23.11.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Λόγος & αντίλογος

Η τραγωδία της Πάτρας με τα τρία νεαρά θύματα συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο κοινό και όπως είναι αγανακτισμένο προχωρεί σε ενέργειες καθολικής απαράδεκτης συμπεριφοράς. Επίσης, όλα τα στόματα, μικρών και μεγάλων, μορφωμένων και ολιγότερων επιστημόνων, ψυχολόγων, ειδικών κοινωνιολόγων, ψυχιάτρων και φιλοσόφων και καθημερινά με προεξάρχοντες τους δημοσιογράφους να ασχολούνται με τα δύο νέα φαινόμενα κοινωνικής διαταραχής του λαού μας: α) την βία των γυναικών από το ανδρικό φύλο, με μεθόδους και τρόπους άλλοτε σατανικούς, όπως βιασμούς, κακοποιήσεις σωματικές σε συνεχή συμβίωση ζευγαριών, αλλά και άλλων ερωτικής σχέσεως και πολλάκις με αφαίρεση ζωής. β) κοινωνικό ψυχικό κυρίως αίτιο η έλλειψη στοργής του ενός και πλέον εκατομμυρίων παιδιών διαζευγμένων γονέων, τα οποία σύντομα παραδίδονται στα πάθη της νοσούσης κοινωνίας με τα γνωστά σε όλους μας περιστατικά. Έξω από το σπίτι, χωρίς πίστη και θαλπωρή, αρχίζει η ψυχή να μισεί, γιατί χάθηκε η αγάπη που ενώνει την οικογένεια και αυτή που φρονηματίζει στο διδακτικό στάδιο της διαμορφώσεως των χαρακτήρων, απαραίτητο στοιχείο για την ανάδειξη, το όνειρο της προόδου κάθε μικρής και μεγαλύτερης οικογένειας, κρυώνει η καρδιά του νέου και αναγκάζεται για λίγη στοργή να αγκαλιάζει και τις σιδερένιες κολώνες το πεζοδρομίου… το μυαλό θολωμένο, τα μάτια ανοιχτά δεν βλέπουν και αρχίζει ο γκρεμός με τις ανωμαλίες του και πληγώνει ή σακατεύει τον δυστυχή νέο, θύμα των γονιών του. Εξού και η παροιμία ή απόφθεγμα «Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα».
Όλοι οι πιο πάνω αναφερόμενοι, οι οποίοι ξαφνιασμένοι στις δημόσιες εμφανίσεις τους στέκονται απορημένοι για την έξαρση αυτών των φαινομένων, την κοινωνική επιδημία με τα καθημερινώς διαπραττόμενα, τα οποία πράγματι πριν από 40 χρόνια ήταν άγνωστα ή με ελάχιστη εμφάνιση ένα ή δύο το πολύ κάθε χρόνο. Ενώ γνωρίζουν τις αιτίες αυτής της διαστροφής του ταλαιπωρημένου σημερινού κατοίκου της χώρας μας και δεν τολμούν να τις αναφέρουν. Εμείς όχι όπως αυτοί με τις πομπώδεις αναλύσεις τους που θολώνουν της πραγματικότητα, αλλά με λιανά λόγια θα τις αναφέρουμε:
Πρώτη αιτία: οι ξενόφερτοι πολιτικοί μας μαζί με την διάλυση της οικονομίας μας, ως πρόσωπα δεν είχαν την ιδεώδη κοινωνική αγωγή, ήθη και έθιμα, φορτωμένοι με οικογενειακές αμαρτίες υπέβαλαν στον χριστιανικό πατριωτικό και μορφωτικό πεδίο την αλλαγή της ιστορικότερης κοινωνικής συμβιώσεως (τον γάμο), μαζί με την ηγεσία της Εκκλησίας να γίνεται στο πεζοδρόμιο με την πρώτη σχέση, χωρίς την μελετημένη απόφαση του νέου ζευγαριού της μελλοντικής και καθοριστικής σοφής διαβιώσεώς τους. Και ούτε η σημαντικότερη πράξη μιας νέας οικογένειας έγινε φθηνή και χωρίς το σοβαρό υπόβαθρο της μελλοντικής ισοβίου διάρκειας. Πέντε γάμους ο ένας πολιτικός, δύο και τρεις γάμους ο έτερος, και έτσι σύντομα οι περισσότεροι νομοθέτες και βουλευτές μας έγιναν διαζευγμένοι. Και με πρότυπα αυτούς έγινε πανδημία που προκάλεσε την καταστροφή της ελληνικής οικογένειας κατά 40% με διαλυμένους γάμους του πεζοδρομίου με τα παιδιά τους ψυχικά καταστραμμένα. Εκτός αυτού μας συνέστησαν να φυτεύουμε και φυτά με ουσίες απαγορευμένες, οι οποίες σήμερα έγιναν το καθημερινό μας ρόφημα. Και επιβαρύνεται το κράτος να συντηρεί, νοσηλευτήρια για τα καταστραμμένα διαζευγμένα παιδιά με τους ταλαίπωρους παππούδες τους, οι οποίοι προσφέρουν ό,τι μπορούν επί ματαίω και πολλοί γίνονται θύματά τους. Όλοι μας το ακούμε πολύ συχνά και ειδικά από τους δικηγόρους οι οποίοι αναλαμβάνουν τις υποθέσεις των νέων με τις άνομες πράξεις τους, ότι είναι χρήστες ουσιών και το χρησιμοποιούν ως ελαφρυντικό.
Με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανερμάτιστων νέων της χώρας μας με αθεράπευτες ασθένειες η πατρίδα δυστυχώς δεν θα έχει βαθύ μέλλον, αλλά μικρό παρών. Στο παρελθόν είχαμε υγιείς νέους γυμναζόμενους τόσο στα δημοτικά σχολεία όσο και στα γυμνάσια και λιγότερο στα πανεπιστήμια. Η εκπαίδευση είχε σε ισάξιο προσανατολισμό τόσο την πνευματική μόρφωση όσο και την σωματική άσκηση. Γνώριζε ο μαθητής τη αξία του σώματός του, την κιβωτό η οποία θα τον βοηθούσε να ζήσει με υγεία το χάρισμα της ζωής του από την φύση.
Απεδείχθη ότι το θλιβερό φαινόμενο της απώλεια πολλών νέων από την επιδημία του covid γιατί είχαν υποκείμενα προβλήματα από τις καταχρήσεις τους.
Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται το συντομότερο και με μέσα ηθικά, αρετές οι οποίες ήταν τα διδάγματα των σοφών και φιλοσόφων μας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, που υιοθετήθηκαν από τα προσκοπικά συστήματα των παλαιότερων χρόνων. Γιατί τώρα φθάσαμε μικροί και μεγάλοι, να θαυμάζουμε στα κανάλια της τηλεόρασης, survivor και κάτι άλλες εκπομπές με γελοίες πλαστικές, λαστιχένιες μούμιες. Απαράδεκτο τα παιδιά μας να βλέπουν αυτές τις γελοιότητες χωρίς νοήματα και αξίες για τη ζωή τους, την μόρφωσή τους, με την πλουσιότερη λαϊκή παράδοση στον κόσμο, αυτή της αρχαίας και βυζαντινής και της περιόδου των δοκιμαζόμενων επί τουρκοκρατίας εθνικής αγώνων ηρωϊσμού.

Με τιμή
Νικόλαος Αχιλ. Πρώιος
Νότιο Μακεδόνας του ΣυΡιζΑ


ΥΓ. Ο γάμος αλά ελληνικά, περιορίστηκε. Τον αποφεύγουν οι νέοι γιατί είναι επιρρεπείς στον μιμητισμό του πολιτικού γάμου με την δήθεν ανεξαρτησία, από τα ήθη και έθιμα αδιάβαστοι και χωρίς συναίσθηση της μελλοντικής συμβιώσεως και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πάροδο του χρόνου. Γιατί το ζευγάρι πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνες και όχι επιπόλαιους χωρισμούς χωρίς σπουδαίο ρόλο. Ευτυχώς οι ξένοι, Κινέζοι, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, έρχονται στα νησιά μας κάθε χρόνο και παντρεύονται αλά ελληνικά, ασπαζόμενοι τα ωραία έθιμά μας τα οποία περιφρονούν αρκετοί νέοι μας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Απριλίου 2022, αρ. φύλλου 1121.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/11/22

    Οι ξένοι δεν έρχονται στην Ελλάδα για να παντρευτούν αλά ελληνικά, αλλά για να κάνουν επίδειξη χρημάτων στους ομοεθνείς τους. Κάποτε πήγαιναν στο Λας Βέγγας, μετά έγινε της μόδας η Ρώμη, τώρα έχει προστεθεί στον κατάλογο και η Σαντορίνη. Είναι οι ίδιοι που στο Παρίσι, στη Ρώμη ή στο Βερολίνο στήνονται ουρές έξω από τα καταστήματα οίκων μόδας όπως οι Louis Vuitton, Gucci και Dior και δεν καταδέχονται να έχουν στο ταξίδι επιστροφής άλλη βαλίτσα από μια Rimowa.

    Βέβαια η Ελλάδα οφελείται οικονομικά, δεδομένου ότι δεν έρχονται τα φτωχαδάκια απ΄ αυτές τις χώρες. Αλλά μη χαρακτηρίζουμε τους χολυγουντιανούς γάμους των νεόπλουτων ξένων στα ελληνικά νησιά γάμους αλά ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/22

    Θέλετε να πείτε κύριε Πρώϊε ότι οι ψευτοσελέμπριτις που έρχονται με την γκόμενα στην Μύκονο και Σαντορίνη ασπάζονται τα ωραία έθιμά μας; Σε ποιόν πλανήτη ζήτε;

    Οσο για τα προσκοπικά συστήματα των παλαιότερων χρόνων που λέτε σας διαβεβαιώνω ότι μερικοί πατριδοκάπηλοι προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν για να διαδώσουν αντικομμουνιστικές, φιλοβασιλικές και ορθοδοξοταλιμπανικές ιδεολογίες. Δεν απορώ που στις μέρες μας τα ανήψια τους κρεμούν πανώ με την παρθένα στην ΔΕΥΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ