16.2.09

ΟΔΟΣ: Θέμα χρόνου

Η παραίτηση του κ. Νίκου Μπαλιάκα από το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς την περασμένη εβδομάδα, λογικά δεν πρέπει να άφησε άφωνο και έκπληκτο κανένα ούτε στην ομάδα της πλειοψηφίας, αλλά ούτε και τον ίδιο τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Τσαμίση. Η απόφαση του μέχρι πρόσφατα προέδρου της ΔηΠΕΚα, να παραιτηθεί, όχι μόνο από τις τάξεις του συνδυασμού, αλλά και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, είναι επιδεκτική ποικίλων ερμηνειών.

Το βέβαιο είναι, για όσους επιδίδονται στην αποκρυπτογράφηση των στυλ, ότι η εξέλιξη ήταν απλώς θέμα χρόνου. Το πλήρωμα του οποίου φαίνεται ότι ήλθε μετά τις αποφάσεις του δημάρχου Καστοριάς για τους ορισμούς νέων αντιδημάρχων, την εκλογή νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, οπότε παρά το ότι αναβαθμίστηκαν αισθητά άλλοι σύμβουλοι με πιο χαμηλό προφίλ απ’ αυτό του κ. Ν. Μπαλιάκα, ο ίδιος κρίθηκε ότι έπρεπε να παραμείνει στα ίδια, δηλαδή «στάσιμος».

Οκ. Νικ. Μπαλιάκας είναι από τους συμβούλους που η απόφασή του να στελεχώσει τον συνδυασμό του κ. Ιωάννη Τσαμίση (και) στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ξάφνιασε πολλούς στην πόλη. Κινούμενος σε ένα ευρύτερο κύκλο, θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στους άλλους δύο υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς και ειδικά στον συνδυασμό που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι και τόσο στον συνδυασμό που επέλεξε.

Παρά ταύτα συσπειρώθηκε στην κοινή προσπάθεια, στην οποία εκτιμάται ότι συνέβαλε. Από την θέση στην οποία ορίστηκε μετεκλογικά (προέδρου της ΔηΠΕΚα) φέρεται να διαπίστωσε εγκαίρως τις εγγενείς αδυναμίες. Η εικόνα της αγαστής, ή της απλά νηφάλιας συνεργασίας που έντεχνα φρόντιζε να καλλιεργεί, κυρίως μέσα από τις τηλεοπτικές του παρουσίες, δεν ήταν απόλυτα ακριβής.

Λέγεται ότι την απόφαση της παραίτησης την έλαβε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Αλλά ότι άφησε να κυλήσει ακόμη ένα έτος, ώστε να φθάσουμε στο μεσοδιάστημα της δημοτικής θητείας για να μην κατηγορηθεί για βιασύνη. Το πτωχό αποτέλεσμα των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Καστοριάς καθώς και άλλα ευτράπελα δεν μοιάζουν να πέρασαν απαρατήρητα από τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο.

Ο κ. Ν. Μπαλιάκας προστίθεται σ’ αυτούς που άρχισαν να εγκαταλείπουν το σκάφος πριν το ναυάγιο. Αν έλθει ποτέ βέβαια ναυάγιο. Πάντως είναι προφανές ότι με την ολική παραίτησή του και από το αξίωμα του δημοτικού συμβουλίου αφ’ ενός δεν προκαλεί ζητήματα δεοντολογίας, αφ΄ ετέρου παρέχει στον εαυτό του την χρονική ευχέρεια πλήρους κάθαρσης. Ως τις επόμενες εκλογές εννοείται.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ