8.5.24

Εν συντομία

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

■ Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat τα ελληνικά νοικοκυριά ξόδεψαν περισσότερα από το εισόδημά τους. Μέσα σε 1 χρόνο, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν 1,7 δις ευρώ, ενώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ αυξήθηκαν 622 εκατ. ευρώ σε 3 μήνες. 

■ Στον ρυθμό αποταμίευσης νοικοκυριών (2022) τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι: 
1. Ελβετία 23,4%
2. Γερμανία 19,9%
3. Ολλανδία 19,4%
Ενώ τις τελευταίες θέσεις (με αρνητικό πρόσημο):
26. Πολωνία (-0,8%)
27. Ελλάδα (-4,0%)

■ Εκδόθηκε η απόφαση της άμεσης επιχορήγησης για τον κλάδο της γουνοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ.

■ Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς: «Άλλο ένα φαινομενικά "πλούσιο" τεχνικό πρόγραμμα (73.000.000 €), αλλά στην πραγματικότητα πολύ φτωχό. Με έργα που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν ανταποκρίνονται στις βασικές μεγάλες ανάγκες των δημοτών της Καστοριάς. Καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καστοριάς για το 2024. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους η λέξη απαιτώ-διεκδικώ. Δεν τολμούν να ζητήσουν ούτε αυτά που οφείλει το κράτος από τα προβλεπόμενα στους Δήμους...».

■  Δύο μικρά λεωφορεία αξίας 220.472 ευρώ θα αγοράσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την  μεταφορά ατόμων με αναπηρία στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.

■   Η βουλευτής Καστοριάς Μ. Αντωνίου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Πολιτισμού 2023 στο Ζάππειο, μαζί με τον δήμαρχο Καστοριάς Ι. Κορεντσίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Α. Ρήμο, Κ. Τσανούσα και Σ. Πέλκα, τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Π. Τόσκο, τον πρόεδρο της Μακεδνός Λ.Ζήση, αλλά και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς, Σ. Σμαρόπουλο και Η. Αναστασίου. 

■  Εκδήλωση υπό τον τίτλο "Διπλωματία πόλεων εξωτερικού" πραγματοποίησε ο δήμος Καστοριάς στο Παρίσι με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α. Ρήμο ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μετά την Αθήνα, αναχωρήσαμε για τη Γαλλία, που αποτελεί μια σημαντική χώρα – στόχο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας». 

■  Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς συμμετείχε τον περασμένο μήνα στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, στην τουριστική έκθεση "Φιλοξένια" της Θεσσαλονίκης, στην έκθεση τουρισμού Λευκωσίας Κύπρου και στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

■  Τον ισόπεδο κόμβο... Δισπηλιού επισκέφθηκαν (σύμφωνα με δελτίο τύπου της Π.Ε. Καστοριάς) ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, η αντιπεριφερειάρχης Δ. Κοζατσάνη, ο θεμ. αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Μάνος, ενώ επίσης παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος του τμήματος εκτέλεσης συγκοινωνιακών έργων της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έδρας Αθανάσιος Βούρας και ο ανάδοχος του έργου, που αφορά την «Βελτίωση κόμβων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 3.500.000 €!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Δεκεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1203.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ