19.4.07

ΟΔΟΣ: τύπου Μπανανίας

Σαν να μην έφθαναν οι διαψευσθείσες προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού "Νέα Πνοή" ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τελών, καθώς και οι απραγματοποίητες (;) ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΚ για διακοπή της υδροδότησης στους κακοπληρωτές από 1-3-2007, σαν να μην έφθαναν οι χωρίς αντικειμενικότητα ισχυρισμοί του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Βασιλείου Γάλλιου ότι το νερό της Καστοριάς, εκτός από τα... "καλλίτερα" είναι και από τα... φθηνότερα (!) στην Ελλάδα, και το περασμένο σαββατοκύριακο ήλθε να προστεθεί στο βδομαδιάτικο δελτίο της πυκνής τηλεοπτικής του δραστηριότητας, η νέα εμφάνιση του προέδρου κ. Βασιλείου Γάλλιου, ο οποίος σε συνέντευξή του, μιλούσε πιο πολύ σαν πρόεδρος του Αποσκέπου και του Κεφαλαρίου του παλιού καιρού, ή έστω σαν πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, και λιγότερο σαν δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς, και μάλιστα πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί αναγνώστες έμειναν "άφωνοι" απέναντι στην απλοϊκότητα των εξαγγελιών του κ. Γάλλιου, -που δεν είναι γνωστό αν μιλούσε για λογαριασμό αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης ή προκαταλάμβανε μελλοντικές αποφάσεις σαν κι αυτές, διότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Βασίλειος Γάλλιος ανακοίνωσε ότι τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ θα πληρώσουν μόνο οι "Καστοριανοί", και όχι οι κάτοικοι των συνοικισμών Αποσκέπου και Κεφαλαρίου, από τους οποίους οι κάτοικοι του δευτέρου δεν πληρώνουν καθόλου λογαριασμούς ύδρευσης μέχρι τώρα, ενώ οι κάτοικοι του πρώτου θα συνεχίζουν να πληρώνουν με τις παλιές τιμές, επειδή όπως επιχειρηματολόγησε οι συνοικισμοί αυτοί α) "φθίνουν", β) έχουν "δικά τους νερά", και γ) επειδή τα έργα της Κορομηλιάς έγιναν για τους "Καστοριανούς"!!

Το θέμα που προκύπτει, παρά την φαιδρότητά του, είναι πολύ σοβαρό. Πρώτα διότι εντυπωσιάζει η επαναλαμβανόμενη τάση του νέου προέδρου της ΔΕΥΑΚ να προβαίνει σε ρηξικέλευθα διαγγέλματα. Δεύτερον, διότι επιχειρείται να παρουσιαστεί με φθηνά επιχειρήματα τύπου Μπανανίας σαν λογικό και δίκαιο, ό,τι πιο άδικο μπορεί να επινοηθεί για να δικαιολογηθεί μια σκανδαλώδης ανισότητα, που μπορεί να είναι και παράνομη, στην μεταχείριση των δημοτών όλου του δήμου Καστοριάς, είτε αυτοί είναι "Καστοριανοί" (!) είτε είναι κάτοικοι των δύο συνοικισμών.

Ήδη πολίτες της Καστοριάς ετοιμάζονται να στραφούν σε οργανώσεις προστασίας καταναλωτών, ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς απόψεις που παρουσίασε περίπου ως τετελεσμένες και διατεταγμένες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος εντελώς, μα εντελώς συμπτωματικά, έλκει την καταγωγή του από τον Απόσκεπο. Οπότε μοιραία και συνειρμικά μπορεί να υποθέσει ο καθένας, ότι οι απόψεις αυτές εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και προσωπικούς σχεδιασμούς, ακόμη και προς άγρα ψήφων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, με τις απόψεις του και τις απανωτές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δεν κατάφερε απλώς να διαιρέσει τους δημότες ανάλογα με το πού κατοικούν, ούτε μόνο να προκαλέσει δυσφορία στους "Καστοριανούς" για το όλο πνεύμα που διακρίνονταν στις αναφορές του γι΄ αυτούς. Κατάφερε επιπλέον να εκθέσει την διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, η οποία άκριτα παρασύρεται σε αποφάσεις που πλήττουν τόσο την δημοτική αρχή όσο και την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΚ σαν επιχείρησης.

Είναι για παράδειγμα, σαν να ανακοίνωνε η ΔΕΗ, ότι οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας δεν θα πληρώνουν (ή θα πληρώνουν μειωμένους λογαριασμούς) ηλεκτρικού ρεύματος επειδή ο λιγνίτης είναι στην... περιοχή τους και τα έργα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται για τους "Καστοριανούς", τους "Αθηναίους" τους "Κρητικούς" κ.ο.κ., ή ότι οι κάτοικοι της Θάσου δεν θα αγοράζουν βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, παρά θα τους δίνεται δωρεάν, επειδή στην θαλάσσια περιοχή τους εξορύσσεται ο μαύρος χρυσός.

Έναν τέτοιο πρόεδρο (ειδικά κι' αν ήταν από την Πτολεμαΐδα ή από την Θάσο όπως είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ από τον Απόσκεπο) θέλει και ερώτημα αν θα του επέτρεπαν να πυροδοτεί την ομαλότητα και να διακινδυνεύει την κοινωνική συνοχή, οι πολιτικοί προϊστάμενοι του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ