28.1.23

Η βενζίνη ημών η επιούσιος



Κανείς δεν γλιτώνει από την ενεργειακή κρίση. Ούτε η Εκκλησία. Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα παρακίνησαν και τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου να απευθύνει δημόσια επιστολή στον πρωθυπουργό – και μάλιστα σε δύο εκδοχές. Η δεύτερη είναι, όπως ο ίδιος εξηγεί, πιο σύντομη, διότι η κυβέρνηση πρόλαβε να διευθετήσει –με το νομοσχέδιο Κεραμέως– ορισμένα υπηρεσιακά ζητηματάκια του κλήρου. Παραμένει όμως, σύμφωνα με τον κ. Μακάριο, «η ασύμφορη δαπάνη» της βενζίνης. 

«Εορτές, πανηγύρεις, κατασκηνώσεις, λειτουργίες προϋποθέτουν ρεζερβουάρ γεμάτο», γράφει ο ιεράρχης και καλεί τον πρωθυπουργό να επιχορηγήσει τις ακριτικές μητροπόλεις με «κάποια λίτρα μηνιαίως». Σωστά σκέπτεται ο σεβασμιώτατος. Εδώ «επιχορηγείται» η Εκκλησία με μόνιμες οργανικές θέσεις. Τι ψυχή έχουν λίγα λίτρα τον μήνα;
Η Καθημερινή

Αναδημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουλίου 2022, αρ. φύλλου 1134.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/23

    Μήπως αν πήγαινε ο σεβασμιώτατος σε λιγότερες εορτές και πανηγύρεις να μην χρειαζόταν να γεμίσει το ρεζερβουάρ τόσο συχνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/1/23

      Εορτές, πανηγύρεις, κατασκηνώσεις, λειτουργίες' Αν αφαιρέσουμε τις λειτουργίες οι υπόλοιπες δεν είναι θρησκευτικές εκδηλώσεις. Οπότε Παναγιώτατε συγκεντρωθήτε στην πίστη σας και αφήστε τα πανηγύρια και τις γιορτές για τους δήμους και τις κατασκηνώσεις για τα προσκοπάκια.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ