25.2.10

ΟΔΟΣ: Η προβολή της αλήθειας

Το άρθρο του κ. Νικολάου Καραμανίδη, που δημοσιεύθηκε στο π. φύλλο της ΟΔΟΥ με τίτλο «Πολιτική διαφάνεια ή προσωπική βόλεψη» στο οποίο καταγγέλλονται οι παλαιοκομματικές μέθοδοι διαχρονικά βεβαίως, αλλά και «συμπτωματικά» λόγω της πρόσφατης εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ που έφερε στην προεδρία της κυβέρνησης τον κ. Γ. Παπανδρέου, έγινε ευρέως αποδεκτό. Έως χθες ήταν η Νέα Δημοκρατία, σήμερα είναι το ΠαΣοΚ που δεν φαίνεται να κάνει πράξη τα λόγια του.

Πολλά τηλεφωνήματα, e-mails και μηνύματα αναγνωστών, που επωνύμως ή όχι εξέφρασαν την αντίθεση τους αλλά και την αποδοκιμασία τους στις επιλογές των (τυχερών) προσώπων από τους πολιτικούς που ασκούν εξουσία, ακόμη και σήμερα που η νέα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, όπως η ίδια δεσμεύτηκε ήλθε για να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα. Αντίστοιχα σχόλια καταγράφτηκαν και στο ραδιόφωνο και την τοπική ιδιωτική τηλεόραση.

Το άρθρο του κ. Νικ. Καραμανίδη προφανώς προκάλεσε εντύπωση (και κυρίως θετικές αντιδράσεις) και για τον λόγο ότι ο ίδιος υπήρξε πολιτευτής του ΠαΣοΚ (και τέως δημοτικός σύμβουλος). Με συχνές παρεμβάσεις στα πολιτικά και τα τοπικά ζητήματα που πάντοτε διακρίνονται για την μαχητικότητα, το θάρρος και ενίοτε την τολμηρή παρορμητικότητά τους.

Ο αρθρογράφος προφανώς δεν αφαιρεί το δικαίωμα κάθε αξιωματούχου- και εν προκειμένω του βουλευτή Καστοριάς και προέδρου της Βουλής κ. Φιλίππου Πετσάλνικου καθώς και των κυβερνητικών, να επιλέγει τους συμβούλους και τους συνεργάτες τους. Προφανώς όμως αμφισβήτησε τις παλαιοκομματικές μεθόδους επιλογής αυτών των εκλεκτών, το παζάρι, την πολιτική διαπλοκή, τα ανταλλάγματα καθώς και το να ανακυκλώνεται η ίδια νοσηρή κατάσταση από την οποία υποφέρει η χώρα. Και με πρόσχημα τα εύκολα συνθήματα περί διαφάνειας, περί βιογραφικών σημειωμάτων, περί... internet διακυβέρνησης, να γίνονται και να ξαναγίνονται τα ίδια. Ακόμη και με αμφίεση ισονομίας, δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας.

Η απροκατάληπτη προβολή της αλήθειας για μια ακόμη φορά, τάραξε τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά…

---------------------------------σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ