12.12.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Η ΟΔΟΣ έλαβε την ανώνυμη επιστολή που αναφέρεται σε μη κατονομαζόμενο ευθέως δημοτικό σύμβουλο, και για την πολιτική της διάσταση, την καταχωρεί ως έχει. Εννοείται, ότι τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης δεν είναι διασταυρωμένα.
Εδώ και λίγες εβδομάδες παρακολουθούν τις εργασίες αναπαλαίωση ς µίας εκ των ομορφότερων κατοικιών της Καστοριάς, την οποία η αγάπη, της αρχόντισσας ιδιοκτήτριας δώρισε στην πόλη µας.
Πρόκειται για το σπίτι της κ. Νταής, ένα ιστορικό, πανέμορφο κτίσµα που κοσµεί την βόρεια παραλία της πόλης µας και τη γειτονιά του Απόζαρι.
Γνωρίζαµε πως αυτό το υπέροχο κτίσµα µαζί µε τον όµορφο κήπο του σύµφωνα µε την επιθυµία της ιδιοκτήτριας και βάσει της διαθήκης της είχε περιέλθει στην κυριότητα του δήµου Καστοριάς. Έτσι, χαρήκαµε όταν είδαµε τα συνεργεία των εργατών να ξεκινούν τις εργασίες αναπαλαίωσης, ελπίζοντας σε κάποια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της πλέον αδρανούς δηµοτικής αρχής (Επιτέλους, κάνουν κάτι έστω και µετά τρία άγονα χρόνια!)
Πλανώµεθα πλάνη οικτρά.
Ρωτώντας τους εργαζόµενους πληροφορηθήκαµε ότι το εν λόγω κτίσµα αγοράστηκε (!) (κατά ποσοστό 50%) από έναν συµπολίτη µας από κάποια «κληρονόµο» της κ. Νταής. Ακόµη µεγαλύτερη η έκπληξή µας όταν ενημερωθήκαμε ότι ο εν λόγω κύριος είναι δηµοτικός σύµβουλος και αρχηγός συνδυασµού του Δήµου Καστοριάς. Αντί δηλαδή
ο εκλεγμένος από εµάς δηµοτικός σύμβουλος να φροντίσει ως είχε ηθικό και πολιτικό καθήκον και υποχρέωση να ελέγξει, πού βρίσκεται η διαδικασία της αποδοχής της δωρεάς, γιατί το αναφερόµενο κτίσµα δεν αξιοποιείται από την δηµοτική αρχή, πού κολλάει και γιατί καθυστερεί η όποια χρήση του, να προστατεύσει δηλαδή τα
συμφέροντα του δήµου, όλων µας, (το αυτονόητο!), φρόντισε να βρει τον τρόπο να το αγοράσει προς ίδιον όφελος!
Ακόµη πιο συγκλονιστική όµως είναι η σιωπή της δηµοτικής αρχής, του δηµάρχου, των αντιδηµάρχων, του νοµικού συµβούλου, των τεχνικών υπηρεσιών, του έτερου εκλεγµένου συνδυασµού του δήµου µας, των τοπικών ραδιοφώνων, τηλεοράσεων και εφημερίδων.
Πού είναι οι λαλίστατοι ρεπόρτερ που συνοδεύουν εδώ και χρόνια τα πρωινά µας; Συνεταίροι και µη; Πού είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και χρονογράφοι των εφημερίδων µας; Γιατί σιωπούν άπαντες; Ποιος επιτέλους θα ενδιαφερθεί γι' αυτόν τον τόπο;
Ποιος θα σεβαστεί τη µνήµη και την επιθυµία της σεβαστής δωρήτριας; Πότε επιτέλους θα πάψει η πολιτικοοικονοµική διαπλοκή;

Ένας αγανακτισμένος πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ