17.3.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Προς:
Δήμο Καστοριάς
ΕΛ.ΤΑ. Τοπικό γραφείο
Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών
Κοινοποίηση: εφημερίδα «ΟΔΟ»

Στην χώρα μας όταν πολλές φορές ζητούμε το «αυτονόητο» κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε απαιτητικοί και παράλογοι. Όμως σε ένα κράτος «ίσων πολιτών» τι πιο αυτονόητο από το να απαιτεί να λαμβάνει κανείς την αλληλογραφία του «κατ’ οίκον» και χωρίς καθυστέρηση.
Τι θα ήταν ευκολότερο για έναν δήμο, να ονοματίσει και αριθμήσει τις νέες οδούς (της περιοχής Χλόης) ή να «προμηθευτεί» μία μεγάλη ποσότητα ταχυδρομικών θυρίδων για την ωφελιμότητα και το κόστος των οποίων προκύπτουν ποικίλα ερωτήματα.
Και για πιο λόγο τελικά επελέγη το δεύτερο, αφού αργά η γρήγορα και το πρώτο δεν μπορεί να αποφευχθεί;
Και αν δεχθώ, ότι αυτό κρίθηκε πλειοψηφικά (από ποιους;) το καταλληλότερο μέτρο -διότι η παρούσα βασίζεται μόνο σε προσωπική άποψη δεν θα έπρεπε η παράδοση στις θυρίδες αυτές να γίνεται σε καθημερινή βάση; Συγκρίνοντας τον χρόνο παραλαβής του τοπικού τύπου (με άλλους παραλήπτες στις άλλες περιοχές της πόλης μας) έχω την απόλυτη πεποίθηση, ότι αυτό δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα να καθυστερώ να παραλάβω αλληλογραφία, τις περισσότερες φορές πολύ πιο σημαντική και από τα τοπικά νέα.Επίσης όταν εγκαταστάθηκαν οι εν λόγω θυρίδες, υπογράψαμε μια αίτηση-δήλωση βάσει της οποίας τα ΕΛ.ΤΑ. αναλάμβαναν την υποχρέωση να παραδίδουν την αλληλογραφία στην νέα μας δ/νση (έστω κι αν στον φάκελο αναγράφονταν η παλαιά) και να ειδοποιούν και τους αποστολείς για την αλλαγή της.
Πρόσφατα βρήκαμε έντυπη ειδοποίηση από τα ΕΛ.ΤΑ., ότι φάκελος που δεν θα αναγράφει την σωστή δ/νση θα επιστρέφεται.Προς τι λοιπόν όλα αυτά; Μήπως θεωρούμαστε πολίτες β’ κατηγορίας; Μου είναι αδύνατον να κατανοήσω γιατί η περιοχή μας (και μόνον αυτή) πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από κάθε άλλη περιοχή (κεντρική ή περιφερειακή) του δήμου μας.
Με τιμή
Ελένη Τσαδήλα
Νέες Εργατικές Κατοικίες ΣΤ33
Νέα Δ/νση: ΤΘ 520, 52100 Καστοριά

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26.2.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ