17.8.22

Λόγος & Αντίλογος

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Το Βήμα της Καστοριάς
Αγαπητή Οδός,

Πριν ένα μήνα περίπου, ο μαθητής του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Καστοριάς, Κωνσταντίνος - Μάριος Βράκας, με ρώτησε αν ήμουν διατεθειμένη να του παραχωρήσω μία συνέντευξη για την εφημερίδα που επρόκειτο να στείλουν στο «Βήμα». Δεν είχα, φυσικά, κανέναν λόγο να αρνηθώ. Το ερωτηματολόγιο, το οποίο μου έστειλε, με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο σαφής και ειλικρινής στις απαντήσεις μου. 

Χθες, 21/11/21, έφτασε στα χέρια μου το φύλλο της εφημερίδας "Το Βήμα" με ένθετο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας της Καστοριάς. Όπως γράφω στη συνέχεια, η αντίδρασή μου την πρώτη μέρα ήταν συγκίνηση, ακολούθησε θαυμασμός την επομένη, όταν πια είχα διαβάσει όλο της το περιεχόμενο. Σου παραθέτω τα σχόλια μου, όπως τα "ανέβασα" στον τοίχο μου και εκφράζω μέσα και από το δικό σου έντυπο φύλλο τις ευχαριστίες και τον θαυμασμό μου. Τέτοιες πρωτοβουλίες της νέας γενιάς είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του τόπου μας. Να ευχαριστήσω ειδικά και τον Κωνσταντίνο - Μάριο Βράκα για την ―υποθέτω― πρώτη του προσπάθεια στον τομέα της δημοσιογραφίας!

«Μεγάλη μου τιμή και χαρά, που τα παιδιά της πόλης μου συμπεριέλαβαν μία μου συνέντευξη στο τεύχος τους για την Καστοριά. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι σε όλα τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν στους στόχους τους. Χτες, ήταν μέρα συγκίνησης. Σήμερα, αφού ανέγνωσα προσεκτικά όλα τα άρθρα της μαθητικής εφημερίδας, θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου και να υποκλιθώ σε καθηγητικό προσωπικό και όλες τις μαθήτριες/τές που συνέλεξαν, αξιολόγησαν και παρουσίασαν αυτό το άψογο, από κάθε πλευρά, φύλλο. Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν και με την ίδια δύναμη και όρεξη να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τόσο μερακλίδικη δουλειά. Καμαρώνω κι εγώ, σαν παλιά μαθήτρια του ιστορικού γυμνασίου της Καστοριάς!»

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου 
vajos@otenet.gr

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Νοεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1103.
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ