10.9.22

ΟΔΟΣ: Omicron | Τι Κοζάνη, τι Κοράνι τι Κορωνοϊός


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 23.12.2021 | 1107

19.12.2021, Κοζάνη:
"Ελεύθεροι πολίτες Δυτικής Μακεδονίας"

Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου: «[...] Αδέρφια μου Μακεδόνες, έρχομαι για δεύτερη φορά στην Κοζάνη ως στρατιώτης να υπηρετήσω την ελευθερία της πατρίδας, γιατί κάποιοι θέλησαν να υπονομεύσουν την ελευθερία αλλά δεν θα τα καταφέρουν γιατί δεν θα τους το επιτρέψουμε. Πριν κάνετε το εμβόλιο στο παιδί σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα γενετικά δεδομένα για αυτό το εμβόλιο. Ένα γονίδιο θα μπει στα κύτταρα, το σώμα θα παράγει τοξικές πρωτεΐνες, που προκαλούν βλάβη στα όργανα και προσβάλουν το αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή, δεν μπορείς να διορθώσεις τις ζημιές στον εγκέφαλο, τον καρδιακό ιστό. Σπάρθηκε ο φόβος του κορωνοϊού για να καταπατηθούν αξίες. Επαναβιώνουμε το δράμα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού. Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν».

[Από το διαδίκτυο] Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου: «Γνωστή μου οικογένεια ο ένας γιος πέθανε, ο πατέρας έπαθε τύφλωση, η μητέρα εγκεφαλικό και ο άλλος αδελφός έπαθε κώφωση. Όλα σχετίζονται με το εμβόλιο της Phizer».

* * *


Την ίδια ώρα που στην μία από τις πλέον τουριστικές πόλεις του κόσμου, το Λονδίνο, αναβάλλει κάθε είδους προγραμματισμένες εκδηλώσεις με εντολή δημάρχου, εδώ στην χαροκαμένη «Αρχόντισσα», τον «τοπ παγκόσμιο προορισμό», διδάσκουν πολιτική ανευθυνότητας έναντι του κορωνοϊού.



ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του επόμενου έτους 2022 αλλά και της περιόδου που σε κανονικές συνθήκες διοργανώνονται τα καρναβάλια της Καστοριάς, ανά τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, «χτυπούν» οι αρνητές των εμβολιασμών. Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα ευτυχώς υπολείπονται μέχρις στιγμής σε μαζικότητα ή ακτιβισμό. Αλλά εδώ, η σύνθεση του αντιεμβολιαστικού κινήματος περιλαμβάνει ετερόκλητα στοιχεία. 

Η φράση Arbeit macht frei (Η εργασία απελευθερώνει) έγινε γνωστή από τη χρήση της ως σήμα της κεντρικής πύλης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά τη διαστρέβλωση της αρχικής της έννοιας, θεωρείται σήμερα ένα κυνικό και κοροϊδευτικό σύνθημα. Που είχαν οι Ναζί για την απόκρυψη της απάνθρωπης μεταχείρισης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία η εργασία χρησίμευε για την υποταγή, την εκμετάλλευση, την ταπείνωση και τη θανάτωση ανθρώπων. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η ίδια φράση, που συμβολίζει την απανθρωπιά και χαρακτηρίζει τον δικό τους παραλογισμό, οι πιο φανατικοί, την επικαλούνται όταν καταφέρονται για τα πρακτικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό και κατά των οργανωμένων κοινωνιών. 

Δεν είναι γνωστό εάν διαδηλώσεις γίνονται και στην Λωζάνη της Ελβετίας αλλά στην Κοζάνη την περασμένη Κυριακή συγκεντρώθηκε σημαντικό πλήθος προκειμένου να διαδηλώσει κατά των εμβολίων. Το συλλαλητήριο που χαρακτηρίσθηκε «πανδυτικομακεδονικό» και αφορά επομένως και την Καστοριά, οργανώθηκε με πρόσχημα την αντίθεση στην υποχρεωτικότητα. Κατηγορώντας οι συγκεντρωμένοι το κράτος ότι στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με την ίδια αφορμή, οι de facto θεματοφύλακες διαδήλωσαν υπέρ της... προστασίας των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων, της διαφύλαξης του Συντάγματος, την ελεύθερη βούληση και για άλλες αρετές της Φυλής. 



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 23.12.2021 | 1107

16 & 22.12.2021 Ι.Ν.Κοιμ.Θεοτόκου Τοιχιού Καστοριάς: «Ας είμαστε προσεκτικοί σ’ αυτά που γίνονται στη ζωή μας και το πιο πολύ απ’ όλα να φυλαγόμαστε να μην γογγύζουμε κατά του Θεού. Αγόγγυστα να υπομένουμε τις θλίψεις και τα παθήματα, διότι μ’ αυτά κτίζεται μέσα στην καρδιά μας η Βασιλεία του Θεού. Πάντα να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα, και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής μας. Αμήν. Άγιος Λουκάς ο ιατρός Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως» [και Κριμαίας, κατά κόσμον Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόινο-Γιασενέτσκι 1877-1961]

18.12.2021 Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Με συναδέλφους στο κυλικείο της Βουλής»

20.12.2021 Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η Ελλάδα μπαίνει στην πρωτοπορία της Ευρώπης στην προστασία του περιβάλλοντος και η Περιφέρειά μας μετατρέπεται από τις πιο ρυπογόνες, σε πρωταγωνίστρια στην πράσινη ενέργεια».

* * *


ΒΕΒΑΙΑ από την στιγμή που μέσα στην Ελληνική Βουλή, στην αίθουσα συνεδριάσεων οι βουλευτές, de jure θεματοφύλακες κάθονται με μάσκες και σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, και λίγο πιο πέρα, στο εντευκτήριο της βουλής στο ίδιο κτήριο, πίνουν τον καφέ τους και φωτογραφίζονται χωρίς μάσκες και δίπλα ο ένας από τον άλλο, αναρτώντας και τις σχετικές φωτογραφίες, δεν είναι να απορεί κανείς για την συγκέντρωση της Κοζάνης. 

Κεντρικός ομιλητής στην Κοζάνη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ήταν ο θεολόγος ιατρός και πολλά άλλα ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, ο οποίος προβάλλεται καθημερινά ως προπαγανδιστής και πολέμιος κατά των πρωτοβουλιών της κρατικής τάξης από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Και φαίνεται ότι ο πύρινος λόγος του, έχει καταφέρει για καλά να παρασύρει κόσμο και κοσμάκη. Όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες της συγκέντρωσης της Κοζάνης που δείχνουν κοσμοσυρροή.

Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου, με προφανή παραβίαση των όρων και μέτρων για τους υγειονομικούς κανόνες, αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες από μαζικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς το ίδιο Σαββατοκύριακο με αφορμή την εορταστική λιμνοπολιτεία της Καστοριάς και υπαίθριες συναυλίες για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο κόσμος και σ' αυτή την περίπτωση δείχνει να υποτιμά τους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Παραμονές της επικράτησης και της υπερμετάδοσης της μετάλλαξης της πανδημίας «όμικρον» πολλοί Έλληνες επικαλούμενοι είτε την ανοσία των απόψεών τους, είτε αυτή του εμβολίου και της μάσκας που φορούν κάτω από την μύτη, κάνουν τα ίδια λάθη. 


Η ελληνική εκδοχή των αντιεμβολιαστικών κινημάτων, είναι ένα σουρεαλιστικό κολάζ από ακροδεξιούς, φανατικούς ορθόδοξους και αντιεπιστημονικούς σκοταδιστές, που εμφανίστηκε δυναμικά το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας με πολλές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη και Ηράκλειο. Με πανό, θρησκευτικές εικόνες και σταυρούς στα χέρια οι συγκεκριμένοι έλληνες αντιεμβολιαστές ―χωρίς να φοράνε μάσκες και κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο― πραγματοποίησαν πορείες για να βροντοφωνάξουν τα πρωτότυπα συνθήματά τους κατά του εμβολιασμού, όπως «Ελευθερία ή θάνατος», «Κάτω η υγειονομική χούντα» κ.ά., ενώ οι διαδηλώσεις τους διανθίστηκαν από θρησκευτικούς ψαλμούς και τον εθνικό ύμνο.


* * *


ΚΑΘΩΣ η ορθή πίστη σύμφωνα με τον ανωτέρω προπαγανδιστή ιερέα κ. Καρπάθιο, θωρακίζει τις ανθρώπινες ελευθερίες όπως και τον ανθρώπινο οργανισμό από την διασπορά του κορωνοϊού, με όσα επιπόλαια και ασυγχώρητα προτείνει και θα στείλουν κόσμο στα Καρπάθια επαληθεύεται έμμεσα και ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος ως καλός μουσουλμάνος, σθεναρά κηρύττει ότι η διδασκαλία του Κορανίου που αποδοκιμάζει τα επιτόκια και τα κέρδη είναι η λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας του. Και συνεπώς η μείωση των επιτοκίων είναι κατά τον τούρκο πρόεδρο το αντίδοτο contra σε όλα τα διεθνή οικονομικά πρωτόκολλα που συμβουλεύουν την αύξηση των επιτοκίων ως εμβόλιο για την διάσωση της οικονομίας της Τουρκίας.

Και ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο την Jackie O, τον χειμώνα που ημερολογιακά ξεκίνησε ήδη από την π. Τρίτη, θα μάθουμε για τα καλά την omicron covid-19. Όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι επιστήμονες. Και την ίδια ώρα που η υπέρμαχος των ελευθεριών Ολλανδία έχει ανακοινώσει καθολικό lockdown, εδώ άρχισαν οι χοροί και τα πανηγύρια. Στην πραγματικότητα οι ακέραιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για αυτό που θα ακολουθήσει, όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι επιστήμονες, επιτείνονται από το γεγονός ότι καθώς δεν επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς χάριν της αγοράς και μόνο, είναι η ίδια η Κυβέρνηση που παραμονές σημαντικών εξελίξεων, εκπέμπει το λάθος μήνυμα. Σε όλους: από τους καρναβαλιστές της Καστοριάς, τους επισκέπτες της λιμνοπολιτείας μέχρι τους αναστενάρηδες αντιεμβολιαστές και... θεματοφύλακες του Συντάγματος, της Κοζάνης.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1107.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ