18.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 7 ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ
Νέος λόγος

Ο νέος γραμματέας της ΝΕ του ΠαΣοΚ στην Καστοριά αποτέλεσε την πρώτη, πύρρειο χαρακτηρίζεται από πολλούς τοπική νίκη του εκσυγχρονιστικού ρεύματος του κόμματος σε βάρος της υπερσυντηρητικής διαιωνιζόμενης παρουσίας του κ. Φιλίππου Πετσάλνικου, διότι ο τελευταίος υποστήριζε άλλον υποψήφιο, ενώ τον εκλεγέντα υποστήριξαν οι εσωκομματικοί αμφισβητίες του βουλευτή του ΠαΣοΚ. Γεγονός είναι ότι και στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου του ΠαΣοΚ, η Καστοριά, έστω και με μικρή διαφορά, ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όχι τον (νυν) πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπανδρέου, του οποίου στενός υποστηρικτής και φίλος είναι ο κ. Φ. Πετσάλνικος.

Η κάπως πραξικοπηματική απομάκρυνση της κ. Αικατερίνης Κράγια (ένα από τα πρόσωπα της περυσινής χρονιάς), επειδή δεν συμμορφώθηκε «προς τας υποδείξεις», και εν συνεχεία η επικράτηση των αμφισβητιών του με την εκλογή του κ. Αναστασίου που αποτελεί πλέον την φωνή του ΠαΣοΚ στην Καστοριά και ενσαρκώνει ένα άλλο στίγμα, από το δογματικό στυλ που προφανώς ο κ. Φ. Πετσάλνικος θα επιθυμούσε να εκφράζεται για να μην διαταραχθεί η επιτυχημένη και μακρά βουλευτική του σταδιοδρομία, δείχνουν ότι επιτέλους φυσά ένας ήπιος μεν, αλλά ούριος άνεμος στο ΠαΣοΚ, ο οποίος σε μελλοντική προοπτική θα του επέτρεπε σε τοπικό επίπεδο το κόμμα να διευρύνει τις κοινωνικές του συμμαχίες και να διαδραματίσει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στην τοπική κοινωνία, τουλάχιστον σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν μέχρι τώρα, τα οποία μόνο την διαρκή επανεκλογή του κ. Φ. Πετσάλνικου, μοιάζουν να εξυπηρετούν.

Υπάρχουν αιματηρές, υπάρχουν και βελούδινες επαναστάσεις στην ιστορία. Υπάρχουν βεβαίως και σφαγές με το γάντι, θα σκέφτηκαν όσοι υπέδειξαν στην ΟΔΟ τον νεαρό κ. Αναστασίου, με τον γόνιμο και μαχητικό λόγο, ως ένα από τα πρόσωπα του 2008.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ