8.4.09

ΟΔΟΣ: Δημοσίως

Η εξέλιξη της κ. Ουρανίας Μπάγγου σήμερα πια, εκτός από καταξιωμένη και ιδιαίτερα αναγνωρισμένη γιατρός-δερματολόγος, στο Νοσοκομείο Καστοριάς όπου και υπηρετεί στο ΕΣΥ, να διακρίνεται για την λογοτεχνική της δεινότητα και το συγγραφικό της έργο, δεν είναι μια ακριβώς συνηθισμένη υπόθεση για τα κοινωνικά και πνευματικά δεδομένα της Καστοριάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΔΟΥ, ξεκίνησε να γράφει, κυρίως διηγήματα και πεζογραφήματα, περισσότερο για να δοκιμαστεί η ίδια (από την ίδια). Κυρίως για να επανασυνδεθεί με ένα κόσμο αξιών, σκέψεων και δυναμικών εντυπώσεων που απαιτούσε πλέον την εξωτερίκευσή του.

Μάλλον επρόκειτο για μια ολική επαναφορά σε πνευματικούς κώδικες και ταξίδια της σκέψης και της φαντασίας που για χρόνια είχαν περάσει σε μια δεύτερη προτεραιότητα. Καθώς οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ζωής, της επιστήμης και της κοινωνικότητας, την υποχρέωναν να προσεγγίζει και να διαχειρίζεται την καθημερινότητα, με ένα τρόπο συμβατό και αρκετά συνηθισμένο, αλλά όχι ακριβώς ή απόλυτα αντιπροσωπευτικό για την ίδια. Αφού μέσα της συντηρούσε πάντοτε το χάρισμα της συγγραφής.

Παρά το γεγονός ότι ένας μέσος άνθρωπος με την επιστημονική και κοινωνική εξέλιξη της κ. Ουρανίας Μπάγγου θα μπορούσε και χωρίς την συγγραφή να αισθάνεται πληρότητα και ασφάλεια στους κατακτημένους στόχους, η ίδια αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα άλμα. Μια στροφή. Να δοκιμάσει μια νέα σχέση, λογοτεχνική αυτή την φορά, και με όσους δεν την γνώριζαν ή την γνώριζαν αποκλειστικά ως καλή γιατρό.

Και τα κατάφερε. Καθ’ ότι από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ πολλά είναι τα εγκωμιαστικά σχόλια και οι καλές κριτικές για όσα από τα κείμενά της, είχε την διάθεση να παρουσιάσει δημοσίως, μέσα από τις σελίδες της ΟΔΟΥ. Μάλιστα, επιλέχτηκε σαν ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς του 2008 από τους φίλους και αναγνώστες της εφημερίδας.

Τώρα, με την παρουσίαση του βιβλίου της, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» με τον τίτλο «Γραμμένα λόγια», παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου (ώρα 20:30) από τον διευθυντή και εκδότη του περιοδικού της Κοζάνης «Παρέμβαση» κ. Βασίλη Καραγιάννη, η κ. Ουρανία Μπάγγου οριστικοποιεί την απόφασή της να συνεχίσει να συνδέει αρμονικά και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και με την λογοτεχνική υπόστασή της. Στην οποία κυριαρχεί ο δυναμισμός και ενθουσιασμός μιας ουσιαστικής νιότης.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26.3.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ