17.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 10 ΑΝΩΝΥΜΟΣ/-Η

ΠΟΛΕΜΟΣ
Βούτυρο σε ψωμί
Για πρώτη φορά φέτος, ένας/μία ανώνυμος/-η επιλέχτηκε από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ ως πρόσωπο του 2008. Πρόκειται για τον/την ανώνυμο/-η, που υποτίθεται κατήγγειλε ανώνυμα στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βίβιαν Μπουζάλη τους κκ Ανδρέα Λεούδη και Κωνσταντίνο Λιάντση, δηλαδή τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον νομάρχη Καστοριάς, για ανάρμοστη ανάμειξη στην επιτροπή που αξιολογούσε προσφορές για την μελέτη της σήραγγας Κλεισούρας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ο καθένας μας, πόσο μάλλον οι πολιτικοί, γίνονται δέκτες ανώνυμων ή και επώνυμων καταγγελιών, που δεν αξιολογούνται ως αξιόπιστες, οι καταγγελίες αυτές πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Στην περίπτωση όμως αυτή, για την οποία ξεχώρισε ο/η ανώνυμος/-η, ποτέ δεν απαντήθηκε για ποιο λόγο κρίθηκε τόσο σοβαρή η καταγγελία από την κ. Βίβιαν Μπουζάλη, και μάλιστα καταγγελία που ενέπλεκε πολιτικούς φορείς που ανήκουν στο κόμμα που την εξέλεξε, ώστε αποφάσισε να της δώσει περαιτέρω διάσταση και να την διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η οποία με την σειρά της ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές της Καστοριάς την διερεύνησή της.

Τι την υποχρέωσε, στ’ αλήθεια, να προβεί σε ένα τέτοιο κτύπημα κάτω από την ζώνη; Η εξήγηση που έδωσε η ίδια ότι αποτελεί νομική της υποχρέωση, να διαβιβάζει δηλαδή ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες, δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα. Διότι πέρα από την «ηθική» υποχρέωση, κανένα τέτοιο νομικό χρέος δεν είναι γνωστό. Αλλά για να αισθανθεί κάποιος ηθικό βάρος τέτοιας μορφής και έντασης που να λειτουργήσει ως νομική υποχρέωση θα πρέπει να έχει προβεί σε σταθμίσεις των καταγγελιών και να τις βρήκε άξιες έρευνας.

Εκτός πια, κι’ αν είχε άλλα κίνητρα, και ο/η «ανώνυμος-η» επιστολογράφος ήταν το βούτυρο στο ψωμί της. Διότι πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται, αν πράγματι ο/η «ανώνυμος-η» ήταν τόσο «ανώνυμος-η», γιατί αντί να στείλει την επιστολή στην κ. Μπουζάλη, δεν την έστελνε στο γραφείο του αντιπάλου βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Φ. Πετσάλνικου, στον οποίο θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να την εξαφανίσει;

Αναπάντητα ερωτήματα ή κραυγαλέα γεγονότα; Με αυτές τις τρομερές απορίες και τους σαφείς υπαινιγμούς, ορισμένοι αναγνώστες υπέδειξαν την «ανώνυμη» ως πρόσωπο της χρονιάς. Βεβαίως ανώνυμος δεν σημαίνει οπωσδήποτε και «άγνωστος». Σαν τον «άγνωστο πόλεμο» την τηλεοπτική σειρά με την οποία γαλουχήθηκαν οι συνομήλικοι της κ. Β. Μπουζάλη στην Καστοριά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/2/09

    Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι δεν έχουν γίνει λίγες κααγγελίες για όσα γίνονται στον νομό μας. Από ότι όμως φαίνεται αυτές έπεσαν σε λάθος χέρια, ή συμφέροντα δεν τις επέτρεψαν να δουνε την δημοσιότητα.Και φυσικά τα μεγαλύτερα σε έναν νομό συμφέροντα ή μεγάλο μέρος αυτών είναι τα δημοσιογραφικά........ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.......ΙΣΩΣ βέβαια και η ατολμία κάποιων κυβερνώντων στα χέια των οποίων ήλθαν κατά καιρούς και είχαν το ΗΘΟΣ δεν τους επέτρεψε να ΗΡΩΠΟΙΗΘΟΥΝ στα ματια των πολιτων που περιμενουν μια ακτινα ελπίδας -οτι δεν ειναι όλοι ίδιοι βρε αδελφέ-. Η κ Μπουζάλη έκανε την διαφορά. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ . ΑΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ