27.9.23

Το Σκάκι

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Ο κ. Ι. Κορεντσίδης κατά την επίσκεψή του στην 48η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, δίπλα στον κ. Ν. Μπαλλή, που διετέλεσε ως γνωστόν, και αντιδήμαρχος Καστοριάς.


“Σε γκριζοδιάφανες αποχρώσεις”


Με πολλή ηρεμία τώρα ας γράψουμε και να διαβάσουμε το σύνολο: 910.653,05 ευρώ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο!


■ Τα έργα και οι μέρες των «ώρα για δουλειά» (διαβάζεται και «ώρες για δουλειές») συνεχίζονται. Καλά κρατούν. Υπό την μορφή επιχορηγήσεων για συλλόγους και αθλητικά σωματεία ή με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους με την αιτιολογία έλλειψης σε προσωπικό, σκορπούν δημόσιο χρήμα. 

■ Εξ άλλου οι εκλογές κοντοζυγώνουν. Ό,τι προλάβουν. 

■ Η κ. Φιλίππου (αντιδήμαρχος αθλητισμού) ξεκίνησε ολοταχώς τις επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία και αθλητικές εκδηλώσεις και για αυτή τη χρονιά.

■ Συνδιοργάνωση του προγράμματος «3Χ3 schools» με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, 2.700 €.

■ Συνδιοργάνωση ορεινού νυχτερινού αγώνα τρεξίματος με τίτλο «2ο Kastoria vew trail running - Πανσέληνος του λουλουδιού», 2.600 €. 

■ Είναι και ρομαντικοί. Σαν hippies 1960-1970.

■ Επιχορήγηση στον Ναυτικό Όμιλο, 3.000 €.

■ Σύνολον, έτσι για εκλογικό «πρόγευμα» το 2023, 8.300 €. Δοξάστε με!

■ Αγαπητοί φιλο-οπερικοί δεν ήσασταν «ημέτεροι». Δεν υποκλινόσασταν. Αν και πληρώνατε εισιτήριο, σας τις έκοψε η εν λόγω κυρία τις αναμεταδόσεις της όπερας από το ΜΕΤ. Από την Νέα Υόρκη. Για να μην ξεχνάμ(τ)ε. 

■ Ο κ. Κορεντσίδης αναθέτει απευθείας σε διαφημιστική εταιρεία, τον σχεδιασμό, παραγωγή και προμήθεια πληροφοριακού υλικού brand Καστοριάς (είπαμε κι εμείς χωρίς brand; δεν γίνεται). Και πληρώνουμε –εμείς– 29.865,58 €. 

■ Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού brand Καστοριάς (είπαμε, χωρίς brand δεν γίνεται) με απευθείας ανάθεση σε γνωστή εταιρεία από το Δισπηλιό. Για ένα βίντεο των 10 λεπτών και για δύο σποτ των 60 δευτερολέπτων, δηλ. ένα λεπτό, θα πληρώσουμε –εμείς– 16.990,48 €. 

■ Για 600 ψηφιακές φωτογραφίες σε τοπικό φωτογράφο, θα πληρώσουμε –εμείς– 10.044 €. 

■ Σε γνωστή εταιρεία ενός τοπικού δημοσιογράφου θα πληρώσουμε 14.000 € (ναι!) για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (λάιβ στρίμινγκ, το λένε). 

■ Για το fashion gala της Έκθεσης Γούνας: 12.400 €. Για να έχει από κοντά τους γουνοποιούς ο κ. Κορεντσίδης, καθώς απειλείται η υποψηφιότητά του από τον νυν πρόεδρο του ΣΓΚ κ. Τσούκα.

■ Για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος Δήμου Καστοριάς, μάλλον πρόκειται για το περιβόητο κιτς κόκκινο πασχαλιάτικο αυγό–μαμούθ που περιφερόταν εικονικά στην πόλη σε στυλ βυζαντινό Χόλυγουντ: 2.480 €. 

■ Δεν μας έχουν πληροφορήσει ποτέ αναλυτικά, τί ακριβώς πληρώνουμε για τις φαεινές ιδέες ό,τι του καπνίσει....

■ Για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς, ο κ. Κορεντσίδης προσέφερε δεξίωση στο δημαρχείο: 1.598 €.

■ Το ίδιο ακριβώς (δεξίωση) και για την ημέρα μνημοσύνου της Κλεισούρας, 1.999 €. 

■ Για την συμμετοχή του δήμου Καστοριάς στη τουριστική έκθεση στην Κύπρο, πληρώσαμε 4.887 €. 

■ Τα έξοδα των αιρετών που ταξίδεψαν εκεί δηλ. του κ. Ρήμου, του κ. Ζήση και υπαλλήλου του δήμου, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. 

■ Κι αν αναρτηθούν κάποτε στη Διαύγεια, θα είναι γενικά και αόριστα του στυλ «έξοδα μετακίνησης αιρετών», χωρίς ονόματα και ακριβώς τι πληρώσαμε για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, φαγητό και αποζημιώσεις.

■ Κατά τ’ άλλα, εξέδωσαν ανακοινωθέντα και οι δύο ότι όλα πήγαν υπέροχα στην έκθεση και πλήθος κόσμου ρωτούσε για τα περιβόητα… «συγκριτικά πλεονεκτήματα» της Καστοριάς. 

■ Τους είπαν άραγε ότι το Πάσχα το «συγκριτικό πλεονέκτημά» μας είναι να ανάβουμε ακόμα καλοριφέρ;

■ Ή ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το «συγκριτικό  πλεονέκτημά» μας είναι ότι δεν μπορείς να «σταθείς» δίπλα στη λίμνη, από την άσχημη μυρωδιά και τα κουνούπια;

■ Τους είπαν ότι όλοι μας αποφεύγουμε το κολύμπι στη λίμνη, για να προστατεύσουμε την υγεία μας; 

■ Ότι συχνά, πολύ συχνά, δεν υπάρχει σταγόνα στη βρύση, από τις συνεχόμενες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ;

■ Τους «έδειξαν» το «συγκριτικό πλεονέκτημα» των κλειστών βυζαντινών ναών και του εμβλήματος της Καστοριάς την Κουμπελίδικη-πάρκινγκ;

■ Μήπως τους ενημέρωσαν για το «συγκριτικό πλεονέκτημα» της ασφάλειας στις νυχτερινές βόλτες τους στην πόλη, καθώς θα βολτάρουν μόνοι τους στους σκοτεινούς δρόμους;

■ Τέλος πάντων, συνεχίζουμε: Για την "Μουσική Άνοιξη" του Μουσικού Σχολείου, πληρώσαμε 2.600 €.

■ Σε έναν τοπικό σύλλογο με την ονομασία "Έμπνοος" για μία έκθεση φωτογραφίας, 2.000 €.

■ Επιχορήγηση στον πολιτιστικό σύλλογο "Σπασμένο Ρόδι", 2.950 €. Ε ρε και να ήταν από καμμιά μεριά η Νένη! 

■ Στον σύλλογο "Όρμος" για ημερίδα με θέμα την ελληνική παράδοση, 1.800 €. 

■ Για την δημιουργία... μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, θα πληρώσουμε 175.000€! Ναι καλά διαβάσατε. 

■ 175.000€!

■ Για δε την δημοσιότητα και την προβολή των... μονοπατιών, πληρώνουμε 99.200 €! Ναι πάλι καλά διαβάσατε, ενενήντα εννέα χιλιάδες και διακόσια ευρώ σε μουμουέ. 

■ Σύνολον 274.200,00 €. Σωστά διαβάσατε. Για τα μονοπάτια! 

■ Συμπέρασμα: Τους πρώτους λοιπόν μήνες, μόνο του 2023 της προεκλογικής περιόδου, του εκ νέου υποψηφίου κ. Κορεντσίδη, πληρώνουμε 377.814,06 ευρώ! 

«Συνήθως προεκλογικά τάζεις. Εμείς δεν τάζουμε, απλά πραγματοποιούμε» είπε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κορεντσίδης σε ανεξάρτητο (αμερόληπτο και αντικειμενικό) μέσο, στο οποίο φυσικά έδωσε συνέντευξη. 

«Εμείς δεν τάζουμε, απλά πραγματοποιούμε» - «Και εσείς πληρώνετε», θα προσθέταμε εμείς.

■ Ο αντιδήμαρχος κ. Φουλιράς έδωσε την άδεια σε δύο δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν για κάποιους μήνες και δεύτερη εργασία.

■ Σε μία περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και οι νέοι μεταναστεύουν εσωτερικά τους καλοκαιρινούς μήνες για εργασία σε τουριστικούς προορισμούς (παρόλο το «συγκριτικό πλεονέκτημά» μας), δεν είναι ό,τι καλύτερο να «κόβεται» η εργασία σε κάποιον άνεργο, για να εργαστεί διπλά ένας δημοτικός υπάλληλος που «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει» έχει εργασία. 

■ Έτσι η δημοτική αρχή καταπολεμάει την… ανεργία. 

■ Ο ένας υπάλληλος είναι οδηγός και ο άλλος γεωπόνος. Τα ονόματα τους δεν αναγράφονται στο επίσημο έγγραφο που βρίσκεται στην Διαύγεια, αλλά τα ονόματα των εταιρειών που θα δουλέψουν έξτρα, τα αναγράφουν! 

■ Τα παράδοξα των τελευταίων μηνών της δημοτικής αρχής, στο πώς χειρίζονται την διαύγεια της διαφάνειας στην Διαύγεια. 

■ Τι φοβούνται και κρύβουν τα ονόματα; 

■ Αναρτήθηκε σε τοπικά μπλοκάκια δύο φορές η «είδηση» ότι, οι νυν πρόεδροι των χωριών του δήμου Καστοριάς στηρίζουν τον κ. Κορεντσίδη. Ίσως η πρώτη ανάρτηση δεν είχε την απήχηση που ανέμεναν και προέβησαν και σε δεύτερη. Για να το εμπεδώσουμε.

■ Άγνωστες οι βουλές των τοπικών μουμουέ. 

■ Πώς να μην τον στηρίξουν όταν τους έχει εξασφαλίσει δωρεάν… κηδεία και δωρεάν μετακινήσεις από το χωριό στην Καστοριά. Τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) για κηδεία (να μην αγωνιούν και για τα έξοδα). 

■ Και έχει πιστώσει σε δημοτικούς λογαριασμούς για τα «Έξοδα κίνησης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων- Εκπροσώπων» για το έτος 2023, το ποσόν των 163.200 €. 

■ Καλά διαβάσατε και εδώ: το ποσό. 163.200 € για τα καύσιμα των ιδιωτικών τους αυτοκίνητων για να έρθουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή και για υποθέσεις που αφορούν τις κοινότητές τους. Πέρα από την αποζημίωση της συμμετοχής στα δημοτικά συμβούλια.

■ Τέλος πάντων. Αλλά αναρωτιέται κανείς γιατί είναι «είδηση» ότι οι συνεργάτες του κ. Κορεντσίδη τον στηρίζουν; 

■ Έτσι όπως πάνε, θα αναρτήσουν «είδηση» ότι και οι  «ειδικοί σύμβουλοι» και οι αντιδήμαρχοι του κ. Κορεντίδη, τον στηρίζουν. 

■ Και φτάσαμε στην ανθοφορούσα και βαθειά ευσεβή ΔΕΥΑ Καστοριάς. 

■ Ανθοφορούσα όχι λόγω κερδών, αλλά λόγω χρεών, που συνεχώς αυγατίζουν αντί να μειώνονται.

■ Και βαθειά θρησκευομένη λόγω του περιβόητου πανό με την Παναγία «Σώπασε κυρά-Δέσποινα» στην είσοδο του δημοτικού κτηρίου. Που τοποθετήθηκε για να την εξυγιάνει. Την ΔΕΥΑ Καστοριάς.

■ Έχουμε λοιπόν και λέμε: Για καταμέτρηση υδρομετρητών, επισκευές βλαβών, μετρήσεις των λυμάτων, χλωριώσεις νερού και εξετάσεις του κλπ. και με αιτιολογία ότι, δεν «έχουν προσωπικό» (αυτό που έχουν τί κάνει άραγε;) πληρώνουμε σε έξωθεν εργολάβους με απευθείας αναθέσεις το ποσόν των 599.658,04 ευρώ τον χρόνο.

■ Για την μηχανογράφηση-μισθοδοσία για έξι (6) μήνες, 4.960,00 €. Σε λογιστική εταιρεία στους Μανιάκους. 

■ Για υπηρεσίες νομικού συμβούλου για την ΔΕΥΑΚ: 7.440,00 €.

■ Για παροχή λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών: 27.280,00 €.

■ Για παροχή οικονομικών συμβουλών, 21.576,00 €. 

■ Για μελέτη (όχι που δεν θα είχαμε) υλοποίησης σχεδίου... ασφάλειας νερού ΔΕΥΑ Καστοριάς, 249.739,01 €.

■ Με πολλή ηρεμία τώρα ας γράψουμε και να διαβάσουμε το σύνολο: 910.653,05 ευρώ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο!

■ Η οικονομική σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ (21.576,00 € πληρώνουμε και αυτήν) συμφωνεί με αυτήν την οικονομική διαχείριση της εταιρείας; 

■ Τί προτείνει; Πώς θα σωθεί τελικά η με 10.000.000,00 ευρώ καταχρεωμένη ΔΕΥΑ Καστοριάς; 

■ Τι οικονομικές συμβουλές δίνει στον κ. Τόσκο, που αυτές (οι συμβουλές) κοστολογούνται 21.576,00 €;

■ Τί να τους κάνει και η Παναγία που «κρεμάνε» στα κάγκελα;

 Καληνύχτα εξυγίανση.
 Όπου και να ‘σαι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Μαΐου 2023, αρ. φύλλου 1173.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της
9 σχόλια:

 1. Μαρίνα Αλεξανδρίδου [fb]28/9/23

  Πολύ ωραία τα λέτε αλλά θα μου επιτρέψτε να συμπληρώσω και λίγα ακόμα γεγονότα. Οι δύο δημοτικoί υπάλληλοι τους έδωσαν άδεια να δουλέψουν με κάθε νόμιμο τρόπο, τον υπάλληλο - πεθερό αντιδημάρχου που με τις ευλογίες τους τον επέτρεψαν να δουλεύει στην εταιρεία από το πρωί - ώρες που έπρεπε να είναι στην υπηρεσία του τι έχετε να πείτε. Όσο για τον κ. Τόσκο λίγο η Παναγιά, λίγο η καλή του η καρδιά πήρε με πρόγραμμα 55 67 μια κυρία και ευτυχώς του βγει εργατική συμβουλάτορας που μετά την κράτησε ως οικονομική σύμβουλος 😂. Πιστεύω ότι σίγουρα θα σας δώσουν τροφή και για άλλο άρθρο, τα υπόλοιπα θα τα πούμε τότε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος28/9/23

  Ώρα για δουλειά, Συνεχίζουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/9/23

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/23

   Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο του Δήμου για την τσάρκα μας!!!

   Διαγραφή
 3. Lila Panou [fb]28/9/23

  Ξαναψηφίστε τους λοιπόν κορόιδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος28/9/23

  Ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΚ έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην Παναγία για την εξυγίανση της. Ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος28/9/23

  Ο πνιγμένος από την Παναγία πιάνεται για να του λύσει το πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Athanasios Salvarinas [fb]29/9/23

  Κάτι για το κλειστό γυμναστήριο στα Κορέστεια, που ξήλωσαν τα κλιματιστικά, και πήγαν κάπου αλλού βόλτα. Που τα παιδιά παρακαλούσαν για ζέστη. Και από μόνα τους φέρανε θερμοπομπούς σε μία μικρή αίθουσα, όχι για να γυμναστούν αλλά για να βρεθούν να τα πούνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/9/23

   Στραμπουληγμένα ελληνικά, δεν βγαίνει νόημα…..!!!

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ