8.1.22

Κι αν δεν σε δω



[...] Η Καστοριά κατέρρευσε. Εγκαταλείφθηκε και στοιχειώνει. Είναι τόσο εκτεταμένη η παθητικότητα και η παραίτηση, που περιλαμβάνουν ακόμη και την ανησυχία. Δεν ανησυχούν πια στην Καστοριά, διότι πολύ απλά δεν ελπίζουν. Αλλά ούτε και ενδιαφέρονται στ’ αλήθεια. Με εξαίρεση την επανεκλογή τους.

Πεθαίνω καλέ

ΟΔΟΣ 16.12.2021 | 1106


41 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/22

    Και θα επανεκλεγούν, υποσχόμενοι και στην τελευταία τρύπα του ζουρνά βόλεμα έστω με κάποια τρίμηνη σύμβαση να μαζεύει φύλλα πέρα από τις υποσχέσεις για συνέχιση του ροκανίσματος μέσω απευθείας αναθέσεων στα τοπικά τρωκτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (μασουλήματος κρατικού χρήματος). Αυτό είναι το επίπεδό τους και αυτό είναι και το επίπεδο του τοπικού όχλου που θα τους ξαναψηφίσει, όχι μόνο αυτούς αλλά και τα βολεμένα κομματόσκυλα σε (άχρηστα) πρωθυπουργικά γραφεία, δημοτικούς υπαλλήλους που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την αυτοδιοίκηση, καραβανάδες που δόμησαν πολιτικό βιογραφικό με βυσματικές μεταθέσεις/αποσπάσεις, αποτυχημένοι ιατροί στον ιδιωτικό τομέα που βρήκαν την ευκαιρία να χτίσουν τον κύκλο ψηφοφόρων τους από το κακό κατά τα λεγόμενά τους δημόσιο, τυχάρπαστα μηδενικά που μόλις βγήκαν από τα φυτώρια του κομματικού σωλήνα και για κάποιο λόγο είναι αγαπητά πολύ στην τοπική κοινωνία όπως δεν ξεχνάν να μας υπενθυμίζουν τα καλοταϊσμένα τοπικά ΜΜΕ κλπ. Ο τόπος πέθανε και του κάναμε και τα σαράντα, τώρα τσακώνονται μερικοί για την σύνταξη χηρείας του και σε ποιον άφησε την πολυθρόνα ο μακαρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/22

      Ε μπες εσυ υποψηφιος αφου εισαι ο μονος ικανος να ψηφισουμε εσενα τον σωτηρα της καστοριας,δημοκρατια εχουμε και ψηφιζουμε,ημαρτον και αυτο το αμφισβητειτε ορισμενοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/1/22

      Άμα καταντήσω μπατριώτης και κρατικοδίαιτος φιλελές, τότε θα βάλω και εγώ για να με ψηφίσεις, μέχρι τότε έχεις ποιους να ψηφίσεις.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/1/22

      Καταντια ειναι αυτα που γραφεις,βαλε να σε μαυρισουμε,ξερολα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/1/22

      Να πας να ψηφίσεις το κολλητάρι σου που μας τον χαρακτήριζες «κορυφή» εδώ μέσα πριν λίγο καιρό. Τι νομίζεις, δεν κατάλαβα γιατί τσίμπησες; Για τράβα λίγο να δεις αν το νοσοκομείο θέλουν να το υποβαθμίσουν σε κέντρο υγείας και μετά έλα να τα πούμε πάλι, ξεφτίλες που καταστρέψατε το τόπο και επειδή ο όχλος σας ξαναψήφισε πουλάτε και μούρη.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/1/22

      Φίλε, μη χάνεις τον χρόνο σου με τον τσομπάνο που σαλιαρίζει τον ηγέτη του όπως κάνουν τα σκυλιά του με αυτόν.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος10/1/22

      Ξεφτιλας και ξερολας εισαι εσυ που ολο ασυναρτητα γραφεις,ποιος σε ειπε οτι θα υποβαθμιστει το νοσοκομειο;οτι σου σερβιρουν το τρως αμασητο,ετσι γινετει πολυνοσοκομειο;καταστρεφοντας τα υπολοιπα;ποιος ειναι ο μαλουτας που θα το κανει ολο αυτο;ποιος πληρωσε την μελετη;με τι χρηματα;ποιος κατεστρεψε τον τοπο;τι λες;καταλαβαινεις τι γραφεις;το τι θα ψηφισει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και επιλογη του,οτι θελεις ψηφισε εσυ,στο νοσοκομειο αυριο να πας θα δεις να γινονται ακομα και τωρα εργα,αρκετα με την παραπληροφορηση,και γιατροι απο μποδοσακειο τα βαλανε με τον μαλουτα,ολα φερανε μια αναστατωση χωρις λογο.Δεν εχω κανενα κοληταρι,μην μπερδευεσαι.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος10/1/22

      Βρομάς ΔΑΠιτίλα από χιλιόμετρα λέμε και δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου απαντήσω επί του θέματος του νοσοκομείου παρά μόνο θα θυμίσω τι λέγανε οι δικοί σου και τι τελικά έγινε σχετικά με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης. Άστο, από όπου και να σας πιάσουμε θα λερωθούμε.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος11/1/22

      Λερωμενος είσαι και άσε τα άλλα,έξυπνα κόσμους χορτάσαμε,ποια Δαπιτιλα;ποτέ δεν ειμουνα ενεργός σε κόμματα,μην βλέπεις εφιάλτες,τι έγινε με το ΣΔΑΜ;είδες τίποτα στην πράξη; αλήθεια θέλεις να πάρεις όσα θα πάρουν οι Κοζάνη, Φλώρινα που θα βιώσουν απολιγνιτοποιηση;έχεις εσύ λιγνίτη;αν αύριο γίνει απογουνοποιηση θα πάρουν τα Γρεβενά και η Φλώρινα ότι εμείς και η Σιάτιστα; ωραίος είσαι,μόνο μιζέρια και μαυρίλα,μπες μπροστά και άλλαξε τα όλα και εγώ μαζί σου.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος11/1/22

      Έτσι μπράβο, πάνω απ'όλα το κόμμα και ο τόπος ας περιμένει τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι της μασόχαψάς σας. Πολύ καλά έκανες και έγραψες το τελευταίο σχόλιο για να καταλάβουν όλοι που διαβάζουν την ΟΔΟΣ με τι καθάρματα έχουμε να κάνουμε. Μας πασάρεις την λογική της ύπαρξης δίκαιης βάσης στο υπάρχον ΣΔΑΜ και περιμένεις να σε πάρουμε στα σοβαρά;

      Μπορεί να μην έχουμε λιγνίτη ξεφτιλισμένο κομματόσκυλο αλλά έχουμε την υψηλότερη ανεργία στην Περιφέρεια. Αν αυτός δεν ήταν λόγος για ίση μεταχείριση στο ΣΔΑΜ τότε σύρε το κουφάρι σου να κάνεις κουβέντα στην τοπική ΔΕΕΠ γιατί μόνο για εκεί είσαι.

      Και κάτι τελευταίο, όταν ζητάμε νοσοκομεία, γιατρούς, σχολεία, δασκάλους, ΜΜΜ, εργασία, αξιοπρεπή μισθό κλπ. η απάντηση είναι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο. Όταν καταπίνετε αμάσητα εκατομμύρια ευρώ σε μίζες, απευθείας αναθέσεις, μετακλητούς και για να το κάνω και ποιο συγκεκριμένα, σε Μεγάλους Περιπάτους και 17λεπτα μουσικά τηλεσκουπίδια είμαστε μίζεροι και μέσα στην μαυρίλα.

      Καλύτερα μίζερος παρά υπήκοος.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος11/1/22

      Καθαρματα ειστε κατι σαν εσενα που μπερδευεις τα παντα,ακου δεεπ,ακου μεγαλο περιπατο ακου ανεργια λες και μονο εδω υπαρχει,λες και δεν ειναι πανελληνιο προβλημα,ποιος ρε σουργελο καταπινει αμασητα εκατομμυρια ευρω;τι εχεις μεσα στο μυαλο σου το θολο;τι μας νοιαζουν τα μουσικα τηλεσκουπιδια που λες;και το μυαλο σου ειναι θολο,πω,πω,πω,πω,οτι να ναι.Στο αλλο που λες για νοσοκομεια,γιατρους,δασκαλους εργασια ειμαι μαζι σου,αλλα αμα κανουνε προσληψεις και δεν ειναι μεσα κατι σαν εσενα μην κλεγεστε για υπερφορτωμενο δημοσιο και αλλα τετοια,ξεμπερδεψτα στο μυαλο σου και εγω μαζι σου.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος11/1/22

      Αν ζεις κάτω από καμιά πέτρα και δεν έμαθες για τα 215.000 που δόθηκαν για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία 17 λεπτών του Ρουβά στον Λυκαβηττό δεν φταίω εγώ. Αλλά μια χαρά ξέρεις απλά κάνεις την παλαβή.
      Δεν μας είπες όμως εν τέλη, το κολλητάρι σου, ξέρεις ο τύπος «κορυφή» που μας έλεγες, θα σε χώσει στο δημόσιο άμα βγει ή το κάνεις αφιλοκερδώς; Θα σε βάλει μετακλητό να ψωμοζήσεις και εσύ ή απλά αρκείσαι να κρατάς την ομπρέλα για τις ροχάλες που πέφτουν. Θλιβεροί ραγιάδες.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος12/1/22

      Όταν ο ηγέτης γίνει διευθυντής της Monsanto, λιγώτερο δεν χωράει, θα κάνει τον κύριο αρχιτσόμπανο να ελέγχει τα χωράφια για τις τροφές των ζώων.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος12/1/22

      Ρε εσυ τα χεις χαμενα,ολο ασυναρτητα γραφεις,εγω δεν περιμενω απο κανεναν να με χωσει καπου,μια χαρα τα χω τακτοποιησει στην ζωη μου,ουτε αυτον που ονομαζεις κορυφη ουτε κανεναν,ψωμοζεις εσυ και μαλλον για αυτο γαβγιζεις,κοιτα τα μουτρα σου και ασε τους αλλους,οσο για την πρωτοχρονιατικη συναυλια ουτε με νοιαζει αλλα αν θελεις την γνωμη μου ηταν τραγικο λαθος αλλα αυτο που κολλαει σε οσα γραφεις;Εγω κολληταρια δεν εχω μην μπερδευεσαι,σεβαστη η γνωμη σου ειδικα για οσους ασχολουνται με τα κοινα αλλα το ιδιο δικαιωμα εχω και εγω και ο καθενας,για αυτο ειναι η δημοκρατια και σεβαστο το οποιο αποτελεσμα της καλπης.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος12/1/22

      Πάρτε μάτι κάτι δημοκράτες βασιλοχουντικούς που κυβερνούν με νοοτροπία του '50 και μας κουνάνε και το δάχτυλο! Έλα να αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας για το «κολλητάρι» σου τώρα, έχεις να γράψεις πολλά χιλιόμετρα ακόμα για την καρέκλα.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος13/1/22

      Αφου δεν μπορεις να καταλαβεις τα βασικα προβλημα σου,εγω φιλε παντα δημοκρατης ειμαι οχι βασιλοχουντικος,αυτους τους απεχθανομαι,εγω δεν τρεχω για κανενα κολληταρι παλι τρικυμια εχεις στο μυαλο σου και εμμονη,προεκλογικο αγωνα μαλλον εσυ αρχισες εδω και καιρι,βεβαια δεν ειναι κακο να θελεις,το θεμα ειναι να μας πεισεις το εκλογικο σωμα και να μπορεις,εγω μαζι σου και φανερα αν θελεις αρκει να με πεισεις οτι αξιζεις και ασε ολα τα αλλα τα παλαβα.Ξεκαθαρισετα πρωτα μεσα σου γιατι καπου μπερδευεσαι και λες ασυναρτητα,εγω αναγκη δεν εχω κανενα μονο τον θεο.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος14/1/22

      Θεός = ηγέτης;

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος14/1/22

      Απάντησες σε ένα σχόλιο που καυτηρίαζε την γαλάζια λαίλαπα που κατασπάραξε τον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια φανερός ενοχλημένος για κάποιο άτομο που φωτογραφίζεται μέσα από το σχόλιο και στην πορεία μας το παίζεις ισαποστάκιας. Μας έπεισες...

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος14/1/22

      Αυτο το να τα καταλαβαινεις ολα να το κοιταξεις,ουτε με νοιαζει κανενα προσωπο ουτε με εχει αναγκη κανενα προσωπο,αν εσυ βλεπεις εφιαλτες εγω δεν φταιω,φταιει η εμπαθεια σου και αυτο ειναι σεβαστο απο εμενα,οσο για λαιλαπα αστο,εμεις και μονο εμεις φταιμε,αν εσενα σε κανει να αισθανεσαι καλυτερα ριχνοντας σε αλλους την καταντια μας ε και αυτο αποψη σου,ενοχλημενος ειμαι μονο με τον εαυτο μου δεν περιμενω να με σωσει κανενας.Δεν εχω προθεση να πεισω κανεναν και ειδικα εσενα.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος14/1/22

      ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ,ασε τους εξυπνακισμους,γελαω με την βλακεια που σε δερνει,μην βλασθημεις,κακογουστο χιουμορ οπως εισαι και εσυ σιγουρα.

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος14/1/22

      "για αυτο ειναι η δημοκρατια και σεβαστο το οποιο αποτελεσμα της καλπης."
      Θα ευσταθούσε αν κάποιοι δεν αγόραζαν τα ΜΜΕ, αν δεν υπήρχαν ρουσφέτια, αν .... αν ..... αν .....
      Οπότε, για τί είδος δημοκρατίας μιλάμε;

      Διαγραφή
    21. Ανώνυμος14/1/22

      Συγγνώμη, νόμισα ότι με θεό εννοουσες τον ηγέτη σου όπως οι ΠΑΟΚάρες τον Κούδα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/22

    Δεν πεθαίνεις καλέ, έχεις πεθάνει ήδη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/1/22

    Αλλάζω διεύθυνση αλλάζω σπίτι, μετακομίζω στον Σιατιστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/1/22

      Μετά την κηδεία έγιναν πολλά φίλε, η Καστοριά δεν τους χωρούσε πια.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/22

    Τον Πρόεδρο δεν τον ψήφισαν ούτε οι δικοί του.... Καλή Χρονιά και καλά μυαλά Πρόεδρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/22

      Στο Άργος το άλλαξαν το Προεδρείο, γι αυτό και ο Πάνος θα ξαναείναι Δήμαρχος!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/1/22

      Στο Άργος Ορεστικό και στο Νεστόριο οι Δήμαρχοι άλλαξαν τους Προέδρους με την ψήφο των Δημοτικών Συμβουλίων. Στην Καστοριά είναι ευχαριστημένοι από τον Πρόεδρο ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/1/22

      Εδώ θα αλλάξει ο Πρόεδρος τον Δήμαρχο.... Εδώ θα είσαστε...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/1/22

      Φεύγει ο Γιάννης, η Γιάννα και έρχεται ;;;;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/1/22

      Με ένα νί σε παρακαλώ....

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/1/22

      Με τρία νί παρακαλώ. Εμείς την έχουμε μεγαλύτερη...,
      την μαγκιά ενοοώ, μην σκεφτείτε τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/22

    19 δεν έχει ο Κορεντσίδης;;; Λέμε τώρα... 20 πήρε ο Πρόεδρος... Άρα τσιμπήσατε στον πόλεμο του Δημάρχου σε αγαστη συνεργασία με τον μεγαλοδημοσιογράφο. Τι συμβαίνει τελικά στο Σκαπέρδειο; Είμαι σίγουρη πως θα έχουμε άμεσα εξελίξεις άνωθεν της λαχαναγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/22

      Και ποιον να έβαζε Πρόεδρο ρε φίλε; Λες κι έχει Δικηγόρο μέσα στους 19. Μια χαρά Εισαγγελικο ύφος έχει. Και τους δικάζει τους πάντες.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος16/1/22

    Να έβαζε τον σύντροφο Κιμ ούν Γιούνγκ....γιατί δηλαδή καλύτερος είναι ο άλλος;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/22

      Ιδεολογικά ταιριάζει περισσότερο στον Biden και όχι στον σύντροφο Κιμ ούν Γιούνγκ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/22

      Μα δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας. Είναι θέμα καθαρά πρακτικό. Εγώ είμαι εραστής των μεθόδων του συντρόφου Κιμ......

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/1/22

      Τότε πρέπει να αναλύσεις τις μεθόδους του Biden στο Guantanamo. Σίγουρα είναι καλύτερες από αυτές του συντρόφου Κιμ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/1/22

      Για να το λές κάτι θα ξέρεις οπότε είσαι ο καταλληλότερος να μας εξηγήσεις δεν νομίζης;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/1/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/1/22

      https://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/gkoyantanamo-to-imerologio-enos-kratoymenoy/prod7340219pp/

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ