26.3.20

ΟΔΟΣ: Αυτοπεριορισμός vs καραντίνα




ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ του τίτλου (αυτοπεριορισμός vs καραντίνα) μοιάζει να αποζητούν το αληθινό τους νόημα.

ΣΤΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ ή μεταφορικό τους επίπεδο, σε συνδυασμό ή σε αντιδιαστολή μεταξύ τους, σημασία έχει ότι για μια ακόμη φορά η Καστοριά βρίσκεται στην αρνητική, πανελλήνια επικαιρότητα.

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αυτο-δυσφημιζόμενη.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, σε κάθε τηλεοπτικό ιδίως σταθμό, σε κάθε δελτίο ειδήσεων ή ανταπόκριση, φιγουράρει.

ΠΡΩΤΗ και χειρότερη η Καστοριά.

ΜΕΧΡΙ του σημείου να αναφέρουν ότι θάνατοι που επήλθαν στην Κοζάνη, συνέβησαν στην Καστοριά.

ΑΚΟΜΗ και το "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο της Καστοριάς, βαφτίστηκε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ασφαλώς η ώρα για ανάλυση των αιτίων και ευθυνών. Όπως και των υπαιτίων.

ΟΜΩΣ το κακό συνεχίζεται.

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ κακό που θα της τύχει, είναι πως η Καστοριά, -ο «παγκόσμιος τουριστικός προορισμός» κατά την υπεύθυνη δημοτική αρχή της- στην συνείδηση των υπόλοιπων Ελλήνων, ήδη άρχισε να θεωρείται τόπος κρανίου και περιθωρίου και στον κορωνοϊό.

ΚΑΘΩΣ δεν πέρασαν παρά μερικές μόνο ημέρες που ο κ. Ιωάννης Κορετσίδης, δήμαρχος Καστοριάς, χωρίς να έχει συμπτώματα ο ίδιος όπως συνεχώς τόνιζε, περιέφερε την είδηση ότι υπεβλήθη σε δωρεάν προληπτική εξέταση μέσω του Νοσοκομείου Καστοριάς, οι εξελίξεις ανασύρουν το θέμα.

ΔΙΟΤΙ εργαστηριακός έλεγχος στο δημόσιο κρατικό σύστημα υγείας προβλέπεται μόνο για όσους έχουν κάτι περισσότερο από συμπτώματα και έναρξη της νόσου, όπως και υποκείμενα θέματα υγείας.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι ότι θα μπορούσε όπως κάθε πολίτης χωρίς συμπτώματα, υποβαλλόμενος ο ίδιος στην σχετική δαπάνη φυσικά, να ικανοποιήσει την περιέργειά του και την εύλογη αγωνία του σε ιδιωτικό εργαστήριο.

ΚΑΙ ΟΧΙ να αφαιρέσει μια εξέταση από το δημόσιο απόθεμα. Από άλλον που την είχε ανάγκη.

ΘΑ ΕΙΧΕ προφανώς τα ίδια ευχάριστα ευτυχώς αποτελέσματα, που ούτως ή άλλως απλά επιβεβαίωσαν την πεποίθησή του ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

ΟΜΩΣ αποκαλύφθηκε ο θάνατος μιας αθώας συμπολίτη μητέρας τριών παιδιών, 41 ετών η ίδια από τον Γάβρο, με συμπτώματα και φερόμενο υποκείμενο νόσημα, που χάθηκε άδικα και για πάντα από τους αγαπημένους της. Είχε ενημερώσει τον ίδιο ΕΟΔΥ, που της συνέστησε να κάτσει σπίτι της.

ΗΛΘΕ ο θάνατος αυτός να καταδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο, ταυτόχρονα και τις παθογένειες της δημόσιας ζωής.

ΚΑΙ ΤΙΣ σκανδαλώδεις ανισότητες και διακρίσεις ακόμη και των ανόμοιων από επιδημιολογική άποψη περιστατικών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ στο δημόσιο Νοσοκομείο Καστοριάς, που προηγουμένως το "κάρφωσαν" οι ίδιοι, ότι επιφύλαξε ανάρμοστη ευνοϊκή μεταχείριση σε πατρίκιο (και ποιος ξέρει αν είναι ο μοναδικός). Πάντοτε σε σχέση και σύγκριση με τους πληβείους.

ΧΩΡΙΣ έως στιγμής να δοθούν εξηγήσεις και να αρχίσει ουσιαστική έρευνα ευθυνών για την αθώα του Γάβρου.

ΔΙΟΤΙ κανείς δεν περιμένει στα σοβαρά να διελευκανθούν οι ευθύνες.

ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ στοίχισαν στην ζωή της άτυχης, αύριο μπορεί να στοιχίσουν την ζωή άλλων.

ΜΕ 'Η ΧΩΡΙΣ άσθμα που τάχα ευθύνεται για την απώλεια μιας τόσο νεαρής γυναίκας.

ΜΙΑΣ ΑΠΛΗ πολίτη, που σίγουρα όμως δεν είχε ισχυρές γνωριμίες.

ΗΤΑΝ χωρίς δημόσια αξιώματα, χωρίς εθιμοτυπικές επισκέψεις σε αγγελίες, ευαγγελίες, επαγγελίες και γενικά παραγγελίες με ή χωρίς εικονίσματα και ευλογίες.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης υπέπεσε στο μεγάλο φραστικό ατόπημα να στιγματίσει εργαζόμενο του Νοσοκομείου Καστοριάς και ήδη θανόντα, δηλαδή την Καστοριά, χωρίς εσωτερικό αντίλογο.

ΩΣ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ υπαίτιο της διασποράς.

ΚΑΙ ΕΝΙΨΕ τας χείρας του.

ΟΛΟΙ σε στάση προσοχής.

ΜΟΝΟ 3 βουλευτές του ΣυΡιζΑ, βρήκαν την αφορμή και την ευκαιρία να δείξουν την κάπως επιλεκτική ευαισθησία τους για τον τόπο και για το όνομα του θανόντος, αποκαλύψεις που ξέφυγαν από τον περιφερειάρχη.

ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννοεί ότι κατά τα λοιπά, όλα καλά.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ επιτέλους στην κοινή λογική και αυτοπεριορισμός.




ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, η καραντίνα πάλι, που με πείσμα επιδιώκουν για την Καστοριά οι τοπικοί παράγοντες της Καστοριάς, μηδενός εξαιρουμένου. Ωραία ιδανικά.

ΜΗΔΕ της βουλευτή του ΣυΡιζΑ κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου εξαιρούμενης (δεν έχει κάποια υποχρέωση να συντάσσεται με κάτι τόσο φανερά παρά-λόγο).

ΑΙΤΗΜΑ που ήδη άρχισε να παράγει αποτελέσματα.

ΜΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ που όμως ενδέχεται να την επιδιώκουν προκειμένου να καταστούν εντελώς ανεύθυνοι, οι ίδιοι οι πολιτικά υπεύθυνοι.

«ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ από συμπολίτες μας ότι διάφορα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν δέχονται καρκινοπαθείς για τις χημειοθεραπείες τους ή έγκυες γυναίκες για τις εξετάσεις τους, μόνο και μόνο επειδή είναι από την Καστοριά. Κάποιοι μάλιστα ζητούν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι test για τον κορωνοϊό, ενώ γνωρίζουν πως αυτό γίνεται μόνο εάν κάποιος έχει συμπτώματα» ανέφερε σε δήλωσή της η κυρία Τελιγιορίδου,

ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο απορούν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που έρχονται στην δημοσιότητα, όπως της άρνησης του Νοσοκομείου Γρεβενών και άλλων;

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ δεν ζητούν οι αξιωματούχοι της Καστοριάς;

Ε ΛΟΙΠΟΝ, καραντίνα τους παρέχουν και μάλιστα μονομερή και εφαρμοσμένη οι υγειονομικοί φορείς άλλων περιοχών της Επικράτειας, έστω κι' αν είναι ακήρυχτη και ανεπίσημη.

ΔΙΟΤΙ κανείς έως στιγμής δεν διακρίνεται να αναλαμβάνει το θάρρος, τον πολιτικό λόγο, την ευθύνη.

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ζήτησαν Σπιναλόγκα μας δίνουν.

'Η ΜΗΠΩΣ δεν είναι έτσι;


ΥΓ Αν είναι αλλιώς τα πράγματα, η ΟΔΟΣ ευχαρίστως θα τα αναδείξει στην ορθή τους διάσταση.


Σχετικά:
Επιλογές:
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος I
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος II
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος III
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος IV
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος V
ΟΔΟΣ: Πράξεις καθήκοντος V1

1 σχόλιο:

  1. Χαμένη Άνοιξη26/3/20

    Μούγγα βασιλεύει στο βασίλειο της Ανυπαρξίας!
    Συγχαρητἠρια για το κεἰμενο Οδός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ