2.7.22

Στην μνήμη των 280 ψυχών που χάθηκαν από τη γερμανική βαρβαρότητα

Οι θερινές εκδηλώσεις του δήμου Καστοριάς θα ξεκινήσουν εφέτος  με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μέρα που σώπασαν τα πουλιά» σε έρευνα, σενάριο και σκηνοθεσία του Σπυρίδωνος Αναγνώστου, μοντάζ, μουσική επιμέλεια, φωτογραφία και ήχο του Χρυσόστομου Αναγνώστου, ιστορική έρευνα Νικολάου Σιώκη και αφήγηση Αθηνάς Κιορπελίδου. 

Πρόκειται για μία ταινία τεκμηρίωσης για το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας μέσα από τα μάτια μιας οικογένειας και λίγων συγγενών-φίλων, που βίωσαν τη ναζιστική βαρβαρότητα. Το ντοκιμαντέρ διακρίθηκε και προβλήθηκε στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η προβολή του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, στο αρχοντικό Πηχεών, στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 21:30 (διάρκεια 58')

Καστοριά στις αρχές του 20ού αιώνα. Ένας πατέρας φεύγει στην ξενιτιά. Ο πόλεμος ξεκινά, τα σύνορα κλείνουν και μια μάνα μένει πίσω μόνη, με τα δύο μικρά τους παιδιά. Η Κλεισούρα φαντάζει ως τόπος σωτηρίας. Αλλά ποιος ξεφεύγει από το πεπρωμένο του; Η 5η Απριλίου 1944, η μέρα που σώπασαν τα πουλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ