1.1.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Επειδή το κακό συνεχίζεται και νομίζω με μεγαλύτερο πάθος, με θυμό… στην πόλη μας, εδώ και δέκα και πλέον χρόνια, και ασχημίζει την αρχόντισσα Καστοριά πολύ προσβλητικά, με το σημερινό μου σημείωμα-παράκληση. Έχω μια μικρή ελπίδα να σταματήσει αυτό το αθώο για τους δράστες, αλλά άσχημο και προβληματικό θέαμα της πόλεως «το μουντζούρεμα». Γιατί μπροστά από (1.500) χίλια πεντακόσια χρόνια ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός έκτισε κάστρα για να διαφυλάξει τα μνημεία και την πόλη από τους εχθρούς πάσης επιβουλής και απαιτήσεων.
Ενώ εμείς σήμερα τελείως ανοχύρωτοι παρακολουθούμε τους εσωτερικούς εχθρούς, βαρβάρους των Τ.Ε.Ι. και λυκείων που επιδίδονται στην ασχήμια της πόλης και δεν τους σταματάμε με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι κύριοι αυτοί, αφού πρώτα βρόμισαν με χυδαία και κάθε λογής συνθήματα, τους χώρους όπου διδάσκονται, βγήκαν τώρα έξω στην πόλη και καθημερινά, χωρίς καμιά προηγουμένως αιτία βάφουν κάθε χώρο δημόσιο και ιδιωτικό, τόσο προκλητικά και με συνθήματα (κατά θεσμών, των λαών, των πατρίδων τους), γιατί πατρίδα με την στενή έννοια είναι το όποιο καλύβι, όπου ζούσαν οι γονείς τους ή στο χωριό, ή πόλη κ.τ.λ. και γράφουν κάτω οι πατρίδες, άρα κάτω ο πατέρας τους που τους στέλνει τα ευρώ για να καλοπερνούν και να μαθαίνουν την μπογιατζίδικη τέχνη και να την λανσάρουν στην πόλη μας.
Από την γενική εικόνα της μουτζουρωμένης πόλεως φαίνεται, πως είναι πολλά τα συνεργεία, τα οποία ανέλαβαν αυτό το έργο και κυρίως σε χώρους δημόσιους και λίγο απόμερους. Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό. Αυτό μαρτυρεί, πως οι σπουδαστές είναι από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και εμφανίζουν όλοι την ίδια ψυχική αρρώστια.

Ντρέπεσαι και κοιτάξεις το σπίτι σου καθώς και τα δημόσια κτίρια από κάθε πλευρά, με συνθήματα που μόνο αυτοί γνωρίζουν («Κάτω τα κράτοι», «Κάτω τα Έθνοι», κάτω οι πατρίδες, Μπάτσοι γουρούνια δικάστε τους δικαστές, SUPER ARIS ο αρχηγός τους σίγουρα, αφού παρεδόθησαν χωρίς καμιά προσωπική υπόσταση σε αυτό το σύμβολο.
Λοιπόν … Τι μπορεί να περιμένεις από παρασυρόμενους, φθηνούς νοητικώς γραμματισμένους, οι οποίοι κάθε Μάιο, όταν συμπληρώνουν το δελτίο επιλογής των Σχολών, οι περισσότεροι σκέπτονται την Αστυνομική Σχολή, αλλά όταν αποτύχουν και πιάσουν κατώτερες σχολές βρίζουν τους συμμαθητές των, ή αυτό που προηγούμενα ζητούσαν οι ίδιοι να γίνουν.
Πάμε στο άλλο ανόητο σύνθημα «Δικάστε τους Δικαστές». Είναι τόση η απερισκεψία τους, η ανοησία τους σε βαθμό αχαρακτήριστο, γιατί, όταν μεθαύριο στη ζωή χρειασθεί να διεκδικήσουν το δίκιο τους, δεν θα έχουν δικαστάς της συντεταγμένης πολιτείας, αλλά λαϊκούς δολοφόνους δικαστάς που θα τους πάρει και τα κεφάλια.

Τα πρώτα θύματα είναι οι φοιτητές, οι εργάτες, οι γεωργοί, αυτοί καθαρίστηκαν από τους άναρχους δικαστές ή καλλίτερα εγκάθετους στα Ανατολικά κράτη, γιατί αυτοί στέκονται τα εμπόδια στην εξουσία τους.
Πόσο έξω από τα πραγματικά προβλήματα είσαστε μ’ αυτές τις ενέργειες σας το δείχνετε ξεκάθαρα.

Αλλά, τι σας φταίει ο πατέρας που έφτιαξε μια οικοδομή με οικονομικές στερήσεις, γιατί σπουδάζει κι εσένα για να σε δει προκομμένο αργότερα, ο οποίος βάζει όλο το μεράκι του, με καλαισθησία και εκπληρώνει το όνειρο της ζωής του, με το σπιτάκι αυτό, και περνάς Εσύ-ο βάρβαρος με την μπογιά και το ασχημίζεις; Ο πατέρας σου μπορεί να ζει αλλού, εδώ όμως ο Καστοριανός είναι πατέρας κάποιου άλλου σαν εσένα που δεν έχει το σύνδρομο το δικό σου. Αντί για σπουδαστής παρουσιάζεσαι ένας μουντζούρης δήθεν μπογιατζής…
Επίσης γράφετε διάφορα άλλα συνθήματα με χαρακτήρες ξενόγλωσσους που εμείς οι πατεράδες σας δεν γνωρίζουμε την σημασία τους, για να σας βοηθήσουμε αν υποτίθεται πως ζητάτε βοήθεια ή κάτι άλλο απαραίτητο κρίμα! Πολύ κρίμα. Έχετε παρασυρθεί επικίνδυνα από καταστάσεις και επιτήδειους που ζουν παρασιτικώς και ξεφεύγετε από το κύριο έργο σας, και το αποτέλεσμα είναι να εκτονώνεσθε με το σπρέϋ στα κτήρια και στα μνημεία, στα σήματα Τροχαίας των οδών, όπου κυκλοφορεί η μάνα σας. Ιδιαίτερα στα μνημεία, εκεί επάνω αφήνετε τα αποτυπώματα της κενοδοξίας σας ενώ εσείς πρώτοι έπρεπε να τα σέβεσθε, γιατί όλοι αυτοί προσέφεραν ποικιλοτρόπως στην πατρίδα. Ενώ εσείς είσαστε με το ΠΝΕΥΜΑ του SUPER ARI.


οιπόν σας παρακαλούμε να συνέλθετε, να σεβασθείτε την πόλη μας, τον χώρο που ζείτε προσωρινά, που σας δέχεται και σας καμαρώνει για το μέλλον σας. Σταματήστε να γράφετε και να μουντζουρώνεται, ότι ωραίο ιδανικό Πολιτείας και ιδιωτών (γονέων σας).
Σεβασθείτε τον μόχθο των γονέων και της πατρίδος που μόνο για σας φροντίζουν. Κοιτάξτε μόνο τις σπουδές σας.
Αληθινά υπάρχει καμιά δικαιολογία για το μουντζούρωμα;

Δεν ξέρω αν είναι μάθημα διδασκόμενο. Αλλά και τα μαργαριτάρια τα ορθογραφικά, είναι αλήθεια πολύ σκανδαλιστικά… (κράτοι, έθνοι κ.λ.π.) αυτή η ανορθογραφία μας βάζει σε μεγάλες σκέψεις, μας απογοητεύει. Γινόμαστε ρεζίλι και στους ξένους που ξέρουν γραφή.
Λοιπόν, για να σας συνεφέρομαι σας λέμε για άλλη μια φορά, πως Πατρίδα είναι ο χώρος που γεννηθήκατε. Και Κράτος, ότι υπάρχει μέσα στα σύνορα ξηράς, υφαλοκρηπίδας στη θάλασσα. Όρια που αναγνωρίστηκαν από διεθνές συμφωνίες, που υπάρχει μια διοικητική εξουσία, όπου όλες οι εθνικότητες-μειονότητες αποδέχονται την υπηκοότητα.
Και θα σας θέσω το ερώτημα. Ανήκετε σ’ αυτά τα δύο ή είσαστε παιδιά του Super και κάθε μουντζούρας;

Σταματήστε να προσβάλετε την πόλη μας. Την πρόσεξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, την στόλισαν με τα ωραιότερα έργα τους, την ονειρεύτηκαν μεγάλη, και έρχεσθε εσείς σήμερα να την αμαυρώσετε με τις φθηνές και γελοίες γραφές σας.
Αν αυτά τα γραψίματα τα κάνατε στην Γερμανία, θα είχατε διαγραφεί από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τότε θα κουβαλούσατε υπομάλης άξια την σκάλα του μπογιατζή.

Ήρθε η ώρα να σας ζητήσουμε να αναλάβετε εσείς οι ίδιοι να σβήσετε από παντού τα συνθήματα και τα άλλα σχήματα, μαζί με τον Δήμο και να σταματήσετε να γράφετε. Σας το ζητεί η πόλις. Δεν είναι αυτή η πρέπουσα έκφραση της. Μόνο έτσι θα εξιλεωθείτε από την άνομη πράξη σας για τον τόπο που ζείτε. Και πάλι θα βοηθήσουν οι ταλαίπωροι γονείς σας στην αποκατάσταση, όταν εσείς το συνειδητοποιήσετε και υποσχεθείτε πως δεν θα ξαναγράψετε.

Με εκτίμηση
Ν. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11.12.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ