8.4.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡIΞΗΣ Α. με Α.
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Περιοχή Αεροδρομίου Τηλ. 24679021745
Άργος Ορεστικό 22.3.2010

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημόσιευμα
(ΟΔΟΣ, αρ. φύλλ. 533/11..03.10)

Μετά από μία έντονη και μεροληπτική κριτική εις βάρος μας νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αναφορικά με τη δράση μας:
Σκοπός της δημιουργίας της Ομάδας Ψυχολογικής Στήριξης Εγκύων Γυναικών δεν ήταν σε καμία περίπτωση η τρομοκρατία και ο παραλληλισμός της εγκυμοσύνης με ασθένεια, ή πόσο μάλλον με αναπηρία, όπως φαντάζει ή όπως έγινε αντιληπτό να εννοήθηκε από εμάς στα μάτια του ανώνυμου συντάκτη.
Αντιθέτως, όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου σαφέστατα στόχος της ομάδας είναι η ψυχοπροφυλακτική (η οποία διδάσκεται ακόμη και σε φοιτητές ιατρικής) κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η συναισ8ηματική υποστήριξη η οποία πολλές φορές είναι απαραίτητη λόγω των ορμονικών αλλαγών που ενυπάρχουν στην έγκυο και συνεπάγονται συναισθηματικές εναλλαγές, οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν κατά ιη διάρκεια της κύησης, καθώς και η περαιτέρω ενημέρωση σε οποιαδήποτε θέματα προκύψουν.
Μέλημά μας είναι πάντα η καλύτερη δυνατή ενημέρωση της εγκύου, η οποία θα γίνει όχι μόνο από τους συντονιστές της ομάδας, αλλά και από προσκεκλημένους ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων.

Το γεγονός πως η ομάδα στεγάζεται στο ΚΑΑΚΥ Α με Α δεν σημαίνει πωc όσοι εισέρχονται σε αυτό είναι άτομα με αναπηρίες και μόνο. Θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε πως το ψυχολογικό τμήμα απευθύνεται εκτός των ατόμων με αναπηρία και σε οποιονδήποτε άλλο συνάνθρωπό μας θέλει να τύχει την υποστήριξή μας.
Προσκαλούμε λοιπόν τον ανώνυμο συντάκτη να έρθει και να γνωρίσει τις δράσεις του ψυχολογικού τμήματος καθώς και να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα για την εν λόγω δραστηριότητα.

Η εγκυμοσύνη ήταν και θα είναι η πηγαία ουσία της ανθρώπινης ζωής.
Παρακαλούμε, προς αποκατάσταση της εννοίας που εμείς προσδίδουμε στην δημιουργία και λειτουργία της Ομάδας Ψυχολογικής Στήριξης των εγκύων γυναικών, και όχι όποιας άλλης ερμηνείας, να δημοσιεύσετε το παρόν στην εφημερίδα σας, μαζί και με το σχετικό δελτίο τύπου που σας απεστάλη, ώστε ο αναγνώστης να τύχει ενημερώσεως.

Με εκτίμηση

Ο διοικητής
Βασίλειος Αβραμίδης

Η ψυχολόγος
Ειρήνη Χριστοφίδου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ
Η ΟΔΟΣ επισημαίνει το αυτονόητο: ότι άρθρα και συνεργασίες που δεν υπογράφονται ανήκουν στην έκδοση, όπως συμβαίνει γενικά στον Τύπο, επομένως δεν υπάρχουν ανώνυμοι συντάκτες. (Εξαίρεση οι ανώνυμες επιστολές που δέχεται η εφημερίδα, για τις οποίες η ΟΔΟΣ κάνει ειδική αναφορά).

Το κείμενο της εφημερίδας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ