4.11.09

ΟΔΟΣ: MEGA Έρευνα

Το «φαινόμενο» της ιδεολογικής προσήλωσης της Καστοριάς και του νομού της στην Κεντροδεξιά, όπως αυτή η προσήλωση εκδηλώνεται σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, αποπειράται να παρουσιάσει και να αναλύσει σε εκπομπή που θα μεταδοθεί από το MEGA την προσεχή Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας. Αφορμή της έρευνας στάθηκαν φυσικά οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Λόγω της εκτεταμένης ήττας της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, εντυπωσίασε ακόμη περισσότεροι η πρόσφατη επιβεβαίωση της Καστοριάς ως απόρθητου κάστρου της Κεντροδεξιάς.
Οι εντυπώσεις είναι ακόμη πιο έντονες δεδομένου ότι η Καστοριά είναι η εκλογική περιφέρεια στην οποία στις 4 Οκτωβρίου, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό της σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά ταυτόχρονα το ΠαΣοΚ συγκέντρωσε το χαμηλότερο ποσοστό του. (Πού και να έκανε έργα στην Καστοριά η απελθούσα κυβέρνηση). την εκπομπή αναμένεται να παρουσιαστούν σύντομες συνεντεύξεις – παρεμβάσεις προσώπων της πόλης και του νομού, που αποτελούν το κοινωνικό δείγμα, και επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Το οποίο πράγματι σε ένα βαθμό είναι πολιτικά αδικαιολόγητο και ιστορικά αναχρονιστικό.
Στην διαιώνισή του ασφαλώς επίδραση ασκεί το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ σε επίπεδο νομού και Καστοριάς, εξακολουθεί να διατηρεί τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου. Πολλά ίδια πρόσωπα και μερικές από τις νοοτροπίες της πρώϊμης νεότητάς του, που διεγείρουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά σημαντικής μερίδας των πολιτών της Καστοριάς. Αξιοσημείωτη εξαίρεση, η οποία ωστόσο επιβεβαιώνει την εξήγηση, αποτελεί η εκλογή των τ. δημάρχων Άργους Ορεστικού Μιχαήλ Ζάχου, και ιδίως της Καστοριάς κ. Δ.Παπουλίδη που εκλέχτηκαν πανηγυρικά, αν και υποστηρίχθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το ΠαΣοΚ.


MEGA: Αναζητώντας το γαλάζιο DNA

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ