16.12.08

ΟΔΟΣ: Στον δήμο

Τεχνητός θεωρείται από πολλούς ο θόρυβος που προκαλεί ο Δήμος Καστοριάς, σε σχέση με το ζήτημα του γηπέδου αντισφαίρισης («τέννις») στην επέκταση του σχεδίου πόλης και την πολύμηνη σύγκρουσή του με το αθλητικό σωματείο «Πρωτέας» στο οποίο εδώ και περίπου 10 χρόνια, έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση η έκταση και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου τέννις της περιοχής, με αμοιβαίες δεσμεύσεις και για ορισμένο χρόνο.

Διότι μετά από αρκετά δοκιμασμένα χρόνια ικανοποιητικής παρουσίας του αθλητικού αυτού σωματείου στα αθλητικά και επομένως στα κοινωνικά πράγματα της Καστοριάς και καλής χρήσης των εγκαταστάσεων, έρχονται τώρα ορισμένοι με όχημα το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, και πιο ειδικά μέλη της πλειοψηφίας που δεν διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο παρά για φθεγματική αντιμετώπιση όσων δεν συμφωνούν μαζί τους, και του πολιτικού παρελθόντος της Καστοριάς, και προσπαθώντας να εκδικηθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, έχουν αναγάγει το ζήτημα της παραχώρησης του γηπέδου στον Πρωτέα, σε ιδεολογικό-κοινωνικό προπύργιο της δημοτικής αρχής. Η οποία στο θέμα επιδεικνύει σπουδή και εγρήγορση.

Καταγγέλλουν τον «Πρωτέα» για ελιτιστική στάση απέναντι σε όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τις τάξεις του συλλόγου, διότι όπως ισχυρίζονται, δεν επιτρέπουν τις αθρόες εγγραφές μελών και τον κατηγορούν για παράβαση των όρων της παραχώρησης.

Από την πλευρά του σωματείου υποστηρίζεται ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά και ανακριβή δεδομένου ότι όχι μόνο δεν ασκούνται ιδιαίτεροι περιορισμοί στην εγγραφή νέων μελών, αλλά το καταστατικό του σωματείου είναι αυτό που καθορίζει τους όρους εισόδου νέων μελών και ότι εν πάση περιπτώσει οι κανόνες του σωματείου δεν άλλαξαν από τότε που συστάθηκε, καθώς και ότι η εκπλήρωση της κοινωνικής αποστολής ενός συλλογικού οργάνου, δεν υπηρετείται αποκλειστικά με μόνα τα αριθμητικά στοιχεία.

Η διαμάχη και η ρήξη είναι βεβαίως ανοικτή ακόμη, με την ζυγαριά να γέρνει στα μάτια της κοινής γνώμης υπέρ του συλλόγου, αφού η εντύπωση που δίνεται είναι ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει ούτε αληθινό διακύβευμα ούτε ουσία. Και ότι ορισμένοι στον Δήμο Καστοριάς όταν δεν σκοτώνουν μύγες, αρέσκονται στο να σκοτώνουν όλα όσα κατόρθωσαν οι άλλοι. Με ειδικότητα σε όσα βρήκαν έτοιμα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13.11.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ