2.2.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. Μπαϊρακτάρη,

Σχετικά με δημοσίευμά σας στο φ.426 της 10ης Ιανουαρίου 2008 με τίτλο «Το προσεχές Μέλλον της Καστοριάς» όσον αφορά το σημείο στο οποίο αναφέρετε πως από εκδικητικότητα η Δη.Π.Ε. Κα. δεν προχώρησε σε διαφημιστική καταχώριση στην εφημερίδα σας, ως πρόεδρος της Δη.Π.Ε.Κα και υπεύθυνος για την διαφημιστική καμπάνια του καρναβαλιού, και κατόπιν συζήτησης την οποία είχαμε εκ των υστέρων (15-1-2008) και έρευνάς μου επί της διαδικασίας με την οποία έφτασαν σε εμένα τα σχετικά στοιχεία των προσφορών που ζητήθηκαν από τον τοπικό Τύπο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι κακώς τελικά δεν καταχωρήθηκε διαφήμιση στην εφημερίδα ΟΔΟ, αφού η αξιολόγηση των προσφορών στην οποία προχώρησα έγινε βάσει πληροφοριών και κριτηρίων τα οποία μου διαβιβάστηκαν πλημμελώς, χωρίς όμως πρόθεση, από το επιφορτισμένο με την συλλογή τους προσωπικό.

Συνεπώς αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της παράλειψης και διαβεβαιώνω πως κανένα αίσθημα «εκδικητικότητας» δεν οδήγησε στην εξαίρεση της ΟΔΟΥ από την διαφημιστική καμπάνια, παρά μια σειρά κακών πληροφοριών, και παρεξηγήσεων, οι οποίες οδήγησαν σε μια λανθασμένη κρίση.

Ελπίζω με την παρούσα δημόσια διευκρίνιση να σας ικανοποίησα και να απεκατέστησα την Δη.Π.Ε.Κα ως προς το συγκεκριμένο σχόλιό σας. Προσβλέποντας πλέον στην αγαστή μελλοντική μας συνεργασία,
Εύχομαι Καλή και Δημιουργική χρονιά,


Νίκος Μπαλιάκας
Πρόεδρος Δη.Π.Ε.Κα
.
.
Σπάνιο φαινόμενο χωρίς αμφιβολία, να βρεθεί εκπρόσωπος δημόσιου φορέα στην Καστοριά να απαντήσει ευθέως σε αρνητικό σχόλιο εφημερίδας και επί πλέον να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της αιχμής που αφορά το σχόλιο, έστω κι αν παρέχει εξηγήσεις.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Νικόλαος Μπαλιάκας, πρόεδρος της ΔηΠΕΚα και δημοτικός σύμβουλος της “Νέας Πνοής” (πλειοψηφίας) έχει προκαλέσει ευχάριστες εντυπώσεις με το αρκετά νεωτεριστικό στυλ άσκησης δημοτικής αρμοδιότητας που εισκομίζει στην τοπική πολιτική σκηνή. Η παρατήρηση αυτή δεν αναιρεί ορισμένες παλινωδίες που ήδη έχουν καταγραφεί στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ως προέδρου της ΔηΠΕΚα. Είναι όμως αναμφίβολα θετικό να υπάρχουν αιρετοί που δεν κρύβονται και δεν αποσιωπούν.

Η ΟΔΟΣ δέχεται τις απαντητικές εξηγήσεις του κ. Νικολάου Μπαλιάκα. Τις θεωρεί σε ό,τι τον αφορούν επαρκείς, έστω κι' αν εξακολουθεί να μένει ελαφρώς αναπάντητη η απορία για το πώς είναι δυνατό να διαφημίζεται το καρναβάλι σε εφημερίδες στα Γρεβενά, καθώς και σε όλες τις εφημερίδες της Καστοριάς, πλην της ΟΔΟΥ. Πολλές οι συμπτώσεις.
Πάντως αξίζουν έπαινοι για το θάρρος του κ. Ν. Μπαλιάκα.
.
[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24.1.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ