανή αντίρρησή σας, με ειρωνεία και υπεροψία. Η ΟΔΟΣ δεν έχει διεξάγει επιδημιολογική έρευνα και δεν έχει θεσμική υποχρέωση. Άλλοι την έχουν και ωστόσο σιωπούν.

Επίσης δεν παρασύρεται η εφημερίδα από ανεύθυνες δηλώσεις ούτε εμπλέκεται σε παίγνια, πολιτικά ή εσωκομματικά κανενός. Αυτά σε όσους εξασκούν τα σχετικά χόμπι.

Σε σχέση με το Νοσοκομείο Καστοριάς και την πιθανή σχέση του με την διάδοση της επιδημίας, ασφαλώς και δεν αρκεί το τι κάνει νιάου στα κεραμίδια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε δελτία ειδήσεων στα οποία κατ' επανάληψη και συστηματικά, ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Νοσοκομείου επισημαίνει συνεχώς την ανάγκη εξέτασης και των 350 εργαζόμενων του. Γιατί άραγε;

Ακόμη πιο ψηλά στα δελτία ειδήσεων και στις κεντρικές εφημερίδες, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και άλλοι, μεταφέρουν στην Ελλάδα την είδηση ότι 13 κρούσματα τουλάχιστον αφορούν σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καστοριάς και μεταφέρουν στο πανελλήνιο την άποψή τους, ότι οι πολίτες φοβούνται να μεταβούν στο Νοσοκομείο Καστοριάς (σχετικά όλες οι σχετικές πληροφορίες, στα Νέα, Το Έθνος, Μέγκα, Όπεν κ.ά.).

Προφανώς ούτε και οι ίδιοι έκαναν κάποια επιδημιολογική έρευνα, αλλά το Νοσοκομείο Καστοριάς, στο επίπεδο της διοίκησής του, ποιείται την νήσσα. Σιωπά.

Μόνο σήμερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση, περί άλλων και αναφέροντας ότι άδειες του προσωπικού είναι προσχηματικές.

Από το ίδιο Νοσοκομείο, προήλθε εξ άλλου και το πρώτο κρούσμα στην Καστοριά που δυστυχώς κατέληξε.

Ελπίζεται ότι σας αρκούν οι πιο πάνω ως πηγές ενός συμπεράσματος, ενός σχολίου που στο τέλος αναφέρει ρητά την επιφύλαξή του, αποζητώντας τον αντίλογο.

Παρεμπιπτόντως, δεν σας εντυπωσίασε η διακριτική μεταχείριση του δημάρχου Καστοριάς από το Νοσοκομείο Καστοριάς, στο οποίο υπεβλήθη προνομιακά και χωρίς συμπτώματα όπως ο ίδιος διαδήλωνε, το σχετικό τεστ;

ΟΔΟΣ

Σχετικά:

7 σχόλια:

  1. Stefanos Baltagiannis [fb]29/3/20

    Μπράβο. Άριστη απάντηση. Δείχνει ακριβώς την πλήρη άγνοια σχετικά με το θέμα. Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι πραγματικά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, άρα ολοι αναπαράγουν ότι ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/20

    Στης 9/3/19 επισκευτηκα το νοσοκομείο για αιματολογική εξέταση ειμουνα με γαντια με μάσκα και σκεφτόμουν τους βουνό ποιους που ήρθαν από μήλανο από την έκθεση μου έκανε εντύπωση ότι κανένας ούτε γιατρός ούτε νοσοκόμες δεν είχε μάσκα η γάντια έφευγα αποριμενος μα είναι δυνατόν εγώ έχω νόσο χρόνια πνευμονική και προσπαθούσα να φυλαχτω όσο μπορούσα δεν ιδα το ίδιο στο νοσοκομείο λυπάμαι πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/20

    Ο Δήμαρχος έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό ιατρείο να δώσει 150€. Ήταν μεγάλο φάουλ και πρόκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/20

    Όλοι φοβούνται να πάνε στο Νοσοκομείο!!!
    Πεθαίνουμε και οι αρμόδιοι ζούνε με πάθος τα 5 λεπτά δημοσιότητας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/20

    Και το ΠΡΩΤΟ κρούσμα στη Δραγασιά, προήλθε από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Καστοριάς. Ασθενής που έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Καστοριάς, παρέστη στη συνέχεια στο μνημόσυνο του καφενείου της Δραγασιάς και μόλυνε τους υπόλοιπους. Το γνωρίζουν όλοι αυτό. Εξ άλλου το δήλωσε, μεταξύ άλλων, ΚΑΙ ο δήμαρχος Βοίου. Άλλο είναι που κάποιοι γιατροί - συνδικαλιστές - πολιτευτές κλπ, θέλουν να υποστηρίξουν το σινάφι τους, δικαίωμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/20

      Αναφέρει σήμερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το Νοσοκομείο Καστοριάς: "...ο 64χρονος από τη Δαμασκηνιά, είχε επισκεφθεί προηγουμένως το Νοσοκομείο της Καστοριάς για θέματα υγείας του υπέργηρου πατέρα του. Εκεί (στο Νοσοκομείο Καστοριάς) πιθανώς να εκτέθηκαν στον ιό και οι δύο (που πέθαναν στην συνέχεια), εφόσον όχι μόνο ο 53χρονος αιμολήπτης αλλά και αρκετοί συνάδελφοί του νοσούσαν ήδη, ακόμη εν αγνοία τους"

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος6/4/20

    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΔΕ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ