17.3.09

Απόφαση Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς για την εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο 1ο γυμνάσιο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς χαιρετίζει την απόφαση των αρμοδίων φορέων της πολιτείας για την ίδρυση Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και εκφράζει την πεποίθηση ότι η λειτουργία της σε μια πόλη με πλούσια και διαχρονική ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση θα είναι επιτυχής, γόνιμη και υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Η έλευση και διαμονή πανεπιστημιακών καθηγητών αλλά και φοιτητών θα συμβάλλει αναμφίβολα στην ποιοτική αναβάθμιση του τόπου με ιδανικό περιβάλλον και προκλήσεις για την αρχιτεκτονική μελέτη και έρευνα.

Στο πνεύμα αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς ως κοινωνικός φορέας και εκφραστής του πρώτου επιστημονικού σωματείου της Καστοριάς, δηλώνει την συναίνεσή του στην λειτουργία της Σχολής στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς και στο αρχοντικό Σαπουντζή όπως υποδείχθηκε από την σχετική επιτροπή που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό και η πρότασή της υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καστοριάς.

Τέλος, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για ομαλή μεταφορά μαθητών και καθηγητών του 1ου Γυμνασίου, αναγνωρίζοντας ότι προέχει το γενικό καλό. Άλλωστε με την λειτουργία της Σχολής αναμένεται να ανακτήσει στοιχεία κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας ένας ζωτικός χώρος του ιστορικού κέντρου της Καστοριάς ενώ η ίδια θα αποτελέσει φάρο παιδείας και δημοκρατίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΛΙΔΗΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΚΗ ΣΕΚΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26.2.2009


Σχετικά κείμενα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ