26.5.21

Εν συντομία

 

◼ 1.000.000 ευρώ για την  περισυλλογή κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων προϊόντων  θα διατεθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα) κατόπιν διακήρυξης ανοικτού διεθνή διαγωνισμού.

◼ 280.000,00 € θα διατεθούν στην  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Επιμελητηρίου Καστοριάς για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου Επιμελητηρίου Καστοριάς επί της Μητροπόλεως.

◼ 436.480 ευρώ θα διατεθούν για τον "ευπρεπισμός του περιβάλλοντα χώρου, την βελτίωση προσβασιμότητας και την αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε. Καστοριάς", έπειτα από πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς και εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

◼ 13.145.161,29 ευρώ θα κοστίσει η προσθήκη νέας πτέρυγας χειρουργικού και παθολογικού τομέα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

◼ Στην επιχορήγηση ιερών ναών και μονών της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των υποδομών τους, προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μέσω του προγράμματος θα επιχορηγηθούν 27 ιεροί ναοί και μονές, συνολικού προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ. 

«Το έργο της επιχορήγησης των 88 ιερών ναών που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εισήγηση του περιφερειάρχη και με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ, καταψηφίστηκε από τον συνδυασμό μας, καθώς η θέση μας είναι, ότι την παρούσα περίοδο προτεραιότητα είναι να κινηθεί η οικονομία και να προστατευθούν οι άνθρωποι που είναι στα όρια της φτώχειας. Τώρα στηρίζουμε επιχειρήσεις και ανέργους. Θα έρθουν καλύτεροι καιροί για όλα τα άλλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Χριστοφορίδης, περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού "Ελπίδα".

◼ Εγκρίθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του διαγωνισμού του έργου της ΠΕ Καστοριάς: "Εκσυγχρονισμός και επέκταση συλλογικών αρδευτικών δικτύων Κορησού-Λιθιάς" προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ.

◼  Την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 2.054.727,70 €, υπέγραψε περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ.Κασαπίδης και ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Χάτσιος. 

◼ 360.000,00 ευρώ θα διατεθούν για το οδικό δίκτυο Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι.

◼ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων Λιθιάς από την Π.Ε. Καστοριάς προϋπολογισμού 16.440,67 €.

◼  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος Ξηροποτάμου στα όρια Μελισσοτόπου-Σταυροποτάμου-Βασιλειάδας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μελέτης 690.000,00 €.

◼  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην ψηφιακή έκθεση Food expo digital 2021 η οποία θα διεξαχθεί στις 14-18 Ιουνίου.

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς για την

◼  Η διερεύνηση δυνατότητας εφαρμογής προγράμματος τηλεϊατρικής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης με τους διοικητές των Νοσοκομείων και εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΜΕΑ. 

◼  Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρέδωσε υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς.

◼  Τον Ιούλιο αναμένεται η δημοπράτηση της σήραγγας της Κλεισούρας  προϋπολογισμού 74.000.000 ευρώ.

◼  Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στις 02:10 στα ελληνοαλβανικά σύνορα στον Γράμμο κοντά στην Καλή Βρύση εντάσεως 2,4 Ρίχτερ. Λίγες ώρα αργότερα, στις 23:11, σεισμός εντάσεως 1,9 Ρίχτερ καταγράφηκε 28 χλμ Δυτικά-Νοτιοδυτικά της Καστοριάς με εστιακό βάθος 10 χλμ. 

◼  Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 12:00 στην λίμνη της Καστοριάς, στα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Γέρμα και Βράχου, καθώς και σε μήκος 500 μ. ανάντη από την εκβολή τους όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη λίμνη της Καστοριάς. 

◼  Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), με θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021". 

◼  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας υπεγράφη από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθ. Θ. Θεοδουλίδη και τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, δρ. Θ. Μαρδίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ