4.4.08

ΟΔΟΣ: Πανταχόθεν




Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά, ίσως και το πιο παλιό, κυπαρίσσι, που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε αστική περιοχή του νομού. Η ηλικία του δεν έχει υπολογιστεί επίσημα, αλλά εκτιμάται σε περισσότερα από 300 χρόνια. Χαίρει άκρας υγείας, είναι καμαρωτό γερό και συμπαγές, και είναι ορατό πανταχόθεν. Βρίσκεται έξω από τους Αγίους Αποστόλους, στην αυλή μιας ακόμη πιο παλιάς κατοικίας, του Σιοφού.

Η υπέργυρη οικοδέσποινα, έχοντας διανύσει περίπου έναν αιώνα ζωής, απεβίωσε πριν ελάχιστους μήνες. Από τότε, αυξήθηκαν οι… πιέσεις που ασκούνται προς τον δήμο Καστοριάς. από ορισμένους «άρτι αφιχθέντες» περιοίκους για την κοπή αυτού του αγέρωχου δένδρου, γιατί εμποδίζει την... θέα!

Ο Δήμος Καστοριάς, οφείλει, με πρωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου (ο οποίος γνωρίζει άριστα την περιοχή, όπως γνώριζε και την οικοδέσποινα) να αναλάβει μέριμνα για την προστασία του σπάνιου αυτού κυπαρισσιού, την μελέτη του είδους και της ηλικίας του, και την ανακήρυξή του σε προστατευόμενο είδος. Ουτοπία;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Μαρτίου 2008.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/4/08

    Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Pen Drive, I hope you enjoy. The address is http://pen-drive-brasil.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ