8.4.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Διάβασα ένα άρθρο του αγαπητού κου Βασίλη Χριστόπουλου για τα ξενοδοχεία της Κορησού. Στο άρθρο αυτό ο συντάκτης του διερωτάται αν υπάρχουν αρκετοί ξένοι για να φιλοξενηθούν στα επαρκή ξενοδοχεία της Κορησού και τι μπορεί να δώσει στους φιλοξενουμένους των η Κορησός και τα περίχωρά της.

Στο πρώτο σκέλος των ερωτημάτων θα έδινα μια απάντηση την οποία έχω ξαναγράψει στην εφημερίδα σας προ μερικών ετών. Έγραψα τότε και το ξαναγράφω ότι η Κορησός και τα ξενοδοχεία της, θα γεμίσουν από πελάτες αν γίνει η σήραγγα της Κλεισούρας και οι υπάλληλο-κάτοικοι της Πτολεμαΐδος έλθουν να μείνουν στη Κορησό για να αποφύγουν να αναπνέουν αυτοί και τα παιδιά τους τούς θανατηφόρους ρύπους και τα αιωρούμενα σωματίδια που έχουν καταντήσει την ατμόσφαιρα και τα περιβάλλον ολόκληρης της κοιλάδος ανθυγιεινή και ανυπόφορη για τους κατοίκους της.

Δεν έχω διαβάσει ή πληροφορηθεί να έχει γίνει καμμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή και διερωτώμαι αν θα γίνει τώρα, με τη νέα κυβέρνηση και κυρίως με την υψηλή παρουσία σε αυτήν του φίλου μας κου Πετσάλνικου ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό αποτελεσματικά. Τα 1200 μέτρα της σήραγγος δεν αποτελούν παρά ένα μικρό κόστος για τη περιφέρειά μας και η πραγμάτωση αυτής αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής Κορησού και Καστοριάς, ιδίως αν συνδυασθεί με παράλληλη γραμμή τραίνου από Καστοριά προς τη Πτολεμαΐδα και εκείθεν προς Αμύνταιον-Θεσσαλονίκη.

Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις αλλά χρειάζεται κινητοποίηση των παραγόντων της Κορησού-Καστοριάς για να υλοποιηθούν και δώσουν νέα μορφή στο τουρισμό της Κορησού και της Καστοριάς.

Με τιμή και εκτίμηση,
καθ.δρ δρ Αναστάσιος Β.Κοβάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ