22.7.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Διευθυντά

Στο υπ΄ αριθ. 447 της 12ης Ιουνίου 2008 φύλλο της ¨ ΟΔΟΥ ¨ δημοσιεύετε φωτογραφία της οικίας Πηχιών με τον κισσό να πνίγει ένα μεγάλο μέρος της, και επισημαίνετε ότι είναι εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης και ότι έπρεπε, από καιρό, να λειτουργεί ως Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα.
Για την εγκατάλειψη της οικίας και την ολιγωρία να λειτουργήσει το Μουσείο υπεύθυνοι, κατά την γνώμη μου, είναι οι άρχοντες της πόλης μας. Εάν πραγματικά ενδιαφερόταν να λειτουργήσει θα εύρισκαν τα χρήματα για την αποπεράτωση των εργασιών, που απαιτούνται.

Η οικία ανήκει στον Δήμο, ο οποίος την παραχώρησε, για ορισμένο χρόνο, στον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου , για να το λειτουργήσει.
Μια και ανήκει στον Δήμο, μπορούσε η Δημοτική Αρχή με τις υπηρεσίες και τα συνεργεία, που διαθέτει να καθάριζε τον κισσό όπως επίσης και τον περιβάλλοντα χώρο του κήπου, πράγμα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη χρηματική δαπάνη.

Όταν προ ετών ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτριος Παπουλίδης με ξενάγησε στην οικία, του πρότεινα, πράγμα που προτείνω και στην σημερινή Δημοτική Αρχή, να κατεδαφιστεί ο μαντρότοιχος, που χωρίζει τον κήπο από την Πλατεία Αφών Εμμανουήλ και να ενοποιηθεί ο χώρος. Με μια σωστή περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική μελέτη μπορεί να προκύψει κάτι το ωραίο. Υπ΄όψη ότι ο μαντρότοιχος είναι μεταγενέστερο κτίσμα και δεν έχει καμιά αξία.
Όσον αφορά την λειτουργία του Μουσείου, ήμουν νιός και γέρασα, ελπίζω να ζήσω μέχρις ότου επιφωτισθούν οι ιθύνοντες και το λειτουργήσουν επί τέλους.

Με εκτίμηση
Αναστάσης Κων. Πηχιών

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26.6.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ